Recenzie “Istoria Romaniei pentru copii in 100 de imagini” de Cristian Vornicu

by | Mar 8, 2020 | Cărți pentru Copii, Educație, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ISTORIA ROMANIEI PENTRU COPII IN 100 DE IMAGINI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Istoria României pentru copii în 100 de imagini este o cărticică de istorie realizată de autorul Cristian Vornicu și adresată copiilor.

Cristian Vornicu a scris de-a lungul timpului mai multe cărți de istorie, manuale școlare și cărți de teste de istorie, fie singur fie împreună cu autoarea Magda Stan.

Cartea pe care vreau să v-o prezint în acest articol este publicată la editura Niculescu Kids în anul 2019. Este scrisă doar de Cristian Vornicu și se remarcă printr-o serie de ilustrații semnate de Alexia Udriște.

O altă carte scrisă de același autor este: Un diplomat român în lumea balcanică Vasile Stoica 1930-1940,

Istoria României pentru copii în 100 de imagini – impresii personale

Trebuie să recunoaștem faptul că micuții zilelor noastre nu mai sunt ca cei de altă dată. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că nici nouă nu ne făcea plăcere să învățăm pagini întregi de teorie neatregatoare.

Cartea aceastacu cele 31 de pagini ale sale vine în sprijinul copiilor nevoiți să învețe istoria țării. VIne de asemeni în ajutorul părinților și al profesorilor care își doresc să transforme istoria într-o materie atregatoare pentru micii învățăcei.

În primele 7 pagini ale cărții copiii află informații despre perioada străveche și antichitate. În această parte găsim informații despre picturi rupestre, despre Sanctuarul de la Sarmisegetuza, Decebal, Traian, formarea poporului român și a limbii române. Aceste informații cuprinse de regulă în câteva propoziții pe subiect sunt urmate de ilustrații.

Pentru copii este mult mai ușor de asimilat noțiunea dacă o alătură unei imagini vizuale. Trebuie sa recunoastem si sa aceptam faptul ca sunt o generatie a imaginilor si a suntelor. Si modalitatea de a le capta atentia este de a te folosi de aceste repere pentru a transforma informatiile ce altfel ar deveni plictisitoare intr-o serie de notiuni atractive.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cristian Vornicu

În următoarele 4 pagini vorbim găsim informații despre formarea statelor medievale românești dar și despre românii și relațiile cu țările vecine în Evul Mediu. Copiii vor învață despre Basarb I, Bătălia de la Posada, Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun și Ștefan cel Mare. De asemenea vor afla despre Unirea lui Mihai Viteazu și Batalia de la Călugăreni.

Următoarele 10 pagini sunt dedicate unor informații ce țin de începuturi de modernizare pentru țară noastră. Copiii vor învața despre Constantin Brâncoveanu, DImitrie Cantemir, Răscoala lui Horia, Cloșca și Crișan despre bisericile și mănăstirile importante din țara noastră. Vor afla și despre introducerea tiparului în Țară Românească, despre Tudor Vladimirescu, Alexandru Ioan Cuza, domnia lui Carol I, proclamarea Regatului României și Incornarea de la Alba Iulia. Nu vor trece nici peste Carol al ÎI-lea, perioada interbelică, Al Doilea Război Mondial și Regele Mihai.

Urmează două pagini despre perioada comunistă în România în care vor învață despre Nicolae Ceaușescu, sovromuri, cultul personalității, colectivizarea agriculturii și închisoarea de la Sighet.

Vor afla de asemeni informații în următoarele pagini despre cultura românească, știință și tehnică. Așa îl vor descoperi pe Mihai Eminescu, George Enescu, VIctor Babeș, tramvaiul electric din București, expediția în Antarctica, efectul Coandă, Ana Aslan, Traian Vuia, metroul din București. De asemeni vor învață despre Revoluția din decembrie 1989, vizita Papei Ioan Paul al II-lea la București, aderarea României la N.A.T.O., integrarea în Uniunea Europeană, funeraliile Regelui Mihai și centenarul Marii Uniri.

Nu este lungă. Nu este obositoare. Nu este încărcată cu o mulțime de informații irelevante pentru micii cititori. Le oferă informații de baza despre o mulțime de evenimente și repere istorice și culturale românești. Cu siguranta după ce vor citi această carte plină de imagini interesante vor rămâne cu o mulțime de informații istorice în minte.

 

🔥 CARTEA ISTORIA ROMANIEI PENTRU COPII IN 100 DE IMAGINI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Istoria Romaniei Pentru Copii In 100 De Imagini
Autor: Cristian Vornicu
An apariție : 2019
Editura: NICULESCU KIDS
Nr. Pagini: 31
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 8.03.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Este o carte placuta, plina de imagini atractive si cu o multime de informatii despre istoria tarii noastre pe care copiii ar trebui sa le cunoasca.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 642 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 25 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments