Recenzie ”Toate drepturile rezervate” de Gregory Scott Katsoulis

de | oct. 25, 2021 | Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOATE DREPTURILE REZERVATE ARE REDUCERE PE:

Cuvintele sunt baza societății. Cuvintele creează și conțin adevăr și istorie.

Cum ar fi o societate în care fiecare cuvânt și gest este marcă înregistrată? Gregory Scott Katsoulis ne arată în ”Toate drepturile rezervate” că nu este un lucru imposibil.

În lumea lui Speth totul este marcă protejată, cineva cu bani sigur a pus mâna pe orice cuvânt ai putea să îți imaginezi, iar acum, statul, cu ajutorul manșetelor se asigură că nimeni nu se folosește de proprietatea cuiva fără să plătească. În lui ei până și numele sau tunsorile se aleg de pe o listă în funcție de cât îți permiți să plătești pentru ele.

Fiecare cuvânt are prețul lui, fiecare acțiune este anticipată și urmărită de reclame personalizate. O existență ca un remarketing constant pe un site cu mult prea multe reclame pe care nu le poți bloca.

Ca în orice societate și aici avem oameni bogați care literalmente își permită să zice orice oricând fără consecințe. Dar avem și oameni săraci care folosesc imprimante pentru a-și printa mâncarea de toate zilele, o foiță fadă dar hrănitoare.

Societatea lui Katsoulis seamănă cu un mix între locuitorii din Capitoliu din ”Jocurile foamei” și fabricile unde muncesc săracii din cărțile lui Dickens.

Cartea o are în centru pe Speth, o puștoaică fix la vârsta instalării manșetei de supraveghere care decide să se revolte împotriva statului. Un lucru eroic de care este foarte multă lume mândră, doar că este o decizie luată impulsiv care îi aruncă familia, deja destrămată, în haos complet. 

Problema este că sponsorii și sponsorizările stau efectiv la baza existenței fiecărei persoane. Nu poți pur și simplu să decizi că vei exista la marginea societății și acest lucru să vină fără repercusiuni….

Fără cuvinte nu ai acces la ”Termeni și condiții”.

Fără sponsorizări nu ai acces la bani și la…tot ce vine cu ei. Iar când superi unul dintre cei mai influenți avocați din oraș atunci ți-ai atras potopul de ghinioane pe cap.

Katsoulis pare să o urască tare mult pe Speth și nu pare să vrea să o și scoată din toate problemele în care o bagă.

”Toate drepturile rezervate” este un roman care are potențial dar care pare că nu reușește să facă ce își propune, nu reușește să atingă toate nuanțele pe care ar putea să le atingă. Cartea pare să aibă și o continuarea dar ceva mă face să nu mă grăbesc prea tare să o citesc.

Cu toate acestea ”Toate drepturile rezervate” este o lectură ,dedicată adolescenților, care te pune pe gânduri.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții TOATE DREPTURILE REZERVATE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Gregory Scott Katsoulis sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TOATE DREPTURILE REZERVATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Toate Drepturile Rezervate
Autor: Gregory Scott Katsoulis
An apariție : 2017
Editura: YOUNGART
Nr. Pagini: 399
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 25.10.2021
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Un memoriu puternic publicat pentru prima dată în urmă cu 35 de ani în Germania (urmat de o o adaptare cinematografică în SUA), care nu arată nici un semn de greșeală sau zgârâietură auditivă în noua traducere De la Humanitas. Povestea Christianei F., o adolescentă...

Recenzie “Pânză de păianjen” de Cella Serghi

Recenzie “Pânză de păianjen” de Cella Serghi

Romanul debutează cu o bârfă aprins discutată de către toți: “Diana Slavu divorțează”. O fi vorba de o dezmățată și o frivolă (cum afirmă gurile rele)? Cine este această Diana Slavu care a încins spiritele și i-a pus pe toți pe bârfe? Romanul scoate în prim-plan...

0 0 votes
Article Rating
Ioana-Alexandra este redactor Booknation.ro de 205 zile și a scris până acum 9 articole. Se află pe poziția 31 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana-Alexandra aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments