Recenzie „Rochia Aurie” de Theo Anghel

de | sept. 3, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ROCHIA AURIE ARE REDUCERE PE:

Rochia Aurie, Theo AnghelRochia Aurie este ceea ce-mi place mie să numesc competiţia veritabilă a cuplului de recuperatori, Marc şi Oriana (asta fiindcă în secret tot mai sper ca Theo Anghel să încropească o poveste de dragoste nemaipomenită pentru cei din urmă).

Revenind la Rochia Aurie trebuie să admit că după ce m-am ataşat şi am trăit alături de Oriana aventura vieţii mele ca recuperator, a venit vremea să trăiesc şi povestea de Cenuşăreasă alături de Ana.

Romantism cu aer de curte regală, unde crinolina era nelipsită din vestimentaţia femeilor, iar gesturile cavalereşti erau nelipsite din comportamentul bărbaţilor, asta mi s-a desfăşurat în faţa ochilor citind Rochia Aurie. Doar când şi când m-am mai trezit ca apucată de un sughiţ când m-am „împiedicat” de câte un termen modern precum telefonie mobilă sau instructor de fitness.

În rest, aerul boem al romanului nu se pierde nicicum. Odată cu apariţia romanului Rochia Aurie, fanii Theo Anghel se văd îndatoraţi să se împartă în două categorii: recuperatorii, ce vor rămâne fani fideli Orianei, şi romanticii, ce se vor alătura Anei. Un singur lucru îi va ţine totuşi împreună pe cei doi R: Theo Anghel, de care ne vom ruga să nu ne dăruiască o poveste nouă care să ne ceară să ne trădăm adoraţii, dar pe care, în secret, o vom ruga să ne ignore şi să ne făurească noi poveşti care să ne încânte imaginaţia de cititor.

Dacă îți place recenzia cărții ROCHIA AURIE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Theo Anghel

Ana şi Mason sunt competiţia mult mai romantică şi cu mai multe şanse de „vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi” ai Orianei şi a lui Marc din seria Am murit, din fericire.

Cu o poveste de dragoste fulminantă, Ana şi Mason trăiesc aşa numita dragoste la prima vedere. Ana are cea mai traumatizantă întânire pe nevăzute din viaţa ei. Partenerul, iritat de refuzul Anei faţă de avansurile deplasate, încearcă să o abuzeze în toaleta restaurantului unde “marea întâlnire” avea loc. Mason, cavalerul în „armură strălucitoare” aflat în locul potrivit, la momentul potrivit,  o salvează pe Ana din mâinile individului. De aici până la nopţi nedormite şi visarea cu ochii deschişi la poveşti cu prinţese şi prinţi nu a mai fost decât un pas.

Ea, instructor de fitness, sensibilă şi cu multă iubire de oferit. El, chipes, tânăr, bogat şi cu o inimă frântă. Iubirea apare exact când este mai multă nevoie şi demonstrează încă o dată că poate vindeca pe oricine.

Dar ce se poate întâmpla când cel mai mare competitor şi inamic îţi este propriul frate? Faci faţă şi câştigi sau îţi laşi judecata să-ţi fie întunecată şi pierzi?

Dar dacă te temi mereu ca nu cumva să fii abandonată ca un pisic în ploaie? Te laşi pradă nesiguranţei sau îţi demonstrezi că ai în piept o inimă de războinic?

În final ce sentiment va ieşi câştigător: nesiguranţa sau gelozia?

Theo Anghel dă naştere unei poveşti de iubire moderne dar cu aer boem, o poveste ce vrea să aducă magia basmelor copilăriei în lumea crudă şi rece a modernismului asaltat de tehnologie şi pixeli.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ROCHIA AURIE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ROCHIA AURIE
Autor: Theo Anghel
An apariție : 2016
Editura: QUANTUM PUBLISHERS
Nr. Pagini: 248
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1484

Alte recenzii de la Theo Anghel:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2890 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Am citit cartea si mi-a placut foarte mult 🙂