Recenzie Povestea mea de Michelle Obama

de | aug. 27, 2019 | Biografii, Educație, Familie, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTEA MEA ARE REDUCERE PE:

Prima dată când am văzut această carte a fost în noiembrie 2018 la Târgul de Carte Gaudeamus, unde era un spațiu special destinat acesteia. Atunci însă nu am cumpărat-o. Întâmplarea face însă ca după o vreme să o primesc în dar de la Bookster pentru contribuția mea la site.

Era clar că era predestinat să o citesc, așa că nu am mai stat pe gânduri și am început-o. Cartea este secționată în trei părți: Povestea mea, Povestea noastră și Povestea continuă. În prima parte, Michelle ne vorbește despre copilăria ei și despre cum a trăit într-o suburbie destul de periculoasă în care nu era ușor să te afirmi, mai ales fiind și afro-american. Ea ne relatează întâmplări haioase din copilăria ei, moment în care se resimte și dorul ei pentru casa părintească. Aici sunt tratate mai multe teme precum rasa umană și prejudecățile oamenilor, sărăcia, devotamentul părinților, iubirea.

Cu o sensibilitate aparte, Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ne ajută să îi cunoaștem familia. Ne prezintă relația dintre ea și fratele ei mai mare, parte unde apar ciondănelile între frați, dar și suferința cu care s-a confruntat familia ei la aflarea tulburătoarei vești că tatăl lor este bolnav, fiind diagnosticat cu scleroză multiplă.

În cea de-a doua parte, cea care m-a impresiont până la lacrimi , autoarea ne face cunoștință cu Barack Obama, dragostea vieții ei. Aflăm aici cum s-au cunoscut, dezvoltat și susținut reciproc de-a lungul timpului, fiind nu doar un cuplu, ci și o echipă care a construit constant ceva mai presus decât și-ar fi imaginat. Michelle ni-l arată pe Barack, studentul oarecum rebel care nu ținea cont de reguli atunci când știa că interesul celorlalți primează. De asemenea, vedem și câte sacrificii din iubire au făcut cei doi pentru ca relația lor să dăinuie.

Dacă îți place recenzia cărții POVESTEA MEA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Michelle Obama

Viața de familie nu întârzie să apară în ultima parte a autobiografiei și cei doi se căsătoresc, apărând încet încet și cele două fiice ale lor, Sasha și Malia care le-au umplut sufletele de fericire. Provocarea extremă își face apariția odată cu câștigarea alegerilor prezidențiale de către Barack când viața lor urma să se schimbe pentru totdeuna. Dispariția intimității din viețile lor manifestându-se în cele mai mici alegeri de la decizia de a purta o anumită rochie până la aceea de a nu putea mânca într-un restaurant fără ca ceilalți oaspeți să fie controlați de către Securitate.

Aproape pare ireal, chiar de poveste cum o familie poate trăi o asemenea viață plină și, totuși, fiind și simțind la fel ca noi toți.

O autobiografie remarcabilă care mie una îmi va rămâne pe lista cărților care ar trebui citite într-o viață. 🙂

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVESTEA MEA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Povestea Mea
Autor: Michelle Obama
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 622
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 492

Alte recenzii de la Michelle Obama:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Diana este redactor Booknation.ro de 1267 zile și a scris până acum 49 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments