Recenzie „Noah Shaw. Devenirea” de Michelle Hodkin

de | dec. 31, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Seria „Mara Dyer” este una dintre preferatele mele, deși nu se încadrează 100% în genul pe care eu îl citesc mereu. Seria a avut un element de horror și de multe ori am preferat să o citesc cu lumina aprinsă pentru că îmi era super frică de ceea ce urma. 🙂 Daaaar, povestea de dragoste dintre Mara și Noah a fost super frumoasă, confuză, plină de secrete și m-a atras instant. Noah evident a rupt inimi în rândul cititoarelor și consider că era mai mult decât normal să i se dedice o serie, pentru că este un protagonist sincer și puternic, după care toate suspinăm. Twist-ul care m-a încântat a fost faptul că Michelle a decis să nu reinterpreteze seria originală, din perspectiva lui Noah, ci a ales să o continue, pentru a putea obține într-un final acel „closure” pe care nu l-am obținut în cărțile Marei.

Noah Shaw. Devenirea” este primul volum din trilogia dedicată acestui personaj, se plasează după “Mara Dyer. Răzbunarea” și are ca punct de plecare înmormântarea tatălui lui Noah. Acesta participă împreună cu Mara la funeralii, doar pentru a afla că imperiul Shaw îi va aparține de acum înainte. Vizibil afectat de faptele comise de tatăl său, Noah nu dorește să fie implicat în afaceri sau să gestioneze bani care poate au fost obținuți prin crime și experimente pe copii cu puteri speciale. Lucru interesant asupra evoluției lui Noah este faptul că acesta începe să aibă coșmaruri cu adolescenți care se sinucid, simțind EXACT lucrul pe care ei îl simt înainte să comită fapta. Văzând că aceste episoade se repetă, Noah începe să cerceteze aceste sinucideri și observă că există un întreg lanț de evenimente legate între ele, ce au un punct comun: adolescenții morți sunt exact ca el și Mara și aparent, cineva îi determină să se sinucidă. Acum Noah este prins într-o pânză foarte complicată de minciuni și secrete care vor pune loialitatea Marei la îndoială și îl vor face să ia decizii complicate, pe care nu știe dacă le poate duce până la capăt, datorită iubirii mari pe care o simte pentru Mara.

Dacă stau să o compar cu primul volum din seria Marei, pot spune clar că nu se compară în complexitate, dar nici în acțiune. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar a fost chiar puțin plictisitoare și nu mi-a plăcut acest lucru pentru că aveam așteptări mari de la carte. Singurul avantaj al poveștii este că Noah se situează în centrul atenției, îl cunoaștem mult mai bine acum, știm mai clar ce presupun puterile lui și îi explorăm problemele și temerile mai în amănunt. Singură mea reținere a fost în ceea ce privește relația sa cu Mara, aș fi vrut să fie mai detaliată și să observ o evoluție firească, acum că ei doi nu mai au oameni care să îi separe. Momentan sunt în stadiul de “nu știu”, pentru că pe parcursul acțiunii sunt multe momente ce le testează relația și nu știu exact rezervă viitorul pentru cei doi. Sper că până la urmă totul să fie ok pentru Mara și Noah, pentru că mi-au plăcut foarte mult și vreau să îi văd fericiți împreună, în ciudat diferențelor care evident îi separă. Aah, și încă ceva, vechea gașcă se re-întregește, așa că să fiți pe fază pentru o acțiune pe măsură.

Aștept volumul doi, pentru că în momentul de față consider că nu îmi pot face nicio părere, pare o carte neterminată și nehotărâtă în ce direcție să ducă acțiunea sau personajele. Sper că nu am supărat pe nimeni, dar vă asigur că și eu sunt fană Mara și Noah și vreau pentru ei un final șocant, dar care să îi împlinească. Consider că au suferit suficient și că merită să primească toate răspunsurile de care au nevoie pentru a putea avea parte de un un happy ending. Sper că Michelle să gândească la fel ca mine. 🙂

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: NOAH SHAW. DEVENIREA
Autor: Michelle Hodkin
An apariție : 2020
Editura: TREI
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 305

Alte recenzii de la Michelle Hodkin:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar... Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze...

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Adèle are o problemă. Este căsătorită cu Richard, are un fiu minunat și se culcă cu Xavier. Și ea nu se poate opri. Pe măsură ce dependența de sex a lui Adèle o duce mai departe în gaura iepurelui, ea va face tot ce poate pentru a-și ascunde acțiunile de soțul și...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2139 zile și a scris până acum 492 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments