Recenzie „Firma” de John Grisham

de | sept. 8, 2017 | Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FIRMA PE targulcartii.ro

Ce este de făcut atunci când dorinţa de îmbogăţire devine mai puternică decât raţiunea? Probabil este o întrebare destul de uzuală în prezent, însă aceasta este dezbătută pe larg în „Firma” de John Grisham, care aşa cum ne-am obişnuit, ridică multe semne de intrebare şi te face să conştientizezi asupra efectelor negative ale lăcomiei.

Mitch McDeere are tot viitorul înainte, pe punctul de a absolvi Harvard şi abordat de Bendini, Lambert & Locke pentru un post ce pare prea bun pentru a fi real. Ia hotărârea de a se muta cu soţia sa, Abby, în Memphis pentru a începe să lucreze pentru „Firma”, aşa cum este numită firma de avocatură. Avery Tolar devine mentorul său şi persoana care îi atribuie cazuri spre rezolvare. În curând, Mitch se găseşte prins într-o situaţie aparent fără ieşire, înconjurat de suspiciuni şi ameninţări. Atunci când intervine şi FBI-ul, care îi propune să coopereze împotriva Firmei, viaţă sa se schimbă. Mitch este implicat în anumite cazuri de spălare de bani, cunoaşte mafioţi, oameni periculoşi și fără scrupule şi nu găseşte ieşire din această situaţie.

„Firma” de John Grisham abordează o temă foarte ancorată în realitate, care transpusă în această poveste, te poartă într-o aventură foarte intensă, cu elemente de thriller. Stilul unic al acestui autor sigur te va ţine în suspans constant, iar personajele vor fi un exemplu de „aşa da” sau „aşa nu”. Important este că după această lectură, simţi că ai învăţat ceva şi apetitul tău pentru acest gen se stârneşte inevitabil. O lectură alertă si foarte interesantă marca John Grisham, care acum ceva ani a fost ecranizată într-un film de succes cu Tom Cruise in rolul principal.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FIRMA PE targulcartii.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Firma
Autor: John Grisham
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 512
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1429

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

Recenzie „Numele meu este altul” de Ramona Muller

Recenzie „Numele meu este altul” de Ramona Muller

Mi-am făcut o cafea tare. Am deschis larg geamul și am lăsat să intre aerul rece, îmbibat de aromele unei lungi ploi de vară. În casă e liniște și copila-mi doarme dusă. Este momentul perfect să-mi aleg o carte de pe raft și, pentru că am o stare de liniște lăuntrică,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1941 zile și a scris până acum 456 articole. Se află pe poziția 2 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments