Recenzie „În munţii nebuniei” de Howard Phillips Lovecraft

de | iul. 4, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN MUNŢII NEBUNIEI ARE REDUCERE PE:

În opera „În munţii nebuniei” de Howard Phillips Lovecraft, naratorul e profesor la Miskatonic University (o universitate fictivă) și dorește să prevină alte expediții arctice și decide să spună adevărul despre ceea ce a descoperit recent în Antarctica. În spatele lanțului muntos sinistru, care este chiar mai înalt decât Himalaya, se află o lume complet străină, plină de multe secrete nedezvăluite.

Este important de avertizat că Lovecraft a fost mai mult o persoană contemplativă și statică, practic un retras în viață și a preferat întotdeauna să observe decât să participe. De aceea, în lucrările sale, și mai ales în această operă, sunt puține mișcări și evenimente.
Naratorul din poveștile sale este mai adesea un martor pasiv care descrie ceea ce vede, încălzind atmosfera cu această tehnică. Am fost fascinată de descrierea lanțurilor muntoase, acest depozit al răului, din care emană o amenințare ascunsă. În astfel de momente, te simți ca un pionier al pământului în care domnea nebunia.

Lumea nedescoperită a Antarcticii! Cum te atrage!

Dacă vrei să privești în acest colț ascuns al planetei, să rătăcești prin peșteri și aștepți cu nerăbdare să te întâlnești cu monștri care sunt încă adormiți, atunci alătură-te expediției și pornește la drum!

Voi adăuga că această lucrare (deși este foarte mică) are de toate: aventurile descoperitorilor, și studiul a ceea ce o persoană vede pentru prima dată, și condiții meteorologice dificile, și secrete străvechi și descoperiri științifice uimitoare. Și, de asemenea, descoperirea unor creaturi antice și capacitatea de a urmări, cel puțin rapid, dar aproape complet, istoria lor pe planeta noastră (cum credeam naiv): origine, mod de viață, cultură, comportament, arhitectură și declinul unei mari civilizații. Dar principalul lucru nu este nici măcar asta.

Dacă îți place recenzia cărții ÎN MUNŢII NEBUNIEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Howard Phillips Lovecraft

Principalul lucru este atmosfera: opresivă, tensiunea este în continuă creștere, dar în același timp absolut vrăjitoare. Deveniți participant la evenimentele în desfășurare. Și în această atmosferă îngrozitoare, încercând rolul protagonistului, alergi prin coridoarele zgomotoase, te uiți la pereți. Ești foarte interesat și vrei să te oprești și să citești totul, să schițezi totul – înțelegi că ești prima persoană care vede toate acestea și care poate afla despre o mare civilizație, dar frica te duce mai departe. Pentru că nu ești singur în această clădire. Păcat că vor rămâne multe secrete, dar viața este mai prețioasă. Și Lovecraft nu ne spune totul despre această civilizație. Ce ai reușit să vezi în timp ce alergai, aceea și ai reușit să vezi. Ceea ce am învățat va deveni o mică piesă a puzzle-ului din universul miturilor Cthulhu. Și profunzimea de studiu a acestui univers este pur și simplu uimitoare.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎN MUNŢII NEBUNIEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: În Munţii Nebuniei
Autor: Howard Phillips Lovecraft
An apariție : 2020
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 10293

Alte recenzii de la Howard Phillips Lovecraft:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 400 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 25 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments