Recenzie „Secretul soţului” de Liane Moriarty

de | mai 26, 2017 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

Ce ai face dacă într-o zi ai găsi o scrisoare în pod, ai deschide-o dacă ai ştii că în ea este cel mai mare secret al soţului tău ?

Nimeni dintre noi nu poate şti în ce direcţii ar fi putut, şi poate ar fi trebuit, s-o ia viaţa noastră. Poate că este mai bine aşa. Unele secrete sunt sortite să rămână secrete pentru totdeauna.

Secretul soţului a autoarei Liane Moriarty este o carte psihologică ce prezintă o poveste complexă, provocatoare intelectual şi intensă până la ultima pagină.

Naraţiunea are 3 planuri:

  • o săptămână din viaţa de familie a Ceciliei, mamă a trei fete, care debutează prin aflarea scrisorii soţului ei John-Paul;
  • un triunghi amoros: Tess, Felicity şi Will;
  • povestea unei femei Rachel hotărâtă să dezgroape trecutul pentru a-şi alina cea mai mare durere – moartea fiicei sale Janie.

Cele 3 planuri care la început par a nu avea nimic în comun se îmbină într-un mod ameţitor cu legături puternice şi dureroase.

Provocarea intelectuală este constantă, autoarea te trece prin toate stările, nu ai cum să nu te pui în pielea Ceciliei, să nu te gândeşti ce ai decide după ce afli monstruosul secret.

Gândul ii revenea mereu la acel fapt îngrozitor, inamovibil, real, ca un zid imens peste care nu se poate trece.

Nu arăta ca un om rău. Arăta ca soţul ei. Nebărbierit. Cu părul ciufulit. Soţul ei. Tatăl copiilor ei.

Am să-mi pierd minţile, pentru că aşa ceva e imposibil de reparat. Pur şi simplu nu se poate repara.

Liane Moriarty are un stil aparte: la început te ţine în suspans, pe la jumătatea cărţii te şochează prin dezvăluirea secretului şi continuă până la final să te ţină cu sufletul la gură şi să te uimească cu noi întâmplări. Autoarea construieşte un personaj foarte puternic, capabil să trăiască dureri puternice şi să ia decizii corecte.

Oricât te-ai strădui să-ţi imaginezi tragedia altcuiva… nu simţi adevărata durere până nu ţi se întâmplă ţie. Şi mai ales copilului tău.

Pe final, trebuie să vă mărturisesc că este cartea pe care am împrumutat-o cel mai mult cunoştinţelor mele, Liane Moriarty urcând în topul autorilor mei preferaţi.

Lectură plăcută !

Titlu: SECRETUL SOŢULUI
Autor: Liane Moriarty
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 476
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2583

Alte recenzii de la Liane Moriarty:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Daniela a fost redactor Booknation.ro și a scris 98 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments