Recenzie ,,Într-o pădure întunecată” de Ruth Ware

Titlu: Într-o Pădure întunecată
Autor: Ruth Ware
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 1.02.2018
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ÎNTR-O PĂDURE ÎNTUNECATĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Nora este o scriitoare de romane polițiste, care preferă să stea retrasă. Când o fostă colegă și prietenă cu care a încheiat orice legătură acum zece ani, o invită la petrecerea burlăcițelor, ea acceptă fără prea mult entuziasm. Împinsă mai mult de întrebările “De ce eu?” sau “De ce acum?“, scriitoarea ajunge să-și petreacă weekend-ul într-o casă izolată din pădure alături de alte patru persoane care o cunosc pe viitoarea mireasă.

Patruzeci și opt de ore mai târziu, Nora se trezește într-un pat de spital grav rănită, dar în viață, fiind convinsă că cineva a murit. Cu cât încearcă să-și amintească mai multe despre weekend, cu atât devine mai nesigură de propriile fapte. Goana după răspunsuri o copleșește și o aruncă în trecutul pe care l-a tot dat uitării, însă o singură întrebare îi persistă în minte. Nu este “Ce s-a întâmplat?“, ci”Ce-am făcut?“.

Fiind romanul de debut al lui Ruth Ware, mă așteptăm să nu fie ceva wow, însă m-a surprins faptul că am rămas chiar puțin dezamăgită. Protagonista a reușit inițial să mă câștige. Rezonam cu ea și eram curioasă să descopăr cât mai multe, deci începutul a fost mai mult decât promițător.

Cu toate astea, faptul că Nora nu a reușit să treacă peste prima iubire din liceu, sună ca o poveste puțin forțată. Uneori chiar pare că autoarea a creat-o pe scriitoare astfel încât să fim nesiguri în legătură cu ea, dacă să o îndrăgim sau nu.

Într-o pădure întunecată chiar a avut un început bun. Nu puteai ghici următorul pas, te făcea să citești constant, să dai pagină după pagină. Cu toate astea, pare că brusc își pierde din mister. Finalul devine din ce în ce mai previzibil, mai ales pentru cei care obișnuiesc să citească romane polițiste.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ruth Ware.

Personajele sunt separat niște enigme, iar împreună formează un tablou care pare să depășească puțin sfera realului. Pe tot parcursul cărții aflăm cât mai multe despre trecutul Norei, relația sa cu viitoarea mireasă și de ce sunt prezenți restul “invitaților”.

Dacă stau să mă gândesc puțin, plot-ul chiar este bine gândit. Are unele pasaje care răstoarnă întreaga situație și te face să îți pui mari întrebări. Finalul nu este un cliffhanger, pare că totul se așează pe făgașul normal.

Recomand acest volum adolescenților care vor să intre mai mult în zona… thriller. Nu, nu este o carte de excepție, dar tot îți pune mintea la treabă. Nu te face să dormi cu lumina aprinsă, sau să privești de câteva ori în urma ta în timp ce mergi pe stradă, dar nici indiferent nu te lasă. Eu aș încadra romanul complet la categoria psihologice.

Îți provoacă unii fiori, poate din cauza acelei povești de dragoste, sau din cauza acțiunilor personajelor. Am decis că o să fiu în continuare cu ochii pe această autoare și poate îi dați și voi o șansă acestui roman 🙂

🔥 CARTEA ÎNTR-O PĂDURE ÎNTUNECATĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.