Recenzie „Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel Garcia Marquez

de | iun. 30, 2015 | Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA INCREDIBILA ȘI TRISTA POVESTE A CANDIDEI ERENDIRA ȘI A BUNICII SALE FĂRĂ SUFLET ARE REDUCERE PE:

incredibila-si-trista-poveste-a-candidei-erendira-si-a-bunicii-sale-fara-suflet_1_fullsizeÎn Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet scriitorul columbian conturează imaginea unui spațiu care se află undeva la limita dintre real și imaginar.

Întreg peisajul pare a izvorî de nicăieri, iar tocmai măiestria cu ajutorul căreia sunt asociate diferite elemente ale naturii cu ale sufletului și originile omului, denotă unicul și inconfundabilul stil al marelui clasic Marquez.

De pildă, imagini precum cea a unui domn bătrân cu aripi uriașe sau mirosul unui simplu trandafir pot contorsiona o întreagă situație.

Gabriel Garcia Marquez a fost unul dintre scriitorii care și-au pus adânc amprenta asupra literaturii secolului XX, unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale fiind Un veac de singurătate. 

Publicat pentru prima dată în anul 1972, acest roman este alcătuit dintr-o serie de 7 povestiri a căror acțiune se petrece undeva în zona Mării Caraibilor. Increbilia și trista poveste… este numele ultimei și celei mai lungi povestiri.

Personal, cred că este de apreciat la acest roman felul în care autorul lasă cititorul să creadă că se îndreaptă către o lume îndepărtată, aproape de neființă, de rădăcinile irealului, când de fapt, această îndepărtare poate fi percepută ca pe un fel de apropiere de sămânța vieții, a omenirii, a sufletului uman.

Deși de dimensiuni relativ scurte și încărcat cu un limbaj accesibil oricărui cititor, acest roman este de o profunzime aparte, abordând temele majore ale existenței, dorința de dobândire a libertății și a demnității umane.

De asemenea, o caracteristică umană importantă care se regăsește printre paginile acestei opere literare este lăcomia, această boală de a poseda ceva, de a fi superior celorlalți.

Cred că orice iubitor al literaturii clasice (și nu numai!) ar trebui să-l abordeze măcar o dată pe Gabriel Garcia Marquez, care chiar a făcut literatură.

Pe mine acest roman m-a convins și vi-l recomand cu căldură!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții INCREDIBILA ȘI TRISTA POVESTE A CANDIDEI ERENDIRA ȘI A BUNICII SALE FĂRĂ SUFLET?

Vezi toată lista de cărți scrise de Gabriel García Márquez sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INCREDIBILA ȘI TRISTA POVESTE A CANDIDEI ERENDIRA ȘI A BUNICII SALE FĂRĂ SUFLET CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Incredibila și Trista Poveste A Candidei Erendira și A Bunicii Sale Fără Suflet
Autor: Gabriel García Márquez
An apariție : 2014
Editura: RAO
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.06.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Volum distins cu Premiul al II-lea în cadrul Concursului de manuscrise "Împlineste un vis", secțiunea Carte Științifică, ediția I, Editura Universitară, organizat în 2021. "Cine ne-a așezat pe noi, românii, între ruși care nu se mai satură de pământ, turci care nu se...

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

0 0 votes
Article Rating
Angela Simo este redactor Booknation.ro de 2460 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 1 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela Simo aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cornelia

Imi place mult acest autor,pana acum am citit doar ”Dragostea in vremea holerei” si imi propusesem pe lista din vara aceasta si ”Un veac de singuratate”,dar citind recenzia m-ai facut curioasa.Asadar mai adaugam una 🙂