Recenzie “Între părinte și copil” de Dr. Haim G. Ginott

by | Jun 1, 2021 | Educație, Părinți și copii, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNTRE PĂRINTE ȘI COPIL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Dr. Haim G. Ginott, psiholog și psihoterapeut american de origine israeliană, s-a specializat în educația copiilor. Deși s-a stins în urmă cu jumătate de secol, metodele prezentate de el în acest ghid de comunicare cu copiii sunt valabile și în zilele noastre.

În calitate de mamă pot să confirm utilitatea informațiilor cuprinse în volumul Între părinte și copil, m-au ajutat să mă adresez copilului pe limba lui, să comunic mai ușor cu el. Prin exemplele prezentate, autorul ne inițiază în modul de gândire al copiilor de diferite vârste, astfel încât să înțelegem ce îi preocupă și șă venim în întâmpinarea nevoilor lor.

Dr. Haim G. Ginott a observat că micuții nu reacționează la argumentele raționale pe care le aduc de obicei părinții, ei nu au chef să fie criticați sau să li se facă morală. În aceste condiții, majoritatea discuțiilor pe care le poartă părinții cu odraslele lor par a fi două monologuri pe care nu le ascultă nimeni, ca două televizoare care rulează programe în același timp. Psihologul subliniază faptul că o comunicare eficientă se realizează când există o legătură cu copilul și recomandă părinților să aibă în vedere sentimentele copiilor, nu comportamentele acestora.

Cartea este structurată pe subiecte, alternează exemplele de așa da cu cele de așa nu, Dr. Haim G. Ginott ține adevărate lecții de parenting relatând unele scenarii de viață. Povestind câteva întâmplări, ne inițiază în principiile de bază ale comunicării – înțelegerea și empatia. De asemenea, ne învață ce să facem când copilul e furios, dar și cum să ne gestionăm propria furie, ne propune să ne exprimăm în cuvinte sentimentele și să fim un bun model pentru copii.

În rândul sfaturilor practice aș putea include recomadările de a nu amenința copilul, de a nu fi sarcastici, de a nu-l minți sau mitui pe copil și de a nu face promisiuni pe care nu putem sau nu intenționăm să le onorăm. Doctorul ne atrage atenția asupra importanței aplicării unor metode pozitive în creșterea și educarea copilului, subliniază rolul pe care îl au partenerii de joacă și insistă să stimulăm independența copilului pentru ca acesta să devină un adult responsabil.

În final, Dr. Haim G. Ginott atinge subiecte mai delicate, vobind despre sex și valorile umane și ne prezintă câteva sfaturi despre cum să abordăm aceste aspecte.

Copiii învață ceea ce trăiesc. Sunt ca cimentul ud. Orice cuvânt care se abate asupra lor lasă o urmă. În consecință, trebuie neapărat ca părinții să învețe să le vorbească într-un fel care nu trezește furia, nu produce durere, nu le micșorează încrederea în sine, nu-i face nesiguri de competența și valoarea lor.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎNTRE PĂRINTE ȘI COPIL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Dr. Haim G. Ginott sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNTRE PĂRINTE ȘI COPIL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Între Părinte și Copil
Autor: Dr. Haim G. Ginott
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 212
Limba: Română
Gen Literar: Parenting si familie
Publicată la 1.06.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Midnight Blue” de L. J. Shen

Recenzie ”Midnight Blue” de L. J. Shen

A fost odată ca niciodată, un zeu rock care s-a îndrăgostit de o simplă muritoare. Trebuia sa fie usor. Eu aveam nevoie de bani. El avea nevoie de o dădacă, de cineva care să îl împiedice să tragă pe nas până la ultima suflare. Am fost aleasă special pentru el....

Recenzie “Ultima vară otrăvită” de Tony Mott

Recenzie “Ultima vară otrăvită” de Tony Mott

Cum va spuneam cărțile lui Tony Mott sunt o descoperire recentă pentru mine. Atât de recentă încât nu am reușit să pun mâna pe volumul doi al seriei Gigi Alexa dar m-am trezit cu ocazia de a citi volumul al treilea. În general nu prea îmi place să sar volumele pentru...

Recenzie „Întoarcerea” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Întoarcerea” de Jennifer L. Armentrout

-N-am mai avut niciodată ceva care să fie doar al meu, a spus el cu gura lipită de gura mea. Nimic care să fi fost vreodată doar pentru mine și pentru nimeni altcineva. N-am fost niciodată primul pentru cineva. M-a sărutat și apoi și-a înălțat capul. L-am privit în...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 98 zile și a scris până acum 13 articole. Se află pe poziția 21 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură si de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, bunăstare, dragoste, obiectivitate, prietenie, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments