Recenzie ”I.R.En.” de Sandra Coroian

Titlu: I.r.en.
Autor: Sandra Coroian
An apariție : 2016
Editura: Quantum
Nr. Pagini: 227
Limba: Română
Gen Literar: Science Fiction
Recenzie de Cristina Zegheru
Publicată la 2.02.2019
Nota recenzorului: 10/10
Acordă o notă

Deși o cunoșteam de ceva timp pe autoarea ”Sandra Coroian”, am zis că este timpul să citesc și eu ”I.R.En”.

În mod normal mă feresc de cărțile foarte apreciate, dar am zis că trebuie să îi dau o șansă acesteia. Deși nu am citit mai mult de trei cărți din categoria SF, I.R.En. mi-a întrecut toate așteptările.

Romanul nu se bazează pe o viață frumoasă, în care totule este ”roz” și binele învinge întotdeauna. Leila s-a bazat pe unicitate și pe implicarea cititorului în mod direct. Suspansul este prezent până la ultima pagină și te face pe tine, în mod special, să te gândești la o continuare.

”I.R.En.” putea fi lăsat stas, cu un final deschis în care fiecare ne puteam imagina continuarea, dar mă bucur că există și volumul doi ”M.O.O.N.”

Pe lângă unicitate, Leila a conturat un personaj puternic, încrezător, care se ghidează după propriile principii și care reușește să privească dincolo de spusele celorlalți. Cehel va înfrunta fiecare obstacol cu fruntea sus, indiferent de greutățile și obstacolele întâlnite. Personal, am văzut în Cehel latura încrezătoare a Leilei, personalitatea care iese în față și se afirmă, fără a-i fi teamă de nimic.

Jason este băiatul care o susține pe Cehel în orice împrejurare, care îi este alături și o susține în permanență.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Sandra Coroian.

Cei doi sunt o forță de neoprit. Împreună, vor reuși să își recapete ”viața” de drept.

Dacă în primă fază poți deduce anumite secvențe și le poți lega pentru a-ți face propria continuare, Leila intervine și de această dată, punând o altă piesă de puzzle și întorcând situația la 180 grade.

Acțiunea este una alertă care te ține cu sufletul la gură, iar fiecare pagină citită te aduce mai aproape de a descoperi adevărul. ”I.R.En.” este despre viață, putere, speranță și luptă.

Este un roman SF care merită a fi citit de orice persoană, indiferent că este iubitor înrăit de SF sau doar o persoană care dorește să se ”inițieze” in acest gen.

Recomand cu drag acest volum.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.