🔥 CARTEA LUMINA VERDE ARE REDUCERE PE:

Se spune că suntem responsabili de propria soartă, fericire și ce ni se întâmplă, iar celelalte evenimente sunt complementare. Intuitiv, spre asta ne duce cartea autobiografică, autodidactă și inspirațională a lui Matthew McConaughey, celebrul actor care ne-a învățat fizica prin intermediul filmului Interstellar, că poți fi sexy și „Magic Mike” chiar si fiind trecut de 40, că a fi „Gentlemen” este mereu la modă.
Din fericire, Matthew nu vine cu o carte simplă, nu este una la care te aștepți să fie, nu sunt momentele cele mai „strălucite”, selectate special pentru a relata publicului viața unei vedete. Matt ne arată, pe alocuri sacadat, partea introvertită a unui actor, care cândva a fost un golan, un băiat care și-a iubit frații, un ratat care a ieșit greu din mocirlă, un bărbat care a reușit să spună te iubesc, și să se mândrească cu asta, răspundă pentru mizeria adunată de deciziile proaste. „Acesta sunt eu, mai bine decât atât nu pot, merg doar la lumina verde, cea roșie mi-a dat lecții prea urâte”.
Mesajul momentelor selectate din biografia sa nu te lasă să descoperi America din nou, nu filosofezi până ți se taie. Inspirația este înșirată pe pagini la fel de bine ca și momentele amuzante sau triste din viața sa. Actorul a știut foarte bine de ce o să ai tu nevoie să cunoști, pentru a înțelege ce l-a creat ca personalitate, care a fost ciocanul care l-a bătut și a făcut fier din el. Și până la urmă, idea unui om pe acest pământ, cel mai important aspect și putere este că: tu decizi cui deschizi ușa și lași să-și șteargă picioarele de preșul tău, pe cine iubești și cuprinzi noaptea, cui spui sau nu bună dimineața, cui scrii, bagi în seamă sau ignori, pe cine minți, faci prioritate sau investești.
Totul este legat de alegerea ta.
Cum o zis marele filozof și iluminat, Thomas Anderson aka Neo: the problem is the choice. Iar așteptările să vi le băgați undeva adânc, pentru că ele dezamăgesc, nu oameni.
Da, cartea merită să fie citită, Mat are bunul simț și educație, si nu-ți toarnă gogoși sau povestește brașoave, el este mai simplu decât formula apei, limpede și sincer, pentru că viața asta îi o nesimțită tare scumpă și scurtă!
Nu sunt amatoare de cărți cu un conținut sporit de citate sau maxime, care ar trebui să ajungă pe Facebook sau Instagram, însoțite de fotografii triste sau îngândurate. Nenea Matt este responsabil de un alt unghi, punct de vedere, prietenul care îți spune cum, elegant, să-ți reconsideri unele prejudecăți, să le convertești în țeluri și valori. Un prieten care ți-ar turna adevărul gol-goluț, decent, fără exagerări sau patos. Cartea, parțial, este bilingvă, ruso-engleză, însă asta mi-a permis să apreciez esența, aproape perfectă!
Dragi cititori, în această carte Matt uită că este actor, este partea lui invizibilă pentru ochiul liber sau obișnuit să-l vadă doar în filme. Now, you ca see his blind side.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LUMINA VERDE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: LUMINA VERDE
Autor: Matthew McConaughey
An apariție : 2021
Editura: AZBUKA
Nr. Pagini: 317
Limba: Rusă
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1274

Alte recenzii de la Matthew McConaughey:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Clipe de viață” de Natalie Winter

Recenzie “Clipe de viață” de Natalie Winter

De multe ori ni se întâmplă să ne dorim anumite lucruri în viață și încercăm să facem tot ce putem pentru a ne găsi locul, însă nu întotdeauna obținem ceea ce vrem, așa cum se întâmplă și în cartea lui Natalie Winter, Clipe de viață. Romanul este despre destin și...

Recenzie “Din America, experiment în doi” de Elena Armas

Recenzie “Din America, experiment în doi” de Elena Armas

Elena Armas a revenit cu o nouă comedie romantică, Din America, experiment în doi, și este chiar continuarea romanului său de debut, Din Spania, cu dragoste. De data aceasta, acțiunea nu este centrată asupra Linei Martin, protagonista primei cărți, ci a prietenei...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 690 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 7 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments