Uneori, atunci când sufletul nostru strigă să fie ascultat, noi nu facem altceva decât să îl ignorăm. Și ne punem mâinile la urechi și începem și fredonăm melodii doar ca să nu îl băgăm în seamă. Pretindem că ne-ar fi mult mai ușor în acest mod, decât să devenim niște buni ascultători. Niște ascultători ai propriilor noastre suflete.
Viața la 40 de ani, aparținând autorului Cosmin Neidoni, este, din punctul meu de vedere, mai mult decât o carte. Este acea conversație care te face să te întrebi când a trecut atât de repede timpul. Este acea scrisoare pe care vrei mereu să o recitești atunci când simți nevoia să îți reamintești vorbe sincere și dragi. Este acel film pe care l-ai revăzut de multe ori, dar care nu pare să te plictisească vreodată.
Zidește o parte din sufletul tău în visurile tale, așa ele vor rezista în timp, dar nu le încredința niciunui om, ci scrie-le pe aripa unui zmeu pe care apoi lasă-l să se înalțe cât mai sus, jucându-se vesel, neatins, printre stele. Cel ce nu îndrăznește să numere stelele, acela nu va ști niciodată cât de semețe pot fi așteptările unui om și câtă pasiune zace într-o inimă chiar și atunci când e făcută țăndări!
Atunci când ai Curajul de a fi fericit, vei ajunge să întâlnești Simplitatea colorată a vieții. Când vei înțelege într-un final că Suntem un ghem nedepănat de visuri, vei conștientiza și vei spune și altora (De)spre farmecul imperfecțiunilor. Oare Cum suntem când ne îndrăgostim? De ce avem nevoie de povești? De ce citim? De ce Bunicii nu au voie să moară în luna decembrie?
Suntem un amestec sublim de humă și cer, un amestec de lut și praf de stele, suntem materia primă a celui mai frumos dans menit să celebreze viața.
Așadar, Viața la 40 de ani înseamnă gânduri, sfaturi, sentimente, trăiri, emoții, creionate, colorate pe pagini albe, care parcă prind puteri magice și te învață cum să reușești să stai de vorbă cu sufletul tău.
ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE libris