Recenzie “Firma” de John Grisham

Titlu: Firma
Autor: John Grisham
An apariție : 2012
Editura: Rao
Nr. Pagini: 512
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 8.09.2017
Nota recenzorului: n/a

ACUM GĂSEȘTI FIRMA PE:

Ce este de făcut atunci când dorinţa de îmbogăţire devine mai puternică decât raţiunea? Probabil este o întrebare destul de uzuală în prezent, însă aceasta este dezbătută pe larg în “Firma” de John Grisham, care aşa cum ne-am obişnuit, ridică multe semne de intrebare şi te face să conştientizezi asupra efectelor negative ale lăcomiei.

Mitch McDeere are tot viitorul înainte, pe punctul de a absolvi Harvard şi abordat de Bendini, Lambert & Locke pentru un post ce pare prea bun pentru a fi real. Ia hotărârea de a se muta cu soţia sa, Abby, în Memphis pentru a începe să lucreze pentru “Firma”, aşa cum este numită firma de avocatură. Avery Tolar devine mentorul său şi persoana care îi atribuie cazuri spre rezolvare. În curând, Mitch se găseşte prins într-o situaţie aparent fără ieşire, înconjurat de suspiciuni şi ameninţări. Atunci când intervine şi FBI-ul, care îi propune să coopereze împotriva Firmei, viaţă sa se schimbă. Mitch este implicat în anumite cazuri de spălare de bani, cunoaşte mafioţi, oameni periculoşi și fără scrupule şi nu găseşte ieşire din această situaţie.

“Firma” de John Grisham abordează o temă foarte ancorată în realitate, care transpusă în această poveste, te poartă într-o aventură foarte intensă, cu elemente de thriller. Stilul unic al acestui autor sigur te va ţine în suspans constant, iar personajele vor fi un exemplu de “aşa da” sau “aşa nu”. Important este că după această lectură, simţi că ai învăţat ceva şi apetitul tău pentru acest gen se stârneşte inevitabil. O lectură alertă si foarte interesantă marca John Grisham, care acum ceva ani a fost ecranizată într-un film de succes cu Tom Cruise in rolul principal.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.