Recenzie Povestea mea de Michelle Obama

by | Aug 27, 2019 | Biografii, Educație, Familie, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTEA MEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Prima dată când am văzut această carte a fost în noiembrie 2018 la Târgul de Carte Gaudeamus, unde era un spațiu special destinat acesteia. Atunci însă nu am cumpărat-o. Întâmplarea face însă ca după o vreme să o primesc în dar de la Bookster pentru contribuția mea la site.

Era clar că era predestinat să o citesc, așa că nu am mai stat pe gânduri și am început-o. Cartea este secționată în trei părți: Povestea mea, Povestea noastră și Povestea continuă. În prima parte, Michelle ne vorbește despre copilăria ei și despre cum a trăit într-o suburbie destul de periculoasă în care nu era ușor să te afirmi, mai ales fiind și afro-american. Ea ne relatează întâmplări haioase din copilăria ei, moment în care se resimte și dorul ei pentru casa părintească. Aici sunt tratate mai multe teme precum rasa umană și prejudecățile oamenilor, sărăcia, devotamentul părinților, iubirea.

Cu o sensibilitate aparte, Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ne ajută să îi cunoaștem familia. Ne prezintă relația dintre ea și fratele ei mai mare, parte unde apar ciondănelile între frați, dar și suferința cu care s-a confruntat familia ei la aflarea tulburătoarei vești că tatăl lor este bolnav, fiind diagnosticat cu scleroză multiplă.

În cea de-a doua parte, cea care m-a impresiont până la lacrimi , autoarea ne face cunoștință cu Barack Obama, dragostea vieții ei. Aflăm aici cum s-au cunoscut, dezvoltat și susținut reciproc de-a lungul timpului, fiind nu doar un cuplu, ci și o echipă care a construit constant ceva mai presus decât și-ar fi imaginat. Michelle ni-l arată pe Barack, studentul oarecum rebel care nu ținea cont de reguli atunci când știa că interesul celorlalți primează. De asemenea, vedem și câte sacrificii din iubire au făcut cei doi pentru ca relația lor să dăinuie.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Michelle Obama

Viața de familie nu întârzie să apară în ultima parte a autobiografiei și cei doi se căsătoresc, apărând încet încet și cele două fiice ale lor, Sasha și Malia care le-au umplut sufletele de fericire. Provocarea extremă își face apariția odată cu câștigarea alegerilor prezidențiale de către Barack când viața lor urma să se schimbe pentru totdeuna. Dispariția intimității din viețile lor manifestându-se în cele mai mici alegeri de la decizia de a purta o anumită rochie până la aceea de a nu putea mânca într-un restaurant fără ca ceilalți oaspeți să fie controlați de către Securitate.

Aproape pare ireal, chiar de poveste cum o familie poate trăi o asemenea viață plină și, totuși, fiind și simțind la fel ca noi toți.

O autobiografie remarcabilă care mie una îmi va rămâne pe lista cărților care ar trebui citite într-o viață. 🙂

Titlu: Povestea Mea
Autor: Michelle Obama
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 622
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 27.08.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Cartea m-a impresionat prin trăirile pline de sinceritate și sensibilitate ale autoarei.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

"There's one novel, Cujo, that I barely remember writing at all. I don't say that with pride or shame, only with a vague sense of sorrow and loss. I like that book. I wish I could remember enjoying the good parts as I put them down on the page." Stephen King Eu am doi...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 593 zile și a scris până acum 85 articole. Se află pe poziția 17 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments