Recenzie Zăpada mieilor de Jenny Hubbard

de | mart. 11, 2017 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

Jenny Hubbard lucrează la biblioteca din Slisbury, Carolina de Nord. Este măritată cu un profesor de matematică, iar Emily Dickinson este  una dintre scriitoarele care o inspiră.

Carte  lui Jenny „Paper covers Rock” ,  a fost finalistă  la Morris Award  2012, iar în prezent lucrează la cel de-al treilea roman al său.

Zapada mieilor”  fost  desemnată la Boston Globe „cel mai bun roman pentru adolescenți” în 2015, iar de Kirkus Reviews ” cea mai bună  carte  a anului 2015″.

Emily Beam are 17 ani şi o viața perfectă, dar totul s-a schimbat în data de 12 decembrie 1994, când iubitul ei Paul Wagoner  a amenințat-o cu   arma , iar  apoi şi-a luat viața.

” Ce s- a petrecut pe 12 decembrie 1994 este gravat în mintea ei pentru totdeauna exact aşa cum s-a întâmplat. Paul avea lacrimi pe obraz, avea lacrimi în voce.”

   Ca să treacă mai ușor peste această dramă, părinții ei hotărăsc  să o transfere la şcoala cu internat Amherst. Măcinată de vina  pe care o simte,  Emily se refugiază în poezii.

„Paul  a traversat holul care duce spre bibliotecă , purtând  în suflet o  credință nestrămutată în viață, în puterea tinereții, dorindu- şi ca şi  Emily să creadă în aceleaşi lucruri. Dar ea nu simțea la fel, cel  nu atunci, nu cu fervoarea lui.” 

Dacă până atunci nu scrisese nici măcar o poezie, în interval de trei luni scrie 30 , iar fiecare reprezintă o  parte din ea, din povestea de iubire pe care  trăit-o cu Paul, dar şi  micul ei secret. Aceste poezii  pot fii considerate un fel de jurnal în proză, în  care Emily îl  plânge şi îl omagiază pe cel care l-a pierdut şi într-un fel l-a trădat.

„În cele din urmă  ,micul ei volum este o poveste de dragoste şi  îndrăgostiții se ceartă şi-şi pun întrebări; dau şi  primesc  în schimb, se ascund şi se evită, se retrag şi  revin în ofensivă. Pe hârtie, se reunesc pentru totdeauna.” 

O  să devorați  această carte şi  o  suferiți alături de  micuța noastră poetă.

Titlu: ZĂPADA MIEILOR
Autor: Jenny Hubbard
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2491

Alte recenzii de la Jenny Hubbard:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ancuta Pietaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 13 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments