Recenzie “Paco si Vivaldi” de Magali Le Huche

by | Jul 22, 2020 | Cărți pentru Copii, Familie, Părinți și copii, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PACO SI VIVALDI PE Editura Katartis

Paco și Vivaldi este o nouă carte pentru copii de la editura Katartis pe care vreau să v-o prezint. Cartea este scrisă de autoarea Maga Le Huche. Acesta este o autoare și ilustratoare franceză  în vârstă de 41 de ani. A lucrat în presă la secțiunea tineret o lungă perioada a vieții sale.

Cu studii în artă, această a înființat o asociație intitulată “O Mazette” care are ca obiect de activitate organizarea de expoziții și ateliere artistice pentru copii.

Magali Le Huche locuiește și își desfășoară activitatea profesională de ani buni în Paris.

După seria ei de albume pentru copii Non – Non, ornitorincul s-au realizat desene animate si chiar o  serie de scurt metraje in 2018.

Paco și Vivaldi – impresii personale

Paco și Vivaldi face parte dintr-o serie de cărți pentru copii scrise și ilustrate de Magali Le Huche. Seria de cărți își are începutul în 2014. Cartea despre care va vorbesc astăzi este lansată în 2017. În țara noastră a fost publicată anul acesta, așa cum va spuneam și mai sus la editura Katartis.

Este o carte care mie îmi place foarte mult. Îmi pare rău că atunci când erau pustii mei mici nu le-am descoperit. Cartea este una interactivă, cu sunete menite să trezească interesul copilului pentru muzica clasică. Volumul de față, își dorește să aducă în atenția micilor cititori, muzica lui Vivaldi. Pe măsură ce descoperă cartea, copiii pot savura muzică la instrumente adevărate. Descoperă arii precum: “Anotimpurile”, “Concert pentru mandolină”, “Concert pentru flaut”, etc.

Sunt 16 pagini frumos colorate, cu ilustrații care cu siguranță vor trezi interesul celor mici. Descoperim alături de Paco și Enzo, Carnavalul de la Veneția. Textele sunt mici, concise, pe înțelesul copiilor. Nu sunt obositoare riscând că aceștia să-și piardă interesul.

Foarte interesant mi se pare și faptul că la finalul cărții există două pagini dedicate lui Antonio Vivaldi și creațiilor sale. Sunt informații de interes care cu siguranță vor rămâne în mintea copiilor și peste ani.

Colecția a debutat în 2014 cu cartea, Paco și orchestra. Au urmat în 2015 alte două cărți denumite, Paco și rock-ul, Paco și Jazz-ul. Apoi în 2017 au fost adăugate încă 3 cărți acestei colecții: Paco și Mozart, Paco și Opera, Paco și muzică afriana. Ultima carte din colecție a fost lansată în 2018 și se numește Paco și disco.

Pe site-ul editurii sunt disponibile trei cărți din colecția Paco, putând fi achiziționate individual sau la pachet. Cărțile care sunt disponibile pe piață literară din țară noastră sunt: Paco și Vivaldi, Paco și Mozart, Paco și orchestra.

 

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PACO SI VIVALDI PE Editura Katartis

Titlu: Paco Si Vivaldi
Autor: Magali Le Huche
An apariție : 2020
Editura: EDITURA KATARTIS
Nr. Pagini: 16
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 22.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

O carte cu sunete, potrivita copiilor cu varste de peste 3 ani, meniti sa-i ajute sa decopere pasiunea pentru muzica clasica.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 666 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 24 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments