Recenzie: „Jocul minciunii” de Ruth Ware

de | feb. 26, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA JOCUL MINCIUNII ARE REDUCERE PE:

Jocul minciunii de Ruth Ware“Jocul minciunii” de Ruth Ware este un thriller psihologic ce a fost publicat inițial în anul 2017 sub titlul “The Lying Game”. De la scriitoarea britanică Ruth Ware am mai citit și romanul Într-o pădure întunecată”. Și mai vreau să citesc și “Femeia din cabina 10”.

Cartea “Jocul minciunii” de Ruth Ware, la fel ca și cealaltă citită de la ea, a fost bunuță

Însă a avut o acțiune mult mai încurcată și un final pe care nu l-aș fi bănuit neapărat. M-am prins ușor că a fost vorba de o crimă și nu doar de o simplă ascundere a unui cadavru. Dar nu m-am prins prea repede despre cine este adevăratul vinovat. Asta deși când ajungi la ultimele capitole, nu poți să nu te întrebi cum de nu ți-ai dat seama. În plus, alegerea pe care o fac personajele la urmă este cât se poate de bizară și dramatică. Însă ajungi să o înțelegi și să o accepți. Ca pe un sacrificiu de sine pentru păcatele înfăptuite.

Într-o dimineață de iunie, o femeie ieșită la plimbare cu câinele ei pe plajele idilice din Salten, are parte de un eveniment neplăcut. Însoțitorul ei îmblănit dă peste ceva ciudat ce fusese îngropat în nisip cu mult timp în urmă. Și ceea ce inițial părea o simplă creangă de copac, se adeverește a fi un os uman.

Imediat după această descoperire, trei foste prietene din școală, primesc același mesaj pe telefon

Cele trei locuiesc acum în zona Londrei. Dar factorul comun se află încă în Salten, un loc de pe coastă unde au fost la școala cu internat împreună, drept cele mai bune prietene. Fatima, Thea și Isabel primesc mesajul Am nevoie de voi”. Acesta a fost trimis de către prietena lor din copilărie Kate. Ea a rămas în Salten în timp ce restul au plecat cât mai departe de locul în care s-au petrecut lucruri rele.

Dacă îți place recenzia cărții JOCUL MINCIUNII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ruth Ware

Fiecare dintre cele patru fete era diferită în felul ei. Dar erau inseparabile încă de când s-au împrietenit. De asemenea, erau celebre pentru Jocul Minciunii, un joc bizar și diabolic pe care îl jucau pe seama celor din jur. Asta presupunea născocirea celor mai credibile minciuni și livrarea acestora către colege, profesori și cunoștințe de tot felul. Însă acest joc răutăcios este complicat și are o mulțime de reguli de respectat. Cea mai importantă dintre acestea fiind ca membrii Jocului Minciunii să nu se mintă niciodată între ei.

Când această regulă a fost încălcată, secrete încep să iasă la iveală

Astfel suspiciuni și vechi amintiri nu le dau pace fetelor acum devenite femei cu carieră, ce se tem pentru reputația și relațiile lor. Jocul lor, pentru ele nevinovat și amuzant, are repercusiuni. Iar fetele chiar ajung să fie exmatriculate la sfârșitul anului școlar sub circumstanțe misterioase. În plus, asta se petrece și pe fondul dispariției neașteptate a celui mai excentric profesor din școală, Ambrose, care se întâmplă să fie și tatăl lui Kate, cea care a rămas în Salten.

“Jocul minciunii” de Ruth Ware este un roman de suspans destul de bun, complex și cu două planuri narative, trecut și prezent. Te menține în priză, conectat la ceea ce se întâmplă în carte. Te face să începi să bănuiești pe toată lumea, numai pe cine este vinovat nu. Iar finalul este unul neașteptat, fulminant.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JOCUL MINCIUNII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jocul Minciunii
Autor: Ruth Ware
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 341

Alte recenzii de la Ruth Ware:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1455 zile și a scris până acum 344 articole. Se află pe poziția 4 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments