Recenzie Povestea mea de Michelle Obama

by | Aug 27, 2019 | Biografii, Educație, Familie, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTEA MEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Prima dată când am văzut această carte a fost în noiembrie 2018 la Târgul de Carte Gaudeamus, unde era un spațiu special destinat acesteia. Atunci însă nu am cumpărat-o. Întâmplarea face însă ca după o vreme să o primesc în dar de la Bookster pentru contribuția mea la site.

Era clar că era predestinat să o citesc, așa că nu am mai stat pe gânduri și am început-o. Cartea este secționată în trei părți: Povestea mea, Povestea noastră și Povestea continuă. În prima parte, Michelle ne vorbește despre copilăria ei și despre cum a trăit într-o suburbie destul de periculoasă în care nu era ușor să te afirmi, mai ales fiind și afro-american. Ea ne relatează întâmplări haioase din copilăria ei, moment în care se resimte și dorul ei pentru casa părintească. Aici sunt tratate mai multe teme precum rasa umană și prejudecățile oamenilor, sărăcia, devotamentul părinților, iubirea.

Cu o sensibilitate aparte, Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ne ajută să îi cunoaștem familia. Ne prezintă relația dintre ea și fratele ei mai mare, parte unde apar ciondănelile între frați, dar și suferința cu care s-a confruntat familia ei la aflarea tulburătoarei vești că tatăl lor este bolnav, fiind diagnosticat cu scleroză multiplă.

În cea de-a doua parte, cea care m-a impresiont până la lacrimi , autoarea ne face cunoștință cu Barack Obama, dragostea vieții ei. Aflăm aici cum s-au cunoscut, dezvoltat și susținut reciproc de-a lungul timpului, fiind nu doar un cuplu, ci și o echipă care a construit constant ceva mai presus decât și-ar fi imaginat. Michelle ni-l arată pe Barack, studentul oarecum rebel care nu ținea cont de reguli atunci când știa că interesul celorlalți primează. De asemenea, vedem și câte sacrificii din iubire au făcut cei doi pentru ca relația lor să dăinuie.

Viața de familie nu întârzie să apară în ultima parte a autobiografiei și cei doi se căsătoresc, apărând încet încet și cele două fiice ale lor, Sasha și Malia care le-au umplut sufletele de fericire. Provocarea extremă își face apariția odată cu câștigarea alegerilor prezidențiale de către Barack când viața lor urma să se schimbe pentru totdeuna. Dispariția intimității din viețile lor manifestându-se în cele mai mici alegeri de la decizia de a purta o anumită rochie până la aceea de a nu putea mânca într-un restaurant fără ca ceilalți oaspeți să fie controlați de către Securitate.

Aproape pare ireal, chiar de poveste cum o familie poate trăi o asemenea viață plină și, totuși, fiind și simțind la fel ca noi toți.

O autobiografie remarcabilă care mie una îmi va rămâne pe lista cărților care ar trebui citite într-o viață. 🙂

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții POVESTEA MEA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Michelle Obama sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVESTEA MEA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Povestea Mea
Autor: Michelle Obama
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 622
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 27.08.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Greșeala” de Elle Kennedy

Recenzie ”Greșeala” de Elle Kennedy

John Logan, vedeta echipei de hochei, pare că poate avea orice fată își dorește, dar mintea lui este întunecată de două griji: viitorul lui și atracția față de iubita celui mai bun prieten. Ca să uite de acestea, el își îneacă amarul în petrecerile pline de băutură și...

Recenzie ”În tabără la schi” de Tom Ellen & Lucy Ivison

Recenzie ”În tabără la schi” de Tom Ellen & Lucy Ivison

Mouse pleacă într-o tabără de schi în Franța după ce a fost dată afară de la școala de balet. Mama ei a insistat ca ea să plece pentru a lăsa în urmă durerea și tristețea în care Mouse trăiește de când baletul nu mai face parte din viața ei. Greșeala pe care Mouse o...

0 0 vote
Article Rating
Diana este redactor Booknation.ro de 685 zile și a scris până acum 49 articole. Se află pe poziția 1 din 26 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments