Recenzie “Firma” de John Grisham

by | Sep 8, 2017 | Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FIRMA PE targulcartii.ro

Ce este de făcut atunci când dorinţa de îmbogăţire devine mai puternică decât raţiunea? Probabil este o întrebare destul de uzuală în prezent, însă aceasta este dezbătută pe larg în “Firma” de John Grisham, care aşa cum ne-am obişnuit, ridică multe semne de intrebare şi te face să conştientizezi asupra efectelor negative ale lăcomiei.

Mitch McDeere are tot viitorul înainte, pe punctul de a absolvi Harvard şi abordat de Bendini, Lambert & Locke pentru un post ce pare prea bun pentru a fi real. Ia hotărârea de a se muta cu soţia sa, Abby, în Memphis pentru a începe să lucreze pentru “Firma”, aşa cum este numită firma de avocatură. Avery Tolar devine mentorul său şi persoana care îi atribuie cazuri spre rezolvare. În curând, Mitch se găseşte prins într-o situaţie aparent fără ieşire, înconjurat de suspiciuni şi ameninţări. Atunci când intervine şi FBI-ul, care îi propune să coopereze împotriva Firmei, viaţă sa se schimbă. Mitch este implicat în anumite cazuri de spălare de bani, cunoaşte mafioţi, oameni periculoşi și fără scrupule şi nu găseşte ieşire din această situaţie.

“Firma” de John Grisham abordează o temă foarte ancorată în realitate, care transpusă în această poveste, te poartă într-o aventură foarte intensă, cu elemente de thriller. Stilul unic al acestui autor sigur te va ţine în suspans constant, iar personajele vor fi un exemplu de “aşa da” sau “aşa nu”. Important este că după această lectură, simţi că ai învăţat ceva şi apetitul tău pentru acest gen se stârneşte inevitabil. O lectură alertă si foarte interesantă marca John Grisham, care acum ceva ani a fost ecranizată într-un film de succes cu Tom Cruise in rolul principal.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FIRMA PE targulcartii.ro

Titlu: Firma
Autor: John Grisham
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 512
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1292 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments