Recenzie Zăpada mieilor de Jenny Hubbard

de | mart. 11, 2017 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZĂPADA MIEILOR ARE REDUCERE PE:

Jenny Hubbard lucrează la biblioteca din Slisbury, Carolina de Nord. Este măritată cu un profesor de matematică, iar Emily Dickinson este  una dintre scriitoarele care o inspiră.

Carte  lui Jenny „Paper covers Rock” ,  a fost finalistă  la Morris Award  2012, iar în prezent lucrează la cel de-al treilea roman al său.

Zapada mieilor”  fost  desemnată la Boston Globe „cel mai bun roman pentru adolescenți” în 2015, iar de Kirkus Reviews ” cea mai bună  carte  a anului 2015″.

Dacă îți place recenzia cărții ZĂPADA MIEILOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jenny Hubbard

Emily Beam are 17 ani şi o viața perfectă, dar totul s-a schimbat în data de 12 decembrie 1994, când iubitul ei Paul Wagoner  a amenințat-o cu   arma , iar  apoi şi-a luat viața.

” Ce s- a petrecut pe 12 decembrie 1994 este gravat în mintea ei pentru totdeauna exact aşa cum s-a întâmplat. Paul avea lacrimi pe obraz, avea lacrimi în voce.”

   Ca să treacă mai ușor peste această dramă, părinții ei hotărăsc  să o transfere la şcoala cu internat Amherst. Măcinată de vina  pe care o simte,  Emily se refugiază în poezii.

„Paul  a traversat holul care duce spre bibliotecă , purtând  în suflet o  credință nestrămutată în viață, în puterea tinereții, dorindu- şi ca şi  Emily să creadă în aceleaşi lucruri. Dar ea nu simțea la fel, cel  nu atunci, nu cu fervoarea lui.” 

Dacă până atunci nu scrisese nici măcar o poezie, în interval de trei luni scrie 30 , iar fiecare reprezintă o  parte din ea, din povestea de iubire pe care  trăit-o cu Paul, dar şi  micul ei secret. Aceste poezii  pot fii considerate un fel de jurnal în proză, în  care Emily îl  plânge şi îl omagiază pe cel care l-a pierdut şi într-un fel l-a trădat.

„În cele din urmă  ,micul ei volum este o poveste de dragoste şi  îndrăgostiții se ceartă şi-şi pun întrebări; dau şi  primesc  în schimb, se ascund şi se evită, se retrag şi  revin în ofensivă. Pe hârtie, se reunesc pentru totdeauna.” 

O  să devorați  această carte şi  o  suferiți alături de  micuța noastră poetă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZĂPADA MIEILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ZĂPADA MIEILOR
Autor: Jenny Hubbard
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2185

Alte recenzii de la Jenny Hubbard:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ancuta Pietaru este redactor Booknation.ro de 2162 zile și a scris până acum 13 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments