🔥 CARTEA OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Primul roman publicat a lui Agnès Martin-Lugand este ”Oamenii fericiți citesc și beau cafea”. După ce opera a avut mare succes în Franța, romanul a fost tradus în mai multe limbi: spaniolă, italiană, română.

Moartea soțului și fetiței sale o aruncă pe Diane în cea mai cruntă depresie. Chiar și cei mai înțelepți oameni trec prin momente grele atunci când pierd o persoană dragă. Prima reacție pe care o persoană o are la aflarea veștii este să nu accepte, se scufundă  în tristețe profundă întrebându-se ”De ce mie ? De ce acum când am cea mai mare nevoie?”.

Asta i s-a întâmplat și Dianei, totul în jurul său oprindu-se într-un loc, ea refuzând chiar să  meargă la înmormântarea celor doi. Diane devine un adevărat zombi, timp de un an stând îmbrăcată doar cu hainele soțului ei, lângă jucăria fetiței sale.

„În întuneric, am mers pe urmele lor, în încăperea în care ne reuneam. Colin venea spre mine, eu îi desfăceam cravata, el mă săruta, Clara ne despărțea, cinam, Colin o culca pe fiica noastră, după care rămâneam amândoi, cu siguranța de a o ști pe Clara la căldură în patul ei, cu degetul mare în gură.
Am realizat că apartamentul nostru nu mai exista, îmi dorisem să rămân acolo ca să păstrez totul neatins, dar greșisem. Nu mai erau dosare, zgomotul cheii în ușă, alergături pe parchet. Nu aveam să mai revin niciodată aici.” 😥 

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agnès Martin-Lugand

Toată lumea s-a îndepărtat de ea cu excepția prietenului său, Felix, care încearcă să o scoată din această stare propunându-i să se îndepărteze puțin de acele locuri pline de amintiri. După multe rugăminți, Diane acceptă să plece în țara în care soțul său, Colin, își dorea atât de mult să meargă, Irlanda.

Aici întâlnește o familie care o va ajuta să se vindece și cu ajutorul lor va trece peste acel eveniment care îi umbrise viața. Tot aici, protagonista, întâlnește un nou bărbat, Edward. Am fost convinsă din prima clipă că între cei doi se va lega ceva, deoarece ambii păreau că au nevoie unul de celălalt. Însă, la un moment dat o femeie își face apariția și tot echilibrul stabilit se strică. Vă las pe voi să aflați cine este această femeie și cum v-a influența viața Dianei și a lui Edward.

 Titlul cărți este dat de cafeneaua literară pe care o deținea Diane. Cartea prezintă o poveste despre regăsirea de sine, despre cum te poate ajuta iubirea să treci peste un eveniment care te marchează pentru totdeauna. Mi-a plăcut foarte mult această carte și o recomand cu încredere tuturor persoanelor peste 14 ani. Este o lectură ușoară ce o poți citi într-o zi.

🔥 CARTEA OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Oamenii Fericiți Citesc și Beau Cafea
Autor: Agnès Martin-Lugand
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 27.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Maria-Magdalena Năstase
Autor: Maria-Magdalena Năstase
Maria-Magdalena e Erou Booknation.ro
Redactor de 42 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase