ACUM GĂSEȘTI LAROUSSE: SPUNE-MI DESPRE CORPUL OMENESC! PE:

Știi momentul acela când micuții încep să-ți pună o multitudine de întrebări. Fie nu știi să le răspunzi. Fie ți-e rușine. Nu știi exact cum să începi discuția și de unde.

Venim dintr-o educație rigidă. Suntem copiii unei generații în care subiecte ca sexul, menstruația și masturbarea erau subiecte tabu. Facem parte din generația adusă de barza, nu născută.

Știu prin ce treci și te înțeleg perfet. Când am rămas însărcinată am decis că voi avea o relație deschisă cu copilul meu. Mi-am imaginat că voi putea cu mare ușurință să discut cu el despre absolut orice subiect.

Realitatea este departe însă de ceea ce mi-am imaginat eu. Așa că atunci când au început multele întrebări despre subiecte sensibile mi-am achizitionat un prieten de nădejde, o carte. Dar nu orice carte.

Larousse “Spune-mi despre corpul omenesc!” – răspunsuri la subiecte sensibile în imagini

Această carte este o enciclopedie scrisă de autoarea de origine franceză Anne Royer. O enciclopedie în imagini despre corpul uman cu mici texte pe înțelesul copiilor. Se prezintă asemeni unui jurnal. Filele sunt prinse pe o șină arcuită. În plus că s-o închizi, cartea o prinzi cu un elastic. Este ilustrată de Gerald Guerlais, Patrick Chenot, Laurent Kilng și Loic Mehee.

Cartea se prezintă sub formă unor întrebări cu răspunsuri și imagini. Sunt câte două întrebări pe pagină cu imaginile aferente. Este împărțită în 4 capitole:

  • Organele și scheletul
  • Corpul în mișcare
  • Nașterea și Maturizarea
  • Sănătatea

Tipuri de întrebări la care copilul tău poate primi răspunsuri din această enciclopedie o să-ți las mai jos. Dar înainte de asta aș vrea să-ți spun că din punctul meu de vedere aceasta este o carte care va poate ajută să petreceți timp de calitate alături de copilul vostru. Eu am ales să o citim împreună. Să radem, să ne distrăm și să găsim împreună răspunsuri la întrebări pe care poate nu mi le-am pus niciodată.

Care este cel mai mare organ al corpului?

Ce este amprenta digitală?

Ce sunt pistruii?

Unde ne petrecem o treime din viață?

De ce unii oameni sunt bruneți, alții blonzi și alții roșcăți?

Ce este “pielea de găină”?

De unde vin bebelușii?

Cum știe mama că urmează să nască?

Care este primul lucru pe care-l face copilul când se naște?

Ce este o boală a copilăriei?

De ce ne curge sânge din nas?

Cum se formează cojile la răni?

 

Titlu: Larousse: Spune-mi Despre Corpul Omenesc!
Autor: Anne Royer
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 108
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 16.01.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Este o enciclopedie in imagini a corpului omenesc. Explica pe intelesul copiilor fenomene legate de dezvoltarea corpului lor. Asa cum tu ca parinte sau adult nu ai face-o niciodata.

Aspecte Negative:

Nu am

Avatar
Autor: Simona Mihalache
Simona e Redactor Foarte Activ
Redactor de 501 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Simona Mihalache