Recenzie „Pământ american” de Jeanine Cummins

de | oct. 21, 2021 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

Recenzie Pământ american de Jeanine Cummins„Pământ american” este un roman de suspans scris de americana Jeanine Cummins. Ea nu este la prima carte. Dar eu sunt la prima carte citită de la ea și declar că m-am îndrăgostit.

Cartea „Pământ american” nu se citește într-o zi

Se citește, asemenea evadării protagoniștilor, în mai multe etape. Trebuie să îți iei energie, timp, răbdare, forță, ca să dai pagină cu pagină și să urmărești periplul riscant și sinucigaș al mamei ce încearcă să-și salveze fiul și pe ea însăși de mânia cartelurilor nemiloase.

Cât poate să îndure un om, cât poate să fie de puternică o mamă, cât poate să reziste un fiu fără tatăl lui iubit fără să plângă și fără să se uite înapoi, numai cei care au trecut în realitate prin toate aceste orori pot să știe.

„Pământ american” spune povestea extraordinară și dramatică a unei mame singure. Aceasta împreună cu fiul său încearcă să ajungă pe Pământul Făgăduinței, în America visurilor, unde speră ca mafia din Mexic să nu le mai găsească vreodată urma. Este o poveste dură, dar emoționantă despre tărie, curaj, disperare și iubirea de mamă.

Aveam de ceva timp romanul în bibliotecă dar mă bucur tare mult că am ajuns în sfârșit să îl citesc deoarece este o carte la o mie

Merită citită și iubită, deoarece te va fascina și te va îngrozi în aceeași măsură. Volumul nu este doar un thriller obișnuit.

Este mult mai realist deși e ficțiune și reușește să te facă să empatizezi cu personajele fugare. Spune o poveste care redă cât se poate de bine realitatea așa cum este și situația emigranților de peste tot din lume. Axându-se în principal pe cei care fug de violențele și iadul pe pământ cauzat de mafia și cartelurile fără milă care ucid și terorizează cu sânge rece.

Lydia Perez este unul dintre personajele principale ale cărții. Ea deține o librărie în Acapulco, Mexic, și este soția unui jurnalist onest și curajos – Sebastian. Împreună au un fiu de 8 ani, Luca. Dar viața lor până într-un moment tihnită și lipsită de temeri este spulberată atunci când marea lor familie este ucisă în masă de către unul dintre cei mai crunți criminali din zonă – Javier din cartelul Los Jardineros.

Înainte de tragedie, Lydia reușește fără să-și dea seama de identitatea sa să se împrietenească chiar cu Javier

Acesta i se pare un bărbat încântător, intelectual și delicat. El nu știe că ea nu știe că el ar fi un mafiot. Iar ea nu bănuiește nici o clipă că noul ei prieten secret ar fi chiar subiectul celei mai riscante și importante investigații jurnalistice conduse de către soțul ei. Așa că până să fie puși în fața faptului împlinit – lansarea în ziare a articolului despre Los Jardineros în frunte cu capul lor Javier Crespo Fuentes, nu știu că se vor afla în cel mai mare pericol.

Dar în curând cei mai buni prieteni vor deveni cei mai aprigi dușmani. Mai ales că ambele părți vor avea de suferit de pe urma lansării articolului incriminatoriu. Soțul și tot restul familiei Lydiei vor fi uciși cu sânge rece la un grătar, în miezul zilei. Iar fiica mult iubită a șefului clanului se va sinucide aflând despre adevăratele afaceri ale tatălui său. Dar mama ajunsă singură nu se va afla în afara pericolului nici măcar acum.

Javier o va urmări până în pânzele albe pentru a o captura împreună cu fiul ei, singurii supraviețuitori ai măcelului. Așa că nici bine răcite cadavrele celor iubiți și știind că poliția nu va face nimic nimic în privința asta, Lydia se înhamă la o călătorie riscantă și brutală, alături de Luca. Pentru a evada din țara în care a trăit de bine de rău toată viața ei de până atunci. Îi va fi greu, extrem de greu, ca fiind singură, femeie, cu doar un copilaș alături, să ducă la bun sfârșit planul ei curajos și aproape sinucigaș.

Fără prea mulți bani, doar cu un rucsac în spate, dar cu frica cea mare dându-i ghes din spate, ea reușește să facă drumurile necesare pentru a ajunge pe pământ american

Cu autocarul, cu mașina și cu Trenul Morții din care puțini călători scapă, vor ajunge în cele din urmă pe pământ american. Însă călătoria asta îi va transforma foarte mult atât pe ea cât și pe fiul ei, devenit matur dintr-odată. Vor avea de trecut multe piedici. Vor avea de suferit nedreptăți. Nu vor reuși să-și jelească după chinul inimii rudele ucise cu brutalitate. Vor asista la fel de fel de violențe. Dar vor descoperi și oameni încă buni care îi vor ghida sau care îi vor ajuta cât de puțin în călătoria lor periculoasă.

Recomand din tot sufletul cartea aceasta. Am înțeles că a creat controverse din cauza autoarei albe care a scris despre o problemă a mexicanilor, pe care poate doar ei o pot prezenta așa cum se simte de fapt. Dar romanul este o bijuterie. Pregătește-te să plângi, să empatizezi cu protagoniștii, să urăști și să condamni, deoarece vei trece prin mai multe stări citind această scriere.

Titlu: PĂMÂNT AMERICAN
Autor: Jeanine Cummins
An apariție : 2020
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1887

Alte recenzii de la Jeanine Cummins:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

Recenzie ”Portret de familie” de Ann Napolitano
Recenzie ”Portret de familie” de Ann Napolitano

Ann Napolitano a scris o poveste despre iubire și durere, despre familie și forța ei, despre traume și vindecare, dar mai ales despre schimbare pentru că despre asta este până la urmă viața. Despre schimbare. Este o poveste ce analizează și despică asumarea unor...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 7 luni, 16 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments