Recenzie „Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel Garcia Marquez

Titlu: Incredibila și Trista Poveste A Candidei Erendira și A Bunicii Sale Fără Suflet
Autor: Gabriel García Márquez
An apariție : 2014
Editura: Rao
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Angela Simo
Publicată la 30.06.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel Garcia Marquez
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI INCREDIBILA ȘI TRISTA POVESTE A CANDIDEI ERENDIRA ȘI A BUNICII SALE FĂRĂ SUFLET PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

incredibila-si-trista-poveste-a-candidei-erendira-si-a-bunicii-sale-fara-suflet_1_fullsizeÎn Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet scriitorul columbian conturează imaginea unui spațiu care se află undeva la limita dintre real și imaginar.

Întreg peisajul pare a izvorî de nicăieri, iar tocmai măiestria cu ajutorul căreia sunt asociate diferite elemente ale naturii cu ale sufletului și originile omului, denotă unicul și inconfundabilul stil al marelui clasic Marquez.

De pildă, imagini precum cea a unui domn bătrân cu aripi uriașe sau mirosul unui simplu trandafir pot contorsiona o întreagă situație.

Gabriel Garcia Marquez a fost unul dintre scriitorii care și-au pus adânc amprenta asupra literaturii secolului XX, unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale fiind Un veac de singurătate. 

Publicat pentru prima dată în anul 1972, acest roman este alcătuit dintr-o serie de 7 povestiri a căror acțiune se petrece undeva în zona Mării Caraibilor. Increbilia și trista poveste… este numele ultimei și celei mai lungi povestiri.

Personal, cred că este de apreciat la acest roman felul în care autorul lasă cititorul să creadă că se îndreaptă către o lume îndepărtată, aproape de neființă, de rădăcinile irealului, când de fapt, această îndepărtare poate fi percepută ca pe un fel de apropiere de sămânța vieții, a omenirii, a sufletului uman.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Gabriel García Márquez.

Deși de dimensiuni relativ scurte și încărcat cu un limbaj accesibil oricărui cititor, acest roman este de o profunzime aparte, abordând temele majore ale existenței, dorința de dobândire a libertății și a demnității umane.

De asemenea, o caracteristică umană importantă care se regăsește printre paginile acestei opere literare este lăcomia, această boală de a poseda ceva, de a fi superior celorlalți.

Cred că orice iubitor al literaturii clasice (și nu numai!) ar trebui să-l abordeze măcar o dată pe Gabriel Garcia Marquez, care chiar a făcut literatură.

Pe mine acest roman m-a convins și vi-l recomand cu căldură!

ACUM GĂSEȘTI INCREDIBILA ȘI TRISTA POVESTE A CANDIDEI ERENDIRA ȘI A BUNICII SALE FĂRĂ SUFLET PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar cornelia
    Reply

    Imi place mult acest autor,pana acum am citit doar ”Dragostea in vremea holerei” si imi propusesem pe lista din vara aceasta si ”Un veac de singuratate”,dar citind recenzia m-ai facut curioasa.Asadar mai adaugam una 🙂

POST A COMMENT.