Recenzie: „Într-o pădure întunecată” de Ruth Ware

de | feb. 26, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ÎNTR-O PĂDURE ÎNTUNECATĂ ARE REDUCERE PE:

Într-o pădure întunecată de Ruth Ware“Într-o pădure întunecată” este un roman de mister scris de autoarea britanică Ruth Ware. Cartea a fost publicată inițial în anul 2015 și a devenit imediat un bestseller. Ruth Ware a mai scris și thrillerele “Jocul minciunii”, “Femeia din cabina 10” și “Moartea doamnei Westaway”. Eu am citit de la ea și romanul de suspans “Jocul minciunii”.

Cartea “Într-o pădure întunecată” de Ruth Ware este în genul Crime și se învârte în jurul unor minciuni care ajung să ruineze vieți

Mi-a plăcut această scriere. Dar probabil am sperat să ma țină mai mult în suspans. Să fie mai misterioasă. Și poate să aibă elemente de groază, care să bage într-adevăr frica în mine.

Nu a fost deloc așa. Adică este un thriller gândit, dar nu prea mult. Doar elementele gotice, locația, firea personajelor și poveștile spuse de acestea au dat un pic mai multă atmosferă cărții. Eu speram ca locuința din sticlă din mijlocul pădurii să joace un rol mai important în acțiune. Să se fi creat în jurul ei o poveste dramatică și sângeroasă, așa cum îmi plac mie.

Per total, povestea nu a fost cam deloc scary

Însă ce mi-a plăcut a fost relatarea poveștii și construirea caracterelor personajelor. Astfel încât în lumina potrivită fiecare dintre ele putea fi criminalul. Pentru că da, e vorba de o crimă și de o răzbunare urâtă. Unele pasaje te duc cu gândul la cărțile polițiste ale Agathei Christie. Și în această carte, sunt bănuite mai multe persoane. Dar în cele din urmă vinovatul este cel care ar fi avut aparent cele mai puține motive să ucidă.

Dacă îți place recenzia cărții ÎNTR-O PĂDURE ÎNTUNECATĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ruth Ware

Nu este chiar evident, însă finalul este cam tras de păr. Iar atmosfera aparent calmă de la sfârșit și inocența unui personaj pot părea chiar prost gândite în scenariu.

Câțiva prieteni, femei și bărbați, sunt invitați timp de un weekend la o petrecere de burlăcie, care se ține într-o casă ciudată de sticlă, într-o pădure întunecată. Acesta ar trebui să fie un weekend distractiv și nostalgic într-o zonă de țară din Anglia. Dar petrecerea ia o turnură neașteptată, tragică, pentru unul dintre personaje care apare neinvitat în casă.

Leonora, fosta Nora așa cum o știau prietenii, este printre invitați

Dar ea acceptă cu greu să se vadă cu fosta ei prietenă cea mai bună din adolescență. Clare este acum logodnica primului iubit din tinerețe al lui Nora, lucru pe care femeia nu îl poate accepta prea ușor și nici uita. Dar încă din prima noapte petrecută în casa din sticlă, total expusă lumii din jur, lucrurile se complică. Distracția întârzie să apară. Iar alcoolul și drogurile aduc la suprafață amintiri și situații ce trebuie evitate cu orice preț.

Și în cea de-a doua seară, ultima, un lucru groaznic se întâmplă iar totul o ia razna. O moarte neașteptată, amintiri ce erup, durere și răzbunare caracterizează atmosfera. Iar când poliția încearcă să dea de capăt poveștii și să afle cine este criminalul ia pe rând suspecți și nu scapă pe nimeni din evidență. Astfel încât fiecare personaj va trece printr-un interogatoriu, adevăratul făptaș ascunzându-se cu dibăcie fix la suprafață. Iar când, în final, cineva își va da seama de motivul faptei și de vinovat, poate fi prea târziu.

Romanul “Într-o pădure întunecată” de Ruth Ware este un thriller bun, dar nu grozav, care putea fi și mai dramatic și plin de suspans, dacă era gândit altfel. Câteva elemente horror sau gotice îl puteau face memorabil.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNTR-O PĂDURE ÎNTUNECATĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Într-o Pădure întunecată
Autor: Ruth Ware
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 344

Alte recenzii de la Ruth Ware:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1455 zile și a scris până acum 344 articole. Se află pe poziția 4 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments