Recenzie: “Noaptea Sufletelor” de Sorin Oprea

by | Dec 29, 2018 | Ficțiune, Mister, Recenzii cărți, Spiritualitate, Suspans

🔥 CARTEA NOAPTEA SUFLETELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Sorin Oprea, directorul Agenției Antidrog este autorul acestei cărți pline de mister. Până acum a scris doar lucrări de specialitate, urmând să ne surprindă anul acesta cu noua sa carte, ”Noaptea Sufletelor”.

”Care este legătura între Constelația Lebedei, un avion prăbușit în jungla amazoniană din Peru, doi tineri IT-iști care se trezesc peste noapte într-o situație imposibilă, un hacker urmărit în toată lumea și o femeie tulburător de frumoasă?”

Acțiunea cărții se petrece în România, urmând apoi ca protagoniștii să-și extindă căutările în mai multe țări precum: Germania, Peru, Lituania, Franța și Statele Unite.

Personajele principale sunt cei doi IT-iști Vlad și Alex, descriși ca fiind bărbați maturi, inteligenți și incredibil de arătoși.

Avem două tipologii de bărbați: Vlad, pasionat de mâncarea vie, bărbat al unei singure femei, tăcut și idealist, dar în același timp romantic și plin de umor. La cealaltă extremă îl avem pe Alex, tipul jovial, cu corp de manechin, burlac convins, fiind în permanentă căutare de aventuri.

Cu o prietenie statornică și o relație de colegialitate care îi leagă de foarte mulți ani, Vlad și Alex sunt prinși într-un puzzle de zile mari, care le va schimba pentru totdeauna viitorul. Apariția mai multor personaje feminine seducătoare, îi pune pe protagoniști în ușoare încurcături de-a lungul călătoriilor pline de adrenalină.

”Interesele de familie sunt pe primul loc și fiecare dintre noi va trebui să facă ceva să le realizeze. Iar eu nu am cum să mă opun. Pentru că așa am fost educată. Mi-e teamă că totul s-a sfârșit”.

Povestea începe din ziua în care Vlad se îndrăgostește de Dariana, un personaj interesant, fiica unui mare senator ahtiat după putere. Bastian Nichitescu este descris ca fiind un om fără scrupule și fără conștiință, care nu ține cont de nimeni în lupta sa pentru putere, ignorând inclusiv sentimentele fiicei sale.

Ce se întâmplă mai departe, toate jocurile de putere, toată lupta dintre cei răi denumiți ”Grupul” și cei buni intitulați ”Constelația Lebedei”, poate fi interpretată ca existând cu adevărat în societatea de astăzi.

Deși în carte este specificat că totul este ficțiune și orice identificare cu realitatea este o coincidență, eu sunt de părere că niciodată ”nu iese fum fără foc”, iar acest lucru va convinge orice cititor.

”Ce planuri necunoscute creează Divinitatea în laboratoarele secrete ale Universului?”

Ce legătură se naște între cei doi IT-iști, cele 4 femei enigmatice, cel mai căutat hacker din lume, cel mai controversat senator din România și un personaj hologramă venit parcă din alte timpuri? Rămâne de văzut…

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Sorin Oprea

”Vezi, domnule Arineanu, Dariana face parte dintr-un sistem pe care eu l-am creat. Mă rog, eu și ceilalți din Grup. Ea nu poate lipsi din sistem, iar tu nu poți intra, pentru că mi-ai încurca planurile”.

Grupul era o organizație internațională, ce urmărea să dețină controlul absolut asupra populației, prin implementarea unor microcipuri în rândul oamenilor. Scopul lor suprem era să monitorizeze orice acțiune umană, urmând ulterior să recurgă la banala și vechea metodă de spălare de creiere prin manipulare.

După multe întâmplări neprevăzute în viața sa, Vlad se trezește într-o zi față în față cu o conspirație de zile mari, în care și el, fără să știe, va juca un rol important, principal chiar, fiind pus față în față cu două roluri distincte, pe care trebuie să și le asume.

Din acest moment avem de-a face cu o pânză de păianjen meticulos asamblată, o luptă de viață și de moarte, din care protagoniștii noștri, împreună cu alte personaje interesante, luptă pentru supraviețuire.

Karina, o femeie incredibil de frumoasă, care a trăit o mare parte din viața ei în Germania, lucrează în prezent pentru senatorul Nichitescu. Fiind infiltrată însă în compania acestuia cu scopul de a afla informații și de a le transmite mai departe, ajunge să lucreze împreună cu Alex și cu Vlad, de care se și îndrăgostește la prima vedere.

Genesis, un personaj în căutarea propriei misiuni, venită dintr-o lume total paralelă, cu confruntări directe cu personaje negative, cu povești despre droguri și sinucideri în palmares, vine în completarea echipei celor trei personaje principale.

”A trecut o oră de când ne cunoaștem și nu cred că mai pot să concep viața fără tine. De fapt, și până acum a fost așa, dar, cum erai doar o himeră, toți credeau că nu sunt normal atunci când povesteam ce am în minte”.

Pentru o clipă, identică cu eternitatea, apare și marea dragoste sub numele de Abyss. Iubirea, acel sentiment profund, fără de care viața nu ar mai fi la fel. Chiar dacă este efemeră, iubirea lasă urme adânci în sufletele celor cărora le calcă pragul. Mai ales atunci când ești o persoană de modă veche, și pentru tine ea reprezintă ”enigma de dincolo de timp”.

Noaptea Sufletelor poate fi prezentă în viața fiecăruia dintre noi, atunci când ne căutăm și ne regăsim, triști și goi sau veseli și liniștiți, în acel dialog interior care ne ajută să ne descoperim în același timp, atât oglinda prezentului viu, cât și umbrele ego-ului nostru.

”Cred că nu trebuie să ne zbatem prea mult să descoperim viitorul, ci să ne străduim să trăim prezentul bazându-ne pe matricea trecutului. Evoluția are loc în corpul fizic pentru a simți că nu este simplu să ajungi unde este stabilit. Suferința face parte din plan. Un paradox care trebuie trăit”.

O poveste interesantă, care m-a lăsat intrigată, îndrăgostită și curioasă, care mă provoacă să umplu cu imaginația mea bogată continuarea acestei cărți.

Dragi cititori, vă invit la o noapte a sufletelor, împreună!

🔥 CARTEA NOAPTEA SUFLETELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Noaptea Sufletelor
Autor: Sorin Oprea
An apariție : 2018
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 335
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 29.12.2018
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Cartea m-a ținut cu sufletul la gură. Multe personaje interesante, care mai de care mai fascinante, creionate într-un mister desăvârșit. Imaginația mea a luat-o puțin razna, deoarece acum erai în binecunoscutele locuri din România, acum te aflai pe un tărâm mistic, conturat de spiritulitate, de vraci și de personaje negative. Per total, mi-a plăcut foarte mult. Povestea creionată de autor a fost una simplă, detaliată pe înțelesul tuturor. O lectură ce conține multe detalii inovatoare, o ficțiune presărată cu o realitate din zilele noastre, dar și un strop de imaginație coborâtă dintr-un viitor atipic.

Aspecte Negative:

Ce nu mi-a plăcut? O să las suspansul să îmbrace această întrebare. Pot doar să spun că îmi doresc continuarea poveștii. Nu vreau să las doar imaginația mea bogată să se joace, ci îmi doresc din suflet ca autorul să creeze în realitate acel: VA URMA....

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 598 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 23 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments