Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

de | dec. 15, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MARILE MINCIUNI NEVINOVATE ARE REDUCERE PE:

marile minciuni nevinovate de liane moriartyCa și prima carte scrisă de Liane Moriarty pe care am citit-o, “Secretul soțului”, “Marile minciuni nevinovate” este o lectură ce mi-a ținut trează atenția pe toată durata ei. Deși nu îmi doream să se mai termine, în același timp voiam să ajung la final să aflu vinovații și să se facă dreptate.

În cartea „Marile minciuni nevinovate” e vorba de o comunitate mică dintr-un oraș de pe malul oceanului, din Australia

Totul începe de la grădiniță. Și rând pe rând, toți copiii și părintii acestora vor fi implicați într-o mare dramă.

Avem și 3 prietene. Madeline – mama amuzantă și bătăioasă. Celeste – mama de gemeni neastâmpărați, frumoasă și bogată cu o căsnicie aparent perfectă. Și Jane – mama singură nou venită, tristă și misterioasă.

Fiecare dintre aceste femei își trăieste propriile drame. Își are propriile secrete. Dar prietenia le va aduce pană la urmă la un numitor comun. Nici bărbatii lor nu sunt niște sfințișori. Și nici ceilalți părinti de la grădiniță sau vecinii.

Dacă îți place recenzia cărții MARILE MINCIUNI NEVINOVATE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Liane Moriarty

Deși la început pare o atmosferă banală, într-o comunitate plictisită care iubește bârfele, aceasta se încinge odată cu începutul sezonului școlar. Madeline și Celeste sunt deja prietene foarte bune iar copiii lor se înțeleg între ei. Dar când la școală își face apariția o nouă mamă cu un băiețel care este învinuit pentru intimidarea celorlalți copii, cele două o iau sub aripa lor protectoare pe Jane. Așa se transformă în trioul de prietene care ar face orice una pentru cealaltă.

Dar deși sunt atât de bune prietene și nu le scapă nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lor, femeile au fiecare secrete bine păzite. Dar și neliniști pe care nu și le împărtășesc una alteia.

Madeline este haioasă, foarte protectoare și pasionată de haine

Are un soț iubitor, o casă frumoasă și trei copii. Doi cu actualul soț și unul cu un fost iubit. Dar deși poate afișa o încredere mare în sine, ea încă nu îi poate ierta fostului partener ceva. Că a părăsit-o atunci când fiica lor avea doar câteva luni.

Și acum nebunia va fi și mai mare deoarece fostul apare în peisaj în același oraș, împreună cu actuala soție și cu propria fiică. Resentimentele o vor face pe Madeline să-și iasă din pepeni. Iar atmosfera din casă și scandalul de la școală vor agrava situația.

Celeste este frumoasă, bogată, are o casă imensă cu vedere spre plajă, un soț atrăgător și de succes și doi gemeni năstrușnici

Dar deși totul pare perfect în exterior, familia afișând numai partea pozitivă a traiului lor, în interior numai soții știu care este adevărata situație. Și nu este una deloc elegantă. Ba mai mult, și gemenii vor fi influențați de purtarea părinților. Chiar dacă adulții nu își vor da seama decât spre sfârșit cât de mult rău le-au făcut.

Jane este mămica tânără, singură, cu un trecut misterios despre care nu știe nimeni nimic

Ea ajunge să se împrietenească cu Celeste și Madeline. Are un băiețel drăguț și amabil, dar destul de introvertit. Ba chiar și mama are un aer temător. Ea pare că nu vrea deloc să fie în centrul atenției și parcă se teme mereu de ceva. Atunci când la grădiniță fiul ei este învinuit pentru brutalizarea unei fetițe, ea își apără copilul nevinovat iar prietenele ei îi țin partea.

Și de aici comunitatea se împarte în două. Cea de partea lui Madeline și a nevinovăției lui Ziggy. Și cea de partea Renatei, mama fetei intimidate, care l-a arătat cu degetul pe băiețel. De aici până la dezvăluirea adevăratului bătăuș și la descoperirea tuturor secretelor bine ascunse ale famiilor din oraș, nu mai este decât un pas.

Cartea “Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty aduce în față o poveste de senzație despre părinți și copii, foști și foste, bârfe și o grămadă de secrete. Dar toate aceste minciuni vor crea pană la urmă rețeta perfectă a dezastrului.

Cartea “Marile minciuni nevinovate” mi-a plăcut nespus de mult, ca și cealaltă carte a scriitoarei din Australia. Le recomand pe amandouă iubitorilor de suspans. Și dacă tot vei citi romanul, ai face bine să vezi și serialul cu același nume difuzat de HBO.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MARILE MINCIUNI NEVINOVATE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MARILE MINCIUNI NEVINOVATE
Autor: Liane Moriarty
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 536
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 723

Alte recenzii de la Liane Moriarty:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 24 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments