Recenzie „Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel Garcia Marquez

by | Jun 30, 2015 | Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA INCREDIBILA ȘI TRISTA POVESTE A CANDIDEI ERENDIRA ȘI A BUNICII SALE FĂRĂ SUFLET ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

incredibila-si-trista-poveste-a-candidei-erendira-si-a-bunicii-sale-fara-suflet_1_fullsizeÎn Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet scriitorul columbian conturează imaginea unui spațiu care se află undeva la limita dintre real și imaginar.

Întreg peisajul pare a izvorî de nicăieri, iar tocmai măiestria cu ajutorul căreia sunt asociate diferite elemente ale naturii cu ale sufletului și originile omului, denotă unicul și inconfundabilul stil al marelui clasic Marquez.

De pildă, imagini precum cea a unui domn bătrân cu aripi uriașe sau mirosul unui simplu trandafir pot contorsiona o întreagă situație.

Gabriel Garcia Marquez a fost unul dintre scriitorii care și-au pus adânc amprenta asupra literaturii secolului XX, unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale fiind Un veac de singurătate. 

Publicat pentru prima dată în anul 1972, acest roman este alcătuit dintr-o serie de 7 povestiri a căror acțiune se petrece undeva în zona Mării Caraibilor. Increbilia și trista poveste… este numele ultimei și celei mai lungi povestiri.

Personal, cred că este de apreciat la acest roman felul în care autorul lasă cititorul să creadă că se îndreaptă către o lume îndepărtată, aproape de neființă, de rădăcinile irealului, când de fapt, această îndepărtare poate fi percepută ca pe un fel de apropiere de sămânța vieții, a omenirii, a sufletului uman.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gabriel García Márquez

Deși de dimensiuni relativ scurte și încărcat cu un limbaj accesibil oricărui cititor, acest roman este de o profunzime aparte, abordând temele majore ale existenței, dorința de dobândire a libertății și a demnității umane.

De asemenea, o caracteristică umană importantă care se regăsește printre paginile acestei opere literare este lăcomia, această boală de a poseda ceva, de a fi superior celorlalți.

Cred că orice iubitor al literaturii clasice (și nu numai!) ar trebui să-l abordeze măcar o dată pe Gabriel Garcia Marquez, care chiar a făcut literatură.

Pe mine acest roman m-a convins și vi-l recomand cu căldură!

🔥 CARTEA INCREDIBILA ȘI TRISTA POVESTE A CANDIDEI ERENDIRA ȘI A BUNICII SALE FĂRĂ SUFLET ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Incredibila și Trista Poveste A Candidei Erendira și A Bunicii Sale Fără Suflet
Autor: Gabriel García Márquez
An apariție : 2014
Editura: RAO
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Angela Simo este redactor Booknation.ro de 1913 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 81 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela Simo aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cornelia
cornelia

Imi place mult acest autor,pana acum am citit doar ”Dragostea in vremea holerei” si imi propusesem pe lista din vara aceasta si ”Un veac de singuratate”,dar citind recenzia m-ai facut curioasa.Asadar mai adaugam una 🙂