Recenzie „Îmi pare rău, sunt așteptată” de Agnes Martin-Lugand

Titlu: Îmi Pare Rău Sunt Așteptată
Autor: Agnes Martin-Lugand
An apariție : 2017
Editura: Trei
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Luiza Potecă
Publicată la 24.10.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Îmi pare rău, sunt așteptată” de Agnes Martin-Lugand
5 (100%) 1 vote[s]

ACUM GĂSEȘTI ÎMI PARE RĂU SUNT AȘTEPTATĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

De multe ori auzim comparându-se viața cu mersul pe o sfoară la înălțime. Ce au în comun cele două? În cazul ambelor ai nevoie de echilibru ca să reusesti. Yaël, personajul principal al cărți Îmi pare rău, sunt așteptată de Agnes Martin-Lugand pare să își fi pierdut de multă vreme echilibrul în ceea ce privește viața profesională și viața personală.

Femeie de succes, aceasta se dedică 110% muncii sale neglijându-se atât pe sine cât și pe cei apropiați ei. Expresia îmi pare rău, sunt așteptată devine o definiție a propriei sale vieți. Lucrurile pe care ea le consideră efemere, lucruri precum dragostea, relaxarea sau dormitul mai mult de 6 ore, nu au ce căuta în viața sa.

Timpul schimbă oamenii spune o vorbă din popor. Unde anume a dispărut adolescenta plină de viață care era mereu gata să se distreze și să se bucure din plin de o zi? Când au fost înlocuiți adidasii Puma cu tocurile cui? Iar părul roșcat, pe care sora sa- Alice este invidioasă, strâns într-o coadă severă.  Ce anume a putut cauza o asemenea întorsătură în viața tinerei?

 Să fie oare pierderea celui mai apropriat prieten al său? Marc, cel care a abandonat pe nepusă masă gașca din care făceau parte alături de Alice, Cedric, Adrien și Julliete. Fiind singurii doi care nu erau într-un cuplu, legătura lor a avut ceva aparte. Plecarea sa bruscă să o fi afectat atât de mult pe tânără încât să caute să se înconjoare de muncă spre a uita cu totul ceea ce s-a întâmplat?

 Dar viața este ceva cu totul și cu totul imprevizibil. O întâmplare absolut banală poate schimba viața unei persoane? Adăpostirea de ploaia de afară într-un magazin de antichități va avea un impact asupra vieții lui Yael. Cel mai probabil da, deoarece acest magazin are ceva aparte, sau mai bine zis pe cineva. Proprietarul acestui mic și aglomerat magazin nu este altul decât fugarul Marc.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Agnes Martin-Lugand.

 Dedicarea completă și neglijența propriei vieți de care dă dovadă Yaël o face să cedeze fizic, fiind astfel trimisă forțat în concediu de către șeful său. Mica Floare, casa de vacanță a familiei este destinația aleasă de gașcă pentru concediu, Yaël acceptând să li se alăture însă cu inima îndoită.

 Dacă în primele zile aceasta își evită prietenii și pe copii lor în majoritatea timpului, o întâmplare care are loc în timpul unei plimbări cu mașina împreună cu Marc, pare să declanșeze un buton aflat în interiorul minții protagonistei.

 Începând de la acest moment, o mulțime de schimbări se petrec în viața  lui Yaël. Drumul său pare asemenea unei sinusoide, acesta urcând și coborând cu o viteză amețitoare. Își recapătă echilibrul și apoi clachează, se îndrăgostește  și suferă, câștigă și pierde bătălii importante. Dar totuși cea mai importantă bătălie se dă în interiorul ei. Întrebarea este, cine va câștiga? Vechea Yaël, cea plină de viață sau Yaël cea din prezent, femeia de afacerii ursuză. Va domina una din ele? Sau Yaël va găsi în sfârșit un echilibru în viața sa? Va fi Marc cel care o va face pe tânăra femeie să își trăiască viața și altfel decât în jurul companiei unde lucrează? Aceste întrebări au cu siguranță un răspuns, pe care îl veți afla doar citind cartea.

 

ACUM GĂSEȘTI ÎMI PARE RĂU SUNT AȘTEPTATĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Este o carte pe care o poți lua cu ușurință în vacanță, se citește ușor și te face să reflectezi la câteva aspecte legate de propria viață.

Aspecte Negative:

Singurul lucru pe care îl am de reproșat cărții este că se termină prea repede și brusc.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.