🔥 CARTEA CHOICE (CHOICE #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Fiecare cu buzunarul realităţii sale, nu?

Editura Quantum Publishers a adus în lumina cititorilor un nou autor ce scrie excepţional şi debortează de imaginaţiei, numită Livia Furia. Choice, primul roman apărut sub îndrumarea acestei minunate edituri, al doilea publicat de către Livia Furia, este o poveste SF uluitor de bine scrisă, cu o doză de sarcasm ce înviorează suflete şi cu o scurgere a cuvintelor ce-ţi transmite imagini SF-iste ale unei incursiuni extraterestre în sfera umanităţii.

Îmi place să dorm, mult peste cât se consideră a fi necesar corpului uman pentru refacere și odihnă, dar, mai ales, să visez. Toți oamenii o fac, chiar dacă a doua zi nu își mai amintesc nimic din cele șase vise pe care le-au avut pe timpul nopții. Nu consider că ale mele sunt, în vreun fel, importante sau că mi-ar fi de vreun ajutor în viața de zi cu zi, dar sunt colorate și, uneori, foarte interesante.

Dary este omul ce aduce extraterestrul în viaţa noastră. Provoacă anomalii şi invadează pământul cu f’al’keri şi v’al’keri, dar ne face cunoştinţă şi cu Sebaahn, Ioana şi Maria. Îl aduce în atenţia noastră şi pe AR DaKan, un personaj ce debordează de pericol, menit parcă să-l scoată din răbdări pe al nostru Dary.

Avea o frumuseţe sălbatică, atrăgătoare, şi am avut timp să mă gândesc că voi fi omorât de o bestie atât de reuşită. A mârâit, apoi, în momentul următor, a zburat pe geam, încurcându-se în perdeaua pe care Ioana o alesese special din vraful uriaş ascuns în şifonier, urmat imdeiat de o umbră care părea a fi in flăcări.

Acum o luăm de la capăt, mi-am zis, privind în tavan.

O anomalie ce aduce monştri extratereştri pe pământ şi un Dary tot mai iritat de prezenţa acestora în viaţa lui. Un accident de care se ascunde şi care a dat naştere haosului din prezent, un prieten din altă galaxie ce l-a ales pentru bunătatea ce i-a simţit-o venind din inimă, un nou accident, pierderi de vieţi dragi şi o reîntoarcere în timp. Toate acestea îl aduc pe AR DaKan în viaţa lui Dary, ca pe un instructor-  unul mai furios decât norma legală- şi un ghid în lumea de dincolo de imaginaţia umană. Noi civilizaţii despre care trebuie să ne informăm- Rei, Ummi, Kimiko-, un bibliotecar trăsnit ce ştie mai multe decât lasă să se întrevadă din spatele imaginii neutre şi liniştite, un Sebastian veşnic surprins de vastitatea minţii umane, şi nu numai.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Livia Furia

-Mă bucur să aud că-mi poartă de grijă toată lumea. Mi s-a spus tot ce trebuia să ştiu despre anomalie, nu-i aşa?

-N-a ştiut nimeni că eşti un plimbăreţ. Sincer, pe mine mă surprinzi tot timpul.

-Nici nu e foarte greu. Ce mai înseamnă şi plimbăreţ? Mâine, poimâine, aflu că sunt de natură divină şi tu vei fi tot surprins.

La toate acestea adăugăm un copac al vieţii ce simbolizează viaţa şi speranţa renaşterii, închisori-de-suflete, jumătăţi-de-suflet, f’al’keri ce năvălesc, cu ajutorul anomaliilor, asupra pământenilor şi o mulţime de enigme. De ce tocmai Dary a fost ales de o jumătate-de-suflet, de ce anomalia a reacţionat la el, de unde magnetul ce atrage monştri ca mierea, muştele, cum au luat naştere civilizaţiile? Dary devine centrul unor ciudăţenii de mai mare dragul, din cauza cărora cunoaştem secretele universului, el însuşi fiind absorbit de o poveste antică ce îşi suflă secretele asupra prezentului.

De aici, nu?

Da.

Am tresărit, gata să cad de pe creangă de spaimă. Bătrânul Mick era mai silenţios ca o stafie care bântuia plictisită prin cimitir.

Am adorat ataşamentul Ioanei pentru mica nevăstuică ciudată. Am rămas împietrită citind accidentul Mariei şi a Ioanei. M-am amuzat într-un mod bolnav de plictiseala de care dădea dovadă Dary la apariţiile constante ale monştrilor în viaţa sa. Fantastică poveste. Am fost scuturată de reprize de râs stârnite de interacţiunea dintre Dary şi AR DaKan, şi ameţită de acest carusel SF nemaipomenit populat cu tot felul de creaturi ciudăţele şi o grămadă de dileme. Să nu mai vorbim de echipa „Ghostbusters” modelată după mintea SF-istă a Liviei Furia care garantează spectacol şi o varie largă de senzaţii şi sentimente. Un deliciu.

  • Nu eu visez copaci. Data viitoare, când mai ai vise pline cu clorofilă, nu uita să-ţi întrebi prietenul despre asta. Poate reuşeşti să mă surprinzi, eliminând anomalia înaintea mea.

Choice este o călătorie ce te înfricoşează, te amuză şi te întristează. Vălătucul de evenimente în care te trezeşti prins nu te lasă să răsufli înainte de a-ţi testa limitele sufleteşti şi de a te arunca într-o nouă bătălie pentru viaţa ta şi, mai ales, pentru viaţa celor din jur, care, inevitabil, ajung în prima linie de apărare. Livia Furia creionează un roman SF ce uimeşte prin noutate şi imaginaţie, la care adăugăm fluiditate şi imagini în loc de cuvinte.

– Ne ajută să ne cățărăm, a spus AR DaKan, sărind în picioare.
Am vrut să-i spun că noi ne-am dat jos din copaci acum câteva zeci de mii de ani și că nu ne grăbim să urcăm înapoi, dar aerul din jurul nostru a căpătat, dintr-odată, consistență, și temperatura a scăzut cu câteva grade.

Titlu: Choice (choice #1)
Autor: Livia Furia
An apariție : 2017
Editura: QUANTUM PUBLISHERS
Nr. Pagini: 211
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Un roman SF frumos construit care se citeşte cu atenţie şi se degustă. Cuvintele se scurg atât de lin şi fluent încât cititorul are senzaţia vizionării unui film, nicidecum citirea unei cărţi.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

“Fiul timpului” de Deborah Harkness

“Fiul timpului” de Deborah Harkness

Am descoperit anul acesta seria "A Discovery of Witches", citind atât seria dar și vizionând serialul. Ambele mi-au plăcut foarte mult și recunosc, îmi place o poveste supernaturală îmbinată cu o idilă interzisă. Acest lucru face acțiunea mai alertă și te încurajează...

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2044 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments