Recenzie ”Leonardo și furtuna de emoții” de Roxana Andreea Rusu

by | Jun 8, 2021 | Părinți și copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LEONARDO ȘI FURTUNA DE EMOȚII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Sunt tânără mămică și toată atenția mea este acum îndreptată nu doar spre aspectele de ordin fizic ale bebelușului meu, ci mai ales spre dezvoltarea sa emoțională adecvată. Trebuie să recunosc că odată cu creșterea sa, acest lucru devine din ce în ce mai greu. Cert este că e de muncit și nu puțin. De aceea, primul pas a fost să încep căutarea unor cărți de calitate, care m-ar ajuta să-mi înțeleg atât copilul prin prisma nevoilor sale de ordin spiritual, cât și pe mine, cea care trebuie să-și păstreze echilibrul și calmul de-a lungul întregului proces educațional. Iată de ce sunt fericită să găsesc cărți de valoare pe acest segment.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre o cărticică apărută la editura Integral, cu titlul „Leonardo și furtuna de emoții” semnată de talentata Roxana Andreea Rusu. Volumul cuprinde în sine câteva istorii explicative despre cele mai diverse emoții pe care le pot încerca copii noștri de-a lungul creșterii, de la bucurie la furie și înapoi. Fiecare istorioară este gândită meticulos, având atât un fir narativ, cât și o morală, ceea ce o face ușor comprehensibilă pentru cei mici și ilustrativă pentru cei mari.

Avantajul major al acestei cărți este că nu se oprește doar la istorioare, ci merge până la activități pe care le puteți face acasă cu proprii copii. Credeți-mă pe cuvânt, rezultatele nu vor întârzia să apară. Trebuie să deschid aici o paranteză: rareori găsești cărți care să reflecte adecvat părțile negative ale caracterului copilului, or atitudinea acestuia nu poate fi mereu roz. Cu toate acestea istoriile în care se regăsesc astfel de emoții precum furia sau dezgustul sunt ușor de citit și de perceput, ceea ce este o misiune, zic eu, dificilă.

Deși recomandarea de vârstă este de 4-14 ani, eu aș spune că părinții o pot citi și până la vârsta de doi a celui mic. Inițial, aceasta poate servi și ca ritual de lectură, iar în timp cei mici vor începe să facă asocieri și concluzii. Mi se pare vital lucrul pe acest segment cu copii, deoarece succesul unui adult echilibrat se ascunde într-o copilărie fericită, iar acest lucru, pe termen lung, poate avea roade și în conexiunea dintre cei mici și cei mari.

Pregătirea profesională a autoarei, care a publicat peste 1000 de articole despre parenting și psihologia copilului, se resimte și e de apreciat, deoarece nu se teme să abordeze subiecte destul de sensibile. Cred că lectura unei astfel de cărți vă poate ajuta să creșteți copii cooperanți, deschiși și gata să se integreze într-o lume cu permanente schimbări. Ce poate fi mai bine?

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LEONARDO ȘI FURTUNA DE EMOȚII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Roxana Andreea Rusu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LEONARDO ȘI FURTUNA DE EMOȚII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Leonardo și Furtuna De Emoții
Autor: Roxana Andreea Rusu
An apariție : 2021
Editura: INTEGRAL
Nr. Pagini: 75
Limba: Română
Gen Literar: Parenting si familie
Publicată la 8.06.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Midnight Blue” de L. J. Shen

Recenzie ”Midnight Blue” de L. J. Shen

A fost odată ca niciodată, un zeu rock care s-a îndrăgostit de o simplă muritoare. Trebuia sa fie usor. Eu aveam nevoie de bani. El avea nevoie de o dădacă, de cineva care să îl împiedice să tragă pe nas până la ultima suflare. Am fost aleasă special pentru el....

Recenzie “Ultima vară otrăvită” de Tony Mott

Recenzie “Ultima vară otrăvită” de Tony Mott

Cum va spuneam cărțile lui Tony Mott sunt o descoperire recentă pentru mine. Atât de recentă încât nu am reușit să pun mâna pe volumul doi al seriei Gigi Alexa dar m-am trezit cu ocazia de a citi volumul al treilea. În general nu prea îmi place să sar volumele pentru...

Recenzie „Întoarcerea” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Întoarcerea” de Jennifer L. Armentrout

-N-am mai avut niciodată ceva care să fie doar al meu, a spus el cu gura lipită de gura mea. Nimic care să fi fost vreodată doar pentru mine și pentru nimeni altcineva. N-am fost niciodată primul pentru cineva. M-a sărutat și apoi și-a înălțat capul. L-am privit în...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1757 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 8 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments