Recenzie „Povești de seară pentru fete rebele” de Elena Favilli, Francesca Cavallo

de | mart. 17, 2022 | Biografii, Educație, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVEȘTI DE SEARĂ PENTRU FETE REBELE ARE REDUCERE PE:

copertă Povești de seară pentru fete rebele de Elena Favilli, Francesca Cavallo„Povești de seară pentru fete rebele” de Elena Favilli și Francesca Cavallo este o carte de povești adevărate pentru copii și tineri. Conține 100 de povestiri scurte despre 100 de vieți de femei extraordinare, așa cum spune și subtitlul.

Cartea se găsește la Editura Litera și se pare că există și o continuare – „Povești de seară pentru fete rebele 2”

Am fost curioasă despre cum e și ce conține acest volum, așa că l-am căutat și l-am citit. Și e foarte ușor de parcurs, având în vedere că fiecare poveste de aici despre fiecare fată și femeie se desfășoară pe o singură pagină.

Cartea e alcătuită cam așa. Avem pe o pagină textul despre femeia merituoasă în cauză iar pe cealaltă este o ilustrație cu portretul ei. Avem numele persoanei, ocupația ei, pe urmă vine blocul de text despre ce a făcut remarcabil și pentru ce e cunoscută. Iar la final sunt trecute anul nașterii și anul morții, după caz, și țara de origine.

Dacă îți place recenzia cărții POVEȘTI DE SEARĂ PENTRU FETE REBELE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Elena Favilli

Dacă informațiile despre aceste femei și tinere sunt scurte, concise, dar bine rezumate, ilustrațiile ce le însoțesc fac deliciul acestei antologii minunate. Desenele sunt create de ilustratori diferiți și sunt pur și simplu geniale. De altfel, și coperta te atrage.

Da, într-adevăr, „Povești de seară pentru fete rebele” nu este o carte destinată neapărat adulților

Este mai degrabă scrisă pe înțelesul copiilor și a adolescenților. Le este adresată lor în special, ca un fel de manual de cultură generală mult mai atractiv decât orice ar oferi școala. Dar poate fi citită lejer și de oamenii mari.

Volumul de față cuprinde 212 pagini, este cartonat și conține biografii multiple ale unor femei și copile care inspiră lumea din ziua de azi. Unele dintre protagoniste sunt contemporane. Altele nu se mai află printre noi, dar sunt încă și vor rămâne pentru totdeauna în memoria noastră pentru ce au făcut sau zis.

Cert e că majoritatea dintre ele ne inspiră să avem curaj. Să îndrăznim să credem în noi și să depășim barierele care ni le punem singuri în cale sau care ne sunt puse la un moment dat.

Nu am fost de acord cu toate poveștile de aici, însă

Sau mai bine spus cu includerea unora dintre ele în această carte. De fapt, ar fi vorba de un singur caz, ce nu își are locul într-o carte pentru copii mici, de vreme ce poate influența sau crea tulburare în mințile prea tinere. Dacă veți citi cartea, vă veți da seama singuri care este povestea despre care vorbesc aici.

În rest, mi se pare o antologie minunată, de avut în casă, de dăruit fetelor și tinerelor din ziua de azi, pentru a le inspira și a le încuraja în trăirea propriilor visuri.

„Povești de seară pentru fete rebele” partea I reunește nume celebre din întreaga lume. Dar și nume mai puțin cunoscute, dar la fel de merituoase sau poate mai mult, ale unor femei perseverente și geniale. Acestea pot servi cu ușurință drept modele pentru fetele, tinerele și femeile din ziua de azi. Sunt tare curioasă și de numele din partea a II-a a antologiei. De aceea fug să caut și următoarea carte deoarece am auzit că ar include și cel puțin o personalitate din România. 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVEȘTI DE SEARĂ PENTRU FETE REBELE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Povești De Seară Pentru Fete Rebele
Autor: Elena Favilli
,
Francesca Cavallo
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 212
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 611

Alte recenzii de la Elena Favilli:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1454 zile și a scris până acum 344 articole. Se află pe poziția 4 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments