Recenzie Zăpada mieilor de Jenny Hubbard

Titlu: Zăpada Mieilor
Autor: Jenny Hubbard
An apariție : 2017
Editura: Trei
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ancuta Pietaru
Publicată la 11.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Zăpada mieilor de Jenny Hubbard
Acordă o notă

Jenny Hubbard lucrează la biblioteca din Slisbury, Carolina de Nord. Este măritată cu un profesor de matematică, iar Emily Dickinson este  una dintre scriitoarele care o inspiră.

Carte  lui Jenny “Paper covers Rock” ,  a fost finalistă  la Morris Award  2012, iar în prezent lucrează la cel de-al treilea roman al său.

Zapada mieilor”  fost  desemnată la Boston Globe “cel mai bun roman pentru adolescenți” în 2015, iar de Kirkus Reviews ” cea mai bună  carte  a anului 2015″.

Emily Beam are 17 ani şi o viața perfectă, dar totul s-a schimbat în data de 12 decembrie 1994, când iubitul ei Paul Wagoner  a amenințat-o cu   arma , iar  apoi şi-a luat viața.

” Ce s- a petrecut pe 12 decembrie 1994 este gravat în mintea ei pentru totdeauna exact aşa cum s-a întâmplat. Paul avea lacrimi pe obraz, avea lacrimi în voce.”

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jenny Hubbard.

   Ca să treacă mai ușor peste această dramă, părinții ei hotărăsc  să o transfere la şcoala cu internat Amherst. Măcinată de vina  pe care o simte,  Emily se refugiază în poezii.

“Paul  a traversat holul care duce spre bibliotecă , purtând  în suflet o  credință nestrămutată în viață, în puterea tinereții, dorindu- şi ca şi  Emily să creadă în aceleaşi lucruri. Dar ea nu simțea la fel, cel  nu atunci, nu cu fervoarea lui.” 

Dacă până atunci nu scrisese nici măcar o poezie, în interval de trei luni scrie 30 , iar fiecare reprezintă o  parte din ea, din povestea de iubire pe care  trăit-o cu Paul, dar şi  micul ei secret. Aceste poezii  pot fii considerate un fel de jurnal în proză, în  care Emily îl  plânge şi îl omagiază pe cel care l-a pierdut şi într-un fel l-a trădat.

„În cele din urmă  ,micul ei volum este o poveste de dragoste şi  îndrăgostiții se ceartă şi-şi pun întrebări; dau şi  primesc  în schimb, se ascund şi se evită, se retrag şi  revin în ofensivă. Pe hârtie, se reunesc pentru totdeauna.” 

O  să devorați  această carte şi  o  suferiți alături de  micuța noastră poetă.

Aspecte Pozitive:

Deşi este o poveste tristă, modul în care Emily trece peste această dramă este unul care inspiră şi în acelaşi timp te face să te gândeşti de doua ori înainte să iei o decizie.

Aspecte Negative:

Cartea este scrisă la persoana a-3-a, din perspectiva autoarei şi consider că ar fii avut un impact mai mare asupra cititorului dacă Emily ar fii fost cea care povestea.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.