Recenzie “Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

by | Dec 15, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MARILE MINCIUNI NEVINOVATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

marile minciuni nevinovate de liane moriartyCa și prima carte scrisă de Liane Moriarty pe care am citit-o, “Secretul soțului”, “Marile minciuni nevinovate” este o lectură ce mi-a ținut trează atenția pe toată durata ei. Deși nu îmi doream să se mai termine, în același timp voiam să ajung la final să aflu vinovații și să se facă dreptate.

În cartea “Marile minciuni nevinovate” e vorba de o comunitate mică dintr-un oraș de pe malul oceanului, din Australia

Totul începe de la grădiniță. Și rând pe rând, toți copiii și părintii acestora vor fi implicați într-o mare dramă.

Avem și 3 prietene. Madeline – mama amuzantă și bătăioasă. Celeste – mama de gemeni neastâmpărați, frumoasă și bogată cu o căsnicie aparent perfectă. Și Jane – mama singură nou venită, tristă și misterioasă.

Fiecare dintre aceste femei își trăieste propriile drame. Își are propriile secrete. Dar prietenia le va aduce pană la urmă la un numitor comun. Nici bărbatii lor nu sunt niște sfințișori. Și nici ceilalți părinti de la grădiniță sau vecinii.

Deși la început pare o atmosferă banală, într-o comunitate plictisită care iubește bârfele, aceasta se încinge odată cu începutul sezonului școlar. Madeline și Celeste sunt deja prietene foarte bune iar copiii lor se înțeleg între ei. Dar când la școală își face apariția o nouă mamă cu un băiețel care este învinuit pentru intimidarea celorlalți copii, cele două o iau sub aripa lor protectoare pe Jane. Așa se transformă în trioul de prietene care ar face orice una pentru cealaltă.

Dar deși sunt atât de bune prietene și nu le scapă nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lor, femeile au fiecare secrete bine păzite. Dar și neliniști pe care nu și le împărtășesc una alteia.

Madeline este haioasă, foarte protectoare și pasionată de haine

Are un soț iubitor, o casă frumoasă și trei copii. Doi cu actualul soț și unul cu un fost iubit. Dar deși poate afișa o încredere mare în sine, ea încă nu îi poate ierta fostului partener ceva. Că a părăsit-o atunci când fiica lor avea doar câteva luni.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Liane Moriarty

Și acum nebunia va fi și mai mare deoarece fostul apare în peisaj în același oraș, împreună cu actuala soție și cu propria fiică. Resentimentele o vor face pe Madeline să-și iasă din pepeni. Iar atmosfera din casă și scandalul de la școală vor agrava situația.

Celeste este frumoasă, bogată, are o casă imensă cu vedere spre plajă, un soț atrăgător și de succes și doi gemeni năstrușnici

Dar deși totul pare perfect în exterior, familia afișând numai partea pozitivă a traiului lor, în interior numai soții știu care este adevărata situație. Și nu este una deloc elegantă. Ba mai mult, și gemenii vor fi influențați de purtarea părinților. Chiar dacă adulții nu își vor da seama decât spre sfârșit cât de mult rău le-au făcut.

Jane este mămica tânără, singură, cu un trecut misterios despre care nu știe nimeni nimic

Ea ajunge să se împrietenească cu Celeste și Madeline. Are un băiețel drăguț și amabil, dar destul de introvertit. Ba chiar și mama are un aer temător. Ea pare că nu vrea deloc să fie în centrul atenției și parcă se teme mereu de ceva. Atunci când la grădiniță fiul ei este învinuit pentru brutalizarea unei fetițe, ea își apără copilul nevinovat iar prietenele ei îi țin partea.

Și de aici comunitatea se împarte în două. Cea de partea lui Madeline și a nevinovăției lui Ziggy. Și cea de partea Renatei, mama fetei intimidate, care l-a arătat cu degetul pe băiețel. De aici până la dezvăluirea adevăratului bătăuș și la descoperirea tuturor secretelor bine ascunse ale famiilor din oraș, nu mai este decât un pas.

Cartea “Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty aduce în față o poveste de senzație despre părinți și copii, foști și foste, bârfe și o grămadă de secrete. Dar toate aceste minciuni vor crea pană la urmă rețeta perfectă a dezastrului.

Cartea “Marile minciuni nevinovate” mi-a plăcut nespus de mult, ca și cealaltă carte a scriitoarei din Australia. Le recomand pe amandouă iubitorilor de suspans. Și dacă tot vei citi romanul, ai face bine să vezi și serialul cu același nume difuzat de HBO.

Titlu: Marile Minciuni Nevinovate
Autor: Liane Moriarty
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 536
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 15.12.2018
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 714 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 149 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments