Recenzie „Lumina verde”, de Matthew McConaughey

de | oct. 21, 2021 | Beletristică, Dezvoltare Personală, Familie, Filosofie, Jurnale, Literatură Contemporană, Memorii, Psihologie, Recenzii cărți, Spiritualitate

🔥 CARTEA LUMINA VERDE ARE REDUCERE PE:

Se spune că suntem responsabili de propria soartă, fericire și ce ni se întâmplă, iar celelalte evenimente sunt complementare. Intuitiv, spre asta ne duce cartea autobiografică, autodidactă și inspirațională a lui Matthew McConaughey, celebrul actor care ne-a învățat fizica prin intermediul filmului Interstellar, că poți fi sexy și „Magic Mike” chiar si fiind trecut de 40, că a fi „Gentlemen” este mereu la modă.
Din fericire, Matthew nu vine cu o carte simplă, nu este una la care te aștepți să fie, nu sunt momentele cele mai „strălucite”, selectate special pentru a relata publicului viața unei vedete. Matt ne arată, pe alocuri sacadat, partea introvertită a unui actor, care cândva a fost un golan, un băiat care și-a iubit frații, un ratat care a ieșit greu din mocirlă, un bărbat care a reușit să spună te iubesc, și să se mândrească cu asta, răspundă pentru mizeria adunată de deciziile proaste. „Acesta sunt eu, mai bine decât atât nu pot, merg doar la lumina verde, cea roșie mi-a dat lecții prea urâte”.
Mesajul momentelor selectate din biografia sa nu te lasă să descoperi America din nou, nu filosofezi până ți se taie. Inspirația este înșirată pe pagini la fel de bine ca și momentele amuzante sau triste din viața sa. Actorul a știut foarte bine de ce o să ai tu nevoie să cunoști, pentru a înțelege ce l-a creat ca personalitate, care a fost ciocanul care l-a bătut și a făcut fier din el. Și până la urmă, idea unui om pe acest pământ, cel mai important aspect și putere este că: tu decizi cui deschizi ușa și lași să-și șteargă picioarele de preșul tău, pe cine iubești și cuprinzi noaptea, cui spui sau nu bună dimineața, cui scrii, bagi în seamă sau ignori, pe cine minți, faci prioritate sau investești.
Totul este legat de alegerea ta.
Cum o zis marele filozof și iluminat, Thomas Anderson aka Neo: the problem is the choice. Iar așteptările să vi le băgați undeva adânc, pentru că ele dezamăgesc, nu oameni.
Da, cartea merită să fie citită, Mat are bunul simț și educație, si nu-ți toarnă gogoși sau povestește brașoave, el este mai simplu decât formula apei, limpede și sincer, pentru că viața asta îi o nesimțită tare scumpă și scurtă!
Nu sunt amatoare de cărți cu un conținut sporit de citate sau maxime, care ar trebui să ajungă pe Facebook sau Instagram, însoțite de fotografii triste sau îngândurate. Nenea Matt este responsabil de un alt unghi, punct de vedere, prietenul care îți spune cum, elegant, să-ți reconsideri unele prejudecăți, să le convertești în țeluri și valori. Un prieten care ți-ar turna adevărul gol-goluț, decent, fără exagerări sau patos. Cartea, parțial, este bilingvă, ruso-engleză, însă asta mi-a permis să apreciez esența, aproape perfectă!
Dragi cititori, în această carte Matt uită că este actor, este partea lui invizibilă pentru ochiul liber sau obișnuit să-l vadă doar în filme. Now, you ca see his blind side.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LUMINA VERDE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Matthew McConaughey sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LUMINA VERDE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Lumina Verde
Autor: Matthew McConaughey
An apariție : 2021
Editura: AZBUKA
Nr. Pagini: 317
Limba: Rusă
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 21.10.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Volum distins cu Premiul al II-lea în cadrul Concursului de manuscrise "Împlineste un vis", secțiunea Carte Științifică, ediția I, Editura Universitară, organizat în 2021. "Cine ne-a așezat pe noi, românii, între ruși care nu se mai satură de pământ, turci care nu se...

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Un memoriu puternic publicat pentru prima dată în urmă cu 35 de ani în Germania (urmat de o o adaptare cinematografică în SUA), care nu arată nici un semn de greșeală sau zgârâietură auditivă în noua traducere De la Humanitas. Povestea Christianei F., o adolescentă...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 304 zile și a scris până acum 126 articole. Se află pe poziția 6 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments