ACUM GĂSEȘTI MARILE MINCIUNI NEVINOVATE PE:

“Marile Minciuni Nevinovate” de Liane Moriarty a trezit în mine tot felul de sentimente pe care “Ramona, cea care iubește romanele polițiste” le simțea din plin cu ceva ani în urmă. Sunt foarte încântată că am descoperit-o, deoarece am adăugat un autor favorit pe lista lungaaaaaaaaa de preferate.

Acțiunea cărții are loc într-un spațiu idilic din Australia și urmărește 3 femei ale căror vieți se întrepătrund. Madeline, mama a 3 copilași, părăsită de soț după nașterea primului copil. Fiind o fire vulcanică, este foarte reticienta de faptul că fostul soț dorește acum să fie implicat din nou în viața copiilor săi și acest gând ii va aduce multe frustrări și griji. Celeste, o mama și femeie de succes, fostă avocată, acum casnică. Este modelul de femeie invidiată de toată lumea, cu un soț perfect lângă ea. Jane, mama singură la 24 de ani, nou venită în comunitate, puțin retrasă și încă timidă să interacționeze cu cineva.

Toate aceste 3 femei au copiii la aceeași grădiniță și de aici se naște o relație de prietenie pe care o vom explora pe tot parcursul cărții. Pe lângă legăturile dintre cele 3, avem parte și de o “temă de gândit”, un mister ce trebuire rezolvat. La începutul cărții aflăm că un personaj omoară alt personaj, dar abia la final misterul este elucidat. Până atunci, suntem lăsăți să alcătuim singuri un puzzle destul de încurcat, dar care pe mine m-a încântat enorm.

Ce mi-a plăcut foarte mult la “Marile Minciuni Nevinovate” de Liane Moriarty? A fost foarte haioasă, cu multe scene vesele și foarte bine gândite. Nu se pune foarte mult accentul pe misterioasa crimă, ci pe construirea de tipologii în această mică comunitate din Australia. Se pune accentul pe familie, pe lupta mamelor cu bârfele, cu vârstă, cu copiii lor, cu soții sau vecinii. Este vorba despre o lupta continuă cu timpul și cu ideea de perfecțiune. Personajele noastre sunt prea obsedate de anumite probleme pentru a învăța să se bucure pe deplin de ceea ce au și din păcate, găsesc de fiecare dată cate un motiv negru care să le umbrească fericirea. Aparențe, măști și zâmbete false, toate par la început să fie caracteristice fetelor noastre, însă pe măsură ce ne avântăm în intrigă, descoperim o realitate foarte diferită și ajungem la banalul “nu totul este ceea ce pare”.

Acțiunea cărții este foarte bine relatată, fără momente de plictiseală sau goale de conținut. Tratează multe teme cu care femeile din ziua de astăzi se regăsesc și cred că de aici vine și succesul cărții. Personajele sunt conturate foarte bine și este una dintre puținele cărți unde am simțit că autorul a reușit să le scoată în evidență pe toate, dându-le viață și trăsături caracteristice, fără să omită ceva. Nu am urmărit mini-seria, dar după ce am citit această carte, sunt foarte curioasă să văd dacă au reușit să respecte măcar câteva linii principale și să aducă pe micul ecran aceste personaje de care eu m-am atașat foarte mult.

Titlu: Marile Minciuni Nevinovate
Autor: Liane Moriarty
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 536
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.05.2018
Nota recenzorului: n/a

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1214 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/