Recenzie „Întreab-o pe Alice”, autor necunoscut

Titlu: Întreab-o Pe Alice
Autor: autor necunoscut
An apariție : 2015
Editura: YoungArt
Nr. Pagini: 172
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 29.06.2016
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ÎNTREAB-O PE ALICE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Când am primit Întreab-o pe Alice spre recenzie de la Editura Art, am fost mai mult decât încântată. O văzusem prin câteva librării locale și chiar îmi făcea cu ochiul descrierea nonconformistă, dar și autorul care nu e precizat.

Încep prin a zice că Întreab-o pe Alice e un roman cu totul și cu totul atipic, el reprezentând, de fapt, jurnalul unei puștoaice de 15 ani. La începutul cărții, tânăra duce o viață mai mult decât obișnuită, plictisitoare, limitată fiind de părinții extrem de stricți și frații pe care-i avea în grija. Destinul fetei se schimbă atunci când, la o petrecere, în neștiință de cauză fiind și sub influența „prietenilor”, aceasta consumă, pentru prima (și nu ultima) dată substanțe etnobotanice.

Cum reacționează trupul, dar mai ales mintea unei adolescente de 15 ani sub influența drogurilor? Ce se întamplă când, dintr-un copil credincios și bine-crescut, se naște o tânără rebelă, desfrânată, fără vreun plan de viitor?

Întreab-o pe Alice este, mai presus de orice, relatarea emoționantă a unei tinere care cade într-o capcană letală, dar reușește să se salveze la timp. Recunosc că finalul mi-a stors câteva lacrimi. Nu finalul jurnalului în sine, ci epilogul, cuvintele editorilor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de autor necunoscut.

Nu am nevoie de somn așa cum am de evadare. Este un mod extraordinar de a evada. Într-o secundă nu pot să suport și în următoarea doar iau pastila și aștept pentru dulcele întuneric să mă acapareze. În acest punct al vieții mele, nimicul este mai bun decât ceva-ul.

Am citit zeci de recenzii negative, care susțineau că editoarea principală a cărții (despre care lumea presupune că ar fi și autoarea cărții) se folosește de subiecte care sensibilizează publicul, dar îl și influențează într-un mod negativ. Spre deosebire de cărți în care lumea consumă droguri de distracție, în Întreab-o pe Alice personajul principal este atras într-un cerc vicios, și conștientă de efectele negative, încearcă să scape din pânza de păianjen care îi pune în pericol viața.

Chiar și acum, nu sunt sigură care părți din mine sunt reale și care sunt împrumutate din cărțile pe care le-am citit

Întreab-o pe Alice e un must-read. Un jurnal în toată însemnătatea cuvântului, o lectură tumultoasă, dar totuși sensibilă, Întreab-o pe Alice e despre suferință și integrare, despre prieteniile care te aruncă în fundul oceanului. Întreab-o pe Alice e despre cum ne pierdem în mulțime întocmai pentru a ne găsi pe noi.

🔥 CARTEA ÎNTREAB-O PE ALICE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Barbalata Mirela
    Reply

    Mersi de recomandare 🙂 . Nu stiam de aceasta carte dar subiectul este unul interesant 🙂

POST A COMMENT.