Recenzie Orașul Bântuit de Stephen King

de | oct. 23, 2016 | Horror și Thriller, Recenzii cărți, Recenzii video

🔥 CARTEA ORAȘUL BÂNTUIT ARE REDUCERE PE:

Orașul Bântuit este a 22-a carte publicată de Stephen King, deci putem trage concluzia că deja aici este pe deplin conturat că scriitor și romancier mai ales că a atins succesul încă de la primul său român publicat (Carrie).

Subiectul este unul cât se poate de interesant și urmărește 2 perioade de timp 1957-1958 și 1984-1985, unde apare o creatură ce se deghizează sub multe nume și diferite înfățișări, dar cea mai cunoscută este aceea de clownul Pennywise.

Deasemeni, poate cea mai bine structurată parte a romanului este construcția personajelor ce reușesc să evolueze constant pe parcursul cărții, de la câțiva copii ce se hotărăsc să înființeze un club (Clubul ratatilor) până la niște războinici gata de orice sacrificiu (inclusiv cel al inocenței), pentru a reuși să oprească poate cea mai amenințătoare creatură întâlnită vreodată.

Doza de horror din carte este astfel livrată mai întâi în cantități mici pentru a ne pregăti cu atmosfera, în cele din urmă finalul fiind unul apoteotic, culminând cu o înfruntare demnă de orice epopee. De remarcat și conexiunile dintre acesta carte și cele din seria Turnul Întunecat, de același autor, unde întâlnim o creatură asemănătoare.

Dacă îți place recenzia cărții ORAȘUL BÂNTUIT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Dacă ar fi să rezum toată cartea la o singură propoziție acesta ar fi: It reprezintă groază cu miros de vată de zahăr și baloane colorate.

Vezi și recenzia video a cărții Orașul Bântuit de Stephen King

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ORAȘUL BÂNTUIT CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ORAȘUL BÂNTUIT
Autor: Stephen King
An apariție : 1987
Nr. Pagini: 1116
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3092

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 9 ani, 5 luni, 5 zile și a scris până acum 670 articole. Se află pe poziția 2 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments