Recenzie „Secretul soţului” de Liane Moriarty

Titlu: Secretul Soţului
Autor: Liane Moriarty
An apariție : 2014
Editura: Trei
Nr. Pagini: 476
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 26.05.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA SECRETUL SOŢULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Ce ai face dacă într-o zi ai găsi o scrisoare în pod, ai deschide-o dacă ai ştii că în ea este cel mai mare secret al soţului tău ?

Nimeni dintre noi nu poate şti în ce direcţii ar fi putut, şi poate ar fi trebuit, s-o ia viaţa noastră. Poate că este mai bine aşa. Unele secrete sunt sortite să rămână secrete pentru totdeauna.

Secretul soţului a autoarei Liane Moriarty este o carte psihologică ce prezintă o poveste complexă, provocatoare intelectual şi intensă până la ultima pagină.

Naraţiunea are 3 planuri:

  • o săptămână din viaţa de familie a Ceciliei, mamă a trei fete, care debutează prin aflarea scrisorii soţului ei John-Paul;
  • un triunghi amoros: Tess, Felicity şi Will;
  • povestea unei femei Rachel hotărâtă să dezgroape trecutul pentru a-şi alina cea mai mare durere – moartea fiicei sale Janie.

Cele 3 planuri care la început par a nu avea nimic în comun se îmbină într-un mod ameţitor cu legături puternice şi dureroase.

Provocarea intelectuală este constantă, autoarea te trece prin toate stările, nu ai cum să nu te pui în pielea Ceciliei, să nu te gândeşti ce ai decide după ce afli monstruosul secret.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Liane Moriarty.

Gândul ii revenea mereu la acel fapt îngrozitor, inamovibil, real, ca un zid imens peste care nu se poate trece.

Nu arăta ca un om rău. Arăta ca soţul ei. Nebărbierit. Cu părul ciufulit. Soţul ei. Tatăl copiilor ei.

Am să-mi pierd minţile, pentru că aşa ceva e imposibil de reparat. Pur şi simplu nu se poate repara.

Liane Moriarty are un stil aparte: la început te ţine în suspans, pe la jumătatea cărţii te şochează prin dezvăluirea secretului şi continuă până la final să te ţină cu sufletul la gură şi să te uimească cu noi întâmplări. Autoarea construieşte un personaj foarte puternic, capabil să trăiască dureri puternice şi să ia decizii corecte.

Oricât te-ai strădui să-ţi imaginezi tragedia altcuiva… nu simţi adevărata durere până nu ţi se întâmplă ţie. Şi mai ales copilului tău.

Pe final, trebuie să vă mărturisesc că este cartea pe care am împrumutat-o cel mai mult cunoştinţelor mele, Liane Moriarty urcând în topul autorilor mei preferaţi.

Lectură plăcută !

🔥 CARTEA SECRETUL SOŢULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Captivantă, incisivă și provocatoare.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.