Recenzie ”Necunoscuta din Sena” de Guillaume Musso

de | iul. 20, 2022 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Necunoscuta din Sena, un nou thriller psihologic și o nouă aventură scrisă de Musso

Este decembrie, târziu, ne aflăm în Franța. La ceas de seară are loc un fenomen neobișnuit. În apropiere de Pont-Neuf, o femeie este scoasă din Sena. Cu excepția unui ceas și a unei brățări, femeia era complet goală. După ce poliția o transportă pe aceasta la spital, necunoscuta din Sena scapă și fuge fără urmă.

Aici intervine Roxane, polițista care are obiceiul de a investiga pe cont propriu cazurile care îi ies în cale. Roxane este transferată într-o nouă funcție, dar nici aici nu se abate de la vechile obiceiuri. Ceea ce descoperă aceasta pune bazele unui caz care se anunță a fi sinsitru, dar palpitant! După ce face rost de fotografii și de rezultatele testelor ADN, Roxane rămâne perplexă, întrebându-se care este adevărul din spatele necunoscutei din Sena. Testele ADN îi dezvăluie identitatea. Necunoscuta este Milena Bergman, o pianistă celebră, care a murit, însă, în urmă cu un an.

Roxane ia legătura cu Raphaël, bărbatul care a fost împreună cu Milena. Numai că Raphaël este un scriitor care trăiește în propriile povești obscure care se nasc în mintea sa. Cum să îl convingă pe acesta că Milena trăiește? Și oare este acesta adevărul? Când cei doi încep să investigheze și mai profund, o mulțime de povești și de secrete ies la iveală. Dacă nici Raphaël nu este de încredere? Și dacă Roxane nu face decât să se avânte iar într-un caz care le va aduce numai necazuri?

Opinia mea despre Necunoscuta din Sena

Guillaume Musso este unul dintre scriitori mei preferați, așa că fiecare titlu nou de-al său este pentru mine o lectură obligatorie! Când am aflat de Necunoscuta din Sena am fost cât se poate de entuziasmată și de fericită și abia așteptam să o citesc! Deja știam că Musso este regele thriller-ului psihologic, însă el nu scrie genul acela de thrillere care te bagă în sperieți. Musso are stilul de scriitor al romanelor polițiste în care se întâmplă fenomene paranormale și ieșite din comun.

Așa că nu m-a mirat trimiterea către mitologia greacă întâlnită în această carte! Ba mai mult, m-a fascinat și mi-a plăcut atât de mult, dar mi-a lipsit descrierea tipică vechiului Musso. De fiecare dată acesta mă încânta cu descrierile mâncărurilor și locurilor minunate tipice franțuzești! De această dată acestea au lipsit, dar Guillaume Musso ne-a încântat cu un nou caz plin de adrenalină.

M-am întrebat continuu care este povestea din spatele titlului și deși așteptam ceva mai mult, nu m-a mirat că Musso a ales să încheie și această poveste în stilul celei din Viața secretă a scriitorilor.

Guillaume Musso este un MUST-READ!

Am iubit povestea, deși nu am simțit neapărat încântarea pe care am simțit-o când citeam Chemarea Îngerului sau Mâine, dar este, totuși, Musso! Iar asta pentru mine înseamnă că este un scriitor ale cărui povești sunt un must read! Nu ai cum să te plictisești citind romanele lui, pentru că imaginația sa și toate personajele sale sunt absolut minunate!

Vă recomand din inimă Necunoscuta din Sena, cât și restul cărților sale pe care eu le-am citit și le-am devorat, pur și simplu! Musso este o adicție și nu voi înceta niciodată să îi cumpăr și să îi citesc poveștile!

Vă veți îndrăgosti de thrillerele sale și vă veți transforma și voi în mici detectivi împreună cu protagoniștii săi! Și nu veți regreta nici măcar o clipă, tocmai pentru că toate cărțile sale merită o șansă! Și dacă nici Nescunoscuta din Sena nu vă atrage atenția, atunci cine să o facă?

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: NECUNOSCUTA DIN SENA
Autor: Guillaume Musso
Traducător: Liliana Urian
An apariție : 2022
Editura: TREI
Nr. Pagini: 317
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 13398

Alte recenzii de la Guillaume Musso:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1099 zile și a scris până acum 264 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments