Recenzie “Planul B” de Sheryl Sandberg și Adam Grant

de | sept. 25, 2022 | Dezvoltare Personală, Familie, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PLANUL B ARE REDUCERE PE:

 

Oricât de mult ai citi, oricâte informații ai acumula, niciodată nu ești pregătit să treci ușor peste decesul cuiva apropiat.

Sheryl Sandberg era o salariată a lui Mark Zuckerberg, care ducea o viață de obișnuită alături de familia ei. Asta până într-o bună zi, în care soțul ei a plecat la sală să se antreneze și nu s-a mai întors. După câteva ore a fost găsit mort. Vă imaginați cât de mare a fost șocul acestei femei?

Cu cât evenimentul este mai surprinzător, cu atât mai mult crește frustrarea și durerea.

Dacă îți place recenzia cărții PLANUL B, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Sheryl Sandberg

Ei bine, la început a crezut că nu își va reveni niciodată după acestă experiență. Și totuși, după primele luni de suferință a reușit să treacă într-o altă stare și, încetul cu încetul a reușit să revină la viața de familie alături de cei doi copii.

În introducere, Sheryl Sandberg îl evocă pe soțul său, arată ce viață  frumoasă aveau împreună, iar toate acestea au durat… până când… soțul ei a suferit accidentul și a murit subit. Ce a urmat? O perioadă de șoc pentru toți membrii familiei.

Cartea are centrul atenției drama lui Sheryl. Femeia  evoluează și cititorii află alături de ea pașii pe care i-a parcurs ca să scape de depresie și anxietate.

Cu toate acestea sunt inserate informații și statistici despre diverse aspecte sociale din lumea largă sau chiar din țara noatră. Subiectele abordate sunt diferite (femei agresate, situația celor care au suferit o condamnare, atitudinea în fașa eșecului, etc), dar au un numitor comun – drama!

Ceva ce m-a impresionat cel mai mult? „Elefantul din încăpere” este primul care în vine în minte.

Cine este el? Este subiectul evident, dar dureros, pe care îl evităm în discuții. Preferăm să vorbim despre detalii minore, vreme, știri, etc, dar ne este greu să întrebăm o persoană despre drama prin care a trecut, ca să nu o facem să retrăiască acel eveniment. Ce am aflat de la Sheryl? Că persoana în cauză se simte abandonată, trădată, uitată, neînțeleasă. Că dorește să vorbească despre ceea ce o preocupă dar nu îndrăznește să deschidă subiectul. Că rumegă problema în interior și asta face mai mult rău.

Acestă carte se termină într-o notă optimistă, autoarea ne artată că “Poți să iubești și să râzi din nou” și face apel să construim împreună starea de reziliență.

“Planul B” s-a născut din sentimentul de recunoștiință a lui Sheryl Sandberg pentru cei care au ajutat-o la greu și din dorința de a ajuta, la rândul ei și alte persoane care trec prin situații dramatice. Consider că acestă carte este utilă atât pentru cei care trec printr-o suferință, cât și pentru cei care le sunt alături, pentru că explică anumite trăiri și îi învață cum să comunice eficient.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PLANUL B CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: PLANUL B
Autor: Sheryl Sandberg
,
Adam Grant
An apariție : 2020
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 2717

Alte recenzii de la Sheryl Sandberg:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 629 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 18 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments