Recenzie “O viaţă de rezervă” de Jodi Picoult

by | Mar 18, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O VIAŢĂ DE REZERVĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Peştişorii aurii cresc atât cât să-i potă cuprinde bolul în care-i pui. Copăceii bonsai  se contorsionează în miniatură. Aș fi dat orice să o pot păstra mică. Copiii se fac mari cu mult mai repede decât reușim noi să înțelegem lucrul acesta.

Ce ai simţi dacă ai fi un copil venit pe lume ca să fii donator pentru sora ta bolnavă? Aşa e Anna. Ai putea să te simţi un copil dorit, iubit de părinţi? Ce se poate întâmpla când ai refuza să mai donezi?

Cum te-ai simţii dacă ai fi copilul în jurul căruia se învârte întreaga familie dar fără să te poţi bucura de acest lucru? Aşa e Kate, sora mai mare a Annei, bolnavă de leucemie.

Dar dacă ai fi fratele cel mare Jesse, un băiat care îşi găseşte alinarea incediind cladiri părăsite.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jodi Picoult

Poţi fi un părinte bun, poţi iubi trei copii atât de diferiţi cu aceeaşi intensitate?

Răspunsul este acela că nu există un răspuns bun. Ca părinţi, ca doctori, ca judecători, ca societate, bâjbâim şi luăm decizii care să ne permită să dormim noaptea- pentru că ceea ce e moral e mai important decât ce e etic, şi dragostea e mai importantă decât legea.

Jodi Picoult este o maestră a cuvintelor. Ţese o poveste care te prinde în mrejele ei. Drama unei familii, drama unei mame care luptă să-şi salveze fiica bolnavă, drama Annei un copil care nu mai doreşte să doneze pentru sora ei, drama lui Jesse, drama unui tată care zilnic salvează vieţi dar e incapabil să-şi salveze familia.

Câteodată, îți risipești viața în atâtea detalii că uiți să o trăiești. Există mereu altă sarcină de îndeplinit, altă factură de plătit, alt simptom apărut, altă zi fără evenimente trebuie marcată cu o crestătură pe perete. Ne-am sincronizat ceasurile, ne-am uitat în calendar, am trăit în minute și am uitat complet să ne oprim un moment pentru a vedea ce am realizat.

Şi dacă ţi se pare că nu-i deajuns de complexă, de încărcată emoţional povestea, mai apare în scenă un avocat cu un trecut pe care încearcă să-l ţină ascuns şi iubita sa din tinereţe, Julia.

O carte care m-a intrigrat, m-a ținut lipită de ea, am citit primele 200 de pagini într-o zi și aș fi citit-o toată dacă timpul mi-ar fi permis.
O poveste în care nu ai cum să judeci moral personajele, nu te poţi poziţiona de partea niciunuia în totalitate.  Şi nu vrei sub nicio formă să fii în pielea lor !!!
O carte pe care am încheiat-o plângând. 
Lectură plăcută !!!

🔥 CARTEA O VIAŢĂ DE REZERVĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: O Viaţă De Rezervă
Autor: Jodi Picoult
An apariție : 2008
Editura: RAO
Nr. Pagini: 444
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 18.03.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1218 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments