Recenzie ”Între acte” de Virgina Woolf

Titlu: Între Acte
Autor: Virginia Woolf
An apariție : 2007
Editura: RAO
Nr. Pagini: 194
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 6.12.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Între acte” de Virgina Woolf
Acordă o notă

” Între acte” este ultimul roman al Virginiei Woolf, scris chiar în anul morții acesteia și publicat postum. Un roman aparent simplist, cu o acțiune care în aparență nu iese cu nimic în evidență. Însă, dincolo de migala rândurilor, extraordinar țesute de incontestabilul talent al scriitoarei, se întinde izul filozofic, care se scurge ușor printre rânduri, precum un ademenitor vânt al remodelării felului de a fi al oamenilor, indiferent de statul social sau de apartenența religioasă.

639281954799402191037945-6147486-700_700

Într-un amestec de vechi și nou, aristocrație și muncitorime sau, dacă vreți, între ceva și altceva, pare a se căsca o nouă fantă de lumină care, în ciuda conservatorismului atât de caracteristic britanicilor, naște începutul unei noi ere, mult prea hibridă în opinia unora.

Dincolo de magnificele peisaje ale unei naturi aparent încremenite și dincolo de minuțiozitatea descriptivistă a personajelor, la care Virginia Woolf apelează din plin, se cască vidul, cel pe care fiecare homo sapiens îl poartă în pântecul conjugărilor sale, acolo unde vârtejul întrebărilor naște imaginare spânzurători lăuntrice în nopțile de nesomn care, odată cu trecerea timpului, vor deveni din ce în ce mai frecvente.

Trecutul, prezentul și viitorul trăiesc metisajul prin intermediul amalgamurilor de gânduri, personaje și idealuri, într-un joc de-a scapă cine poate, în care fiecare pare a fi pregătit să arunce primul cu piatra asupra eventualului osândit, fiecare considerându-se imaculat.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Virginia Woolf.

O carte acaparatoare.

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Siajul filosofic al acestui roman lasă urme adânci atunci când reușești să citești printre rânduri.

Aspecte Negative:

Intercalarea gândurilor cam derutează cititorul.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.