🔥 CARTEA PE MARGINEA PRĂPASTIEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Pe marginea prăpastiei este cel de-al doilea volum al seriei pentru adolescenți scrise de autorul american Roland Smith. Seria conține până în prezent 4 cărți. Despre prima carte, Peak v-am vorbit în articolul dedicat. Din cele 4 cărți însă în limba română sunt traduse doar primele două volume.

Despre autor v-am povestit pe larg în articolul dedicat volumului Peak. Acum o să va spun doar că este un scriitor intens premiat. Are o multitudine de cărți pentru copii și adolescenți publicate, unele scrise împreună cu soția sa. Interesant mi s-a părut și faptul că autorul a lucrat peste 20 de ani într-o grădina zoologică, înainte de a se dedica carierei literare.

În acest articol vreau să va povestesc despre cel de-al doilea volum al seriei care se numește Pe marginea prăpastiei. Cum va spuneam și în primul articol, titlul acestui volum este dat de capitolul trei din prima carte, lucru care mi s-a părut inedit. Nu pot să va spun dacă la fel, vreunul din capitolele din acest volum sunt cele care dau titlul următorului volum pentru că încă nu l-am citit dar ar fi interesant. Mi s-ar părea ca o semnătură personala a autorului.

Pe marginea prăpastiei – despre ce-i vorba

După aventurile din Tibet, Peak se întoarce la mama sa în America unde încearcă să stea „potolit” petrecându-și timpul în compania surorilor sale mai mici. Aventua pare a fi însă, mereu în căutarea lui Peak. Așa că nu e de mirare că primește o oferta de a participa la escaladarea unor munți în Afganistan în scop filantropic. Ceea ce e însă o surpriză este faptul că mama sa este de acord cu această expediție, ba mai mult intenționează să-l și însoțească pe Peak.

Și dacă nu vi se pare suficient de antrenant va spun că expediția are loc în Afganistanul zilelor noastre care a fost zona de conflict  în ultimii ani. Dacă mai adăugăm și ceva răpiri și operațiuni de salvare deja avem parte de un adevărat thriller pentru adolescenți.

Impresii personale

Cum va spuneam și în articolul dedicat primului volum, autorul oferă prin intermediul cărților sale o adevărată lecție de geografie și de alpinism în același timp. Descrierile peisajelor din munții Afganistanului sunt la fel de bine conturate ca și cele din Tibet pe care ni le-a descris în primul volum.

Acțiunea cărții este una alertă și intriga foarte bine conturată. Se vede clar maturizarea lui Peak ca personaj. Avem chiar si semnele primei iubiri. Dacă primul volum a reușit să trezească interesul tinerilor care nu sunt fani declarați ai literaturii, al doilea volum a reușit să păstreze acest interes și asta din punctul meu de vedere este o mare reușită.

Și pentru că Peak Marcello da un soi de dependență literară, va spun sincer că abia aștept să apară la noi următoarele volume ale seriei. Atat eu cat și fiica mea de 11 ani, pentru ca le-am citit în tandem.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PE MARGINEA PRĂPASTIEI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Roland Smith sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PE MARGINEA PRĂPASTIEI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Pe Marginea Prăpastiei
Autor: Roland Smith
An apariție : 2020
Editura: EDITURA ACT SI POLITON
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 20.06.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Cartea face parte dintr-o colecție, Canongate Myth Series, care cuprinde 100 de nuvele scrise de scriitori din toată lumea cu diferite subiecte reinterpretate din diverse mitologii. Având ca personaje principale monștri sacri ai mitologiei, propune variante...

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

What makes a home a home? Mă așteptam la o altfel de poveste, la ceva apropiat de un scenariu de film country. Dar este altceva. Este o dramă care vorbește de sacrificii și de lipsa de opțiuni. Este povestea unei familii greu încercate, de imigranți care simbolizează...

Recenzie ”Povești de vară” de Mieko Kawakami

Recenzie ”Povești de vară” de Mieko Kawakami

Nu sunt fan al autorilor japonezi contemporani, nu am găsit încă unul pe gustul meu, în schimb scriitoarele contemporane de la care am mai prins o carte mi-au plăcut. Pentru stilul franc, caustic și chiar grețos pe alocuri. Ce șanse are o femeie singură într-o...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 1029 zile și a scris până acum 71 articole. Se află pe poziția 10 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments