Recenzie „Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

de | sept. 17, 2020 | Dragoste, Familie, Ficțiune, Recenzii cărți

E adevărat o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul alb-negru al unei anumite flori specifică florei australiene și simbolistica pentru care e recunoscută. Emoțiile pe care le transmite, semnificațiile și transpunerile în cotidian, mesajul pe care-l poartă.

Povestea lui Alice Hart începe devreme. La nouă ani, se trezește orfană după o copilărie trăită alături de părinți într-o fermă săracă și izolată de pe coasta de est a Australiei. Toată copilăria a visat să-și vadă mama fericită și tatăl transformat într-un om blând. La nouă ani îi pierde pe amândoi într-un incendiu, înainte ca vreuna dintre speranțele ei se realizeze, și viața ei se schimbă radical când se vede nevoită să-și părăsească casa și să se mute la ferma de flori a bunicii paterne pe care n-o cunoscuse până atunci. Ferma familiei Hart ascunde istoria zbuciumată a unui lung șir de femei. De la stră-străbunica ei până la propria mamă, secretele și tragediile ascunse de aceste femei sunt la fel de des întâlnite ca parfumul florilor.

N-o să vă povestesc de semnificația florilor sau de poveștile pe care fiecare o spune pentru va trebui le descoperiți singuri și alegeți preferata în funcție de temperament. Pentru un debut, e promițător și poveștile, pentru sunt mai multe, sunt marcante și dureroase. Femei abuzate, femei care nu reușesc se salveze și femei care se vindecă. Nu total, dar măcar cât meargă mai departe, cu durere cu tot și învețe să aibă grijă în primul rând de ele. Mi fi dorit ca autoarea aprofundeze poveștile Florilor pentru aveau potențial. Mi fi dorit ca măcar câteva dintre ele și vadă dorințele și speranțele transformate în realitate.

N-am înțeles multe dintre deciziile lui Alice, dar am simpatizat-o, mai puțin când a insistat să se complacă într-o relație abuzivă. Ar fi trebuit să știe mai bine pentru s-a mai lovit în trecut de genul acela de caracter: violent, posesiv, gelos, meschin.

Viața este trăită pe măsură ce mergi înainte, dar e înțeleasă doar privind înapoi. Nu poți înțelege situația în care te afli dacă ești în mijlocul ei.

E povestea unei familii distruse de agresivitatea unui bărbat. Este despre pierderi și încercarea de a trăi cu ele. Este despre schimbare și adaptare. Este revolta unei fete împotriva unui tată abuziv, a bullying-ului din școală, a nevoii de ajutor, a secretelor, a manipulării altora, a tristeții, a morții, a neputinței. Sunt lacrimile din spatele zâmbetului.

Unele lucruri erau greu de spus. Altele greu de amintit. Iar altele erau mult prea greu de știut.

Limbajul florilor o ajută spună ceea ce glasul ei refuză. Alice își pierde familia și căminul, dar își găsește calea și, până la urmă, viața îi înapoi mai mult decât i-a luat. O poveste dulce-amăruie despre familie, iertare și încredere, în care autoarea împletește tradiții și legende din diverse culturi ce se regăsesc pe teritoriul Australiei.

Titlu: FLORILE PIERDUTE ALE LUI ALICE HART
Autor: Holly Ringland
An apariție : 2020
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 376
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 8.5 / 10
Vizualizari recenzie: 1027

Alte recenzii de la Holly Ringland:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

Recenzie ”Portret de familie” de Ann Napolitano
Recenzie ”Portret de familie” de Ann Napolitano

Ann Napolitano a scris o poveste despre iubire și durere, despre familie și forța ei, despre traume și vindecare, dar mai ales despre schimbare pentru că despre asta este până la urmă viața. Despre schimbare. Este o poveste ce analizează și despică asumarea unor...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 5 ani, 4 luni, 4 zile și a scris până acum 591 articole. Se află pe poziția 2 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments