Recenzie Muc cel Mic de Wilhelm Hauff

by | Dec 8, 2014 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MUC CEL MIC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

muc-cel-mic-si-alte-povesti_1_fullsizeCărțile pentru copii cu povestioare mai lungi sau mai scurte au de fiecare dată efectul de a te face să spui la final copilului “vezi cutare personaj ce a pățit dacă nu a fost cuminte și nu și-a ascultata părinții”, sau poate în unele cazuri e vorba de varianta pozitivă a acestei fraze. Și asta pentru că în general cărțile pentru copii au o morală undeva ascunsă printre personajele alegorice și fantastice create cu multă dibăcie de imaginația autorului.

Este și cazul lui Muc cel Mic, un om cu o înfățișare ciudată, adică prea mic de statură și îmbrăcat cu haine prea mari pentru statura lui. Autorul Wilhelm Hauff este și naratorul cărții fiind cel care ne face cunoștință cu personajul său principal. Imediat în primele pagini ne este explicat foarte clar de ce era atât de ciudată apariția lui Muc cel Mic. După moartea tatălui său rudele l-au fugărit de acasă.  Însă el a avut o singură dorință înainte de a părăsi casa natală, și anume să plece îmbrăcat cu hainele tatălui său care a fost în comparație cu el, un om foarte voinic.

De aici încolo, paginile care vor urma sunt intâmplările pline de tâlc pe care Muc cel Mic le va trăi, iar concluzia principală ar fi că în ciuda faptului că el nu se pricepe totuși deloc la oameni și că a pățit tot felul de lucruri rele din această cauză, el ”a dobândit multă înțelepciune și e un om vrednic de laudă și nu de batjocură.”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Wilhelm Hauff

Ilustrațiile cărții sunt deosebit de frumoase și contribuie la calificativul de carte educativă recomandată copiilor.

Titlu: Muc Cel Mic
Autor: Wilhelm Hauff
An apariție : 2012
Editura: GRAMAR
Nr. Pagini: 20
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.12.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Ilustrațiile cărții sunt deosebit de frumoase și contribuie la calificativul de carte educativă recomandată copiilor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Liane Moriarty este o scriitoare genială și mi-a fost de ajuns să citesc Am uitat să fim fericiți pentru a mă convinge de acest fapt. Atunci când am citit și Când vina ne desparte, m-am convins de talentul ei de a crea un thriller psihologic plin de mister și de...

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2165 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments