Recenzie „Ghici ce-i în cutie” de M.J. ARLIDGE

de | apr. 14, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA GHICI CE-I ÎN CUTIE ARE REDUCERE PE:

Ce credeți că face Ramona de aproximativ 2 luni? Citește fără să respire romane polițiste. Este atât de frumos să poți face o revenire la pasiunea ta și mai ales când simți că te afunzi într-un reading slump. Voiam o lectură ușoară, dar parcă nici aceea nu m-a ajutat să ies din stare, așa că am căutat în bibliotecă la rubrica mea preferată – Thriller și am început să aleg la întâmplare orice titlu. Sunt super bucuroasă de această decizie și simt că am descoperit în M.J. Arlidge un autor bun de romane polițiste, sau cel puțin așa mi se pare mie, doar de la prima carte.

Înainte de a începe recenzia, trebuie să vă spun că am greșit ordinea în care am luat aceste cărți. Nu radeti, se poate întâmpla oricui, mai ales când și titlurile sunt asemănătoare. În loc să încep primul volum, „Ghici cine moare primul”am început cu „Ghici ce-i în cutie„, dar mi-am dat seama de acest lucru aproape când eram pe la jumătatea cărții și era păcat să renunț la ea. Răul era deja făcut…. Deci prima lecție este să nu faceți ca mine și să nu luați o carte la impuls, ca după aceea să vă dați seama de greșeală. Dar cred că am fost foarte fermecată de ideea cu Jack Spincatorul care ucide bărbați și am uitat să gândesc sau să număr.

Cadavrul unui bărbat este găsit într-o casă goală. Inima i-a fost scoasă din piept şi trimisă soţiei şi copiilor lui. E prima victimă, iar inspectoarea Helen Grace ştie că nu va fi ultima. Dar de ce s-ar afla un bărbat cu o viaţă împlinită departe de casă în toiul nopţii?Presa îl numeşte Jack Spintecătorul în sens invers: un criminal în serie, vânând bărbaţi însuraţi care duc vieţi duble. Helen simte furia din spatele crimelor. Dar ceea ce nu poate ea să prevadă este cât de schimbător e criminalul – sau ce o aşteaptă la capătul cursei…

Revenind la ideea de bază – „Ghici ce-i în cutie” a fost incredibilă și mi-a plăcut atât de mult ritmul și am fost atât de atrasă de ea încât nu am putut face pauză de la lectură. Este o combinație perfectă între thriller cu detalii șocante dar și o poveste psihologică care se joacă într-un mod expert cu mintea ta și te face să nu îți dai seama încotro se duce acțiunea. În plus, am simțit chiar frică atunci când am parcurs unele pasaje, pentru că autorul reușește să creeze atât de bine această atmosferă încât nu ai șanse să ieși din scenariu. Te prinde 100% și chiar pot spune că m-a încântat peste măsură. Nu mă așteptam să aibă un așa impact asupra mea.

Helen Grace – tipologia eroinei pe care o așteptam 

Helen Grace este un personaj foarte bine conturat și chiar mă bucur că autorul a ales o femeie care să fie lead-ul seriei sale. Consider că femeile pot surprinde lucruri de finețe și că au un simț suplimentar pentru indicii, dar și pentru oameni. Îi pot adulmeca mai bine și Helen chiar asta face, își construiește scenarii și citește potențialii suspecți.

Ea trebuie să facă față presiunii care vine din toate părțile posibile și să pună piesele de puzzle la locul lor. În „Ghici ce-i în cutie” a avut o misiune destul de grea pentru că indiferent cât de mult încearcă să fie în fața criminalului, acesta se dovedea a fi și mai agil și mai diabolic. Este un personaj cu mare potențial de evoluție și acest lucru se vede clar pe parcursul lecturii. Abia aștept să văd cum se va schimba Helen și în restul cărților din serie, pentru că am văzut că sunt 8 până acum.

Ți-a plăcut recenzia cărții GHICI CE-I ÎN CUTIE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de M.J. ARLIDGE

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GHICI CE-I ÎN CUTIE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Ghici Ce-i în Cutie
Autor: M.J. ARLIDGE
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 14.04.2022
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 4344

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1979 zile și a scris până acum 469 articole. Se află pe poziția 2 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments