🔥 CARTEA ULTIMUL AVANPOST (ULTIMUL AVANPOST #1) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Ultimul avanpost de Lavinia Călina

Așa cum și-a obișnuit fanii, Lavinia Călina, prin Volumul I al seriei Ultimul avanpost, își poartă cititorii într-o distopie de excepție. Desprins parcă din Al Doilea Război Mondial, în plin experiment uman al ”Proiectului Hitler”, Ultimul avanpost este ca o lume paralelă a lumii binecunoscute. Având în vedere faptul că acțiunea romanului are loc în viitor ne insuflă parcă, și mai mult, realitatea copleșitoare a unei astfel de lumi, dat fiind tendința firii umane  spre experimentare și război.

Și totuși…

Nu, nu suntem în Al Doilea Război Mondial, ci facem cunoștință cu efectele celui de-al Treilea Război Mondial; și nu, Hitler nu a renăscut din propria-i cenușă pentru a-și continua experimentele pe oameni, dar întotdeauna au fost și vor fi oameni care de dragul științei își vor sacrifica semenii.

Anul 2046, la finalul celui de-al Treilea Război Mondial, România devine Regat; un Regat mult asemănător cu dictatura comunistă, aș tinde eu să zic, multe restricții și aceeași sărăcie lucie în rândul populației, întâlnim din nou sistemul cu rația de mâncare cumpărată la cartelă pentru a se ține o evidență și a nu se depăși cantitatea de mâncare pe cap de membru.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lavinia Călina.

Într-o astfel de lume, într-o ignoranță crasă, trăiește Diane, fiică a Ministrului de Interne, logodită cu prințul Alexandru, care la doar 20 de ani trebuie, nu numai să-și descopere propria personalitate ci să facă față și logodnicului troglodit, îngâmfat și plin de sine, ale cărui acțiuni se rezumă doar la droguri, băutură și petreceri. Pierdută într-o lume superficială și coruptă, Diane este ca un model cu creierul spălat, o femeie de la care nimeni nu se așteaptă să aibă gânduri și idei proprii, rolul ei fiind acela de a arăta ca o păpușă proaspăt scoasă din cutie, cu chip zâmbitor și fire docilă.

Abuzată atât fizic cât și psihic de logodnicul Alex, situația Dianei nu pare a se abate de la drumul ales de ceilalți, asta până în momentul în care se trezește răpită de noua ei garda de corp, Dan. Odată cu această schimbare de situație, Diane se trezește brusc în culise, în lumea mascată de aparențe, în partea de lume neștiută și nespusă. Află că oamenii din Regat nu duc o viață așa strălucitoare după cum credea și i se spusese, că în lumea ei au loc experimente pe copii în așa numitele Centre de Formare, că există oameni care încearcă să lupte contra sistemului și nu în ultimul rând, află că în trecutul unora ea a jucat cartea cea mai importantă.

Cine este Diane? Și mai important cine a fost? Ce pățesc copiii din Centrele de Formare? Va reuși Diane să preia frâiele propriei vieți și să nu mai joace rol de marionetă?

Acestea sunt întrebările ce vor fi cap de listă cu fiecare pagină citită, întrebări la care cititorii vor găsi răspunsuri, întrebări care vor naște alte întrebări, întrebări ce le vor ține curiozitatea pe modul activ până la ultima pagină.

Omul când vine pe lume are doar pielea, pe parcursul vieţii depinde doar de el dacă se leagă cu propriile lanţuri sau îi lasă pe alţii să îl lege cu ale lor.

🔥 CARTEA ULTIMUL AVANPOST (ULTIMUL AVANPOST #1) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Ultimul Avanpost (ultimul Avanpost #1)
Autor: Lavinia Călina
An apariție : 2014
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.04.2016
Nota recenzorului: n/a
Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1738 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei