Recenzie „Zona Zero” de Lavinia Călina

de | ian. 4, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

Zona Zero de Lavinia CalinaAm intrat în Zona Zero ușor sceptică, pentru că nu părea genul meu de carte, dar am zis că merită să încerc, doar e vorba de Lavinia Călina.

Într-o lume dominată de haos își face apariția un virus mortal, ce ataca din ce în ce mai mulți oameni, ruinând așezări și distrugând familii. Vlad și Vanessa trăiesc în haosul ăsta până ce coșmarul lor pare sfârșit când sunt salvați ajungând la una dintre bazele care au rezistat dezastrului. Coșmarul de abia începuse însă, cei doi fiind nevoiți să respecte niște reguli stricte și dure în lupta cu moartea.

Încă de cum am început să citesc am fost atrasă de stilul alert care te înfricoșează, ca și cum tu ai fi cel care trebuie să se salveze de virus. În primele capitole am asemănat cartea cu celebrul serial The Walking Dead, dar ajunsă deja pe la finele romanului am realizat că serialul e depășit și că regizorul ar trebui să o contacteze un pic pe autoare, care cu siguranță a atins pragul ideatic dintre realitate și ficțiune, făcându-te să trăiești cu adevărat în haosul dintre coperți.

Elena, conducătoarea bazei de refugiați, este clar perosnajul meu preferat. Nu, nu din acest roman, ci din toate romanele. Sexy, curajoasă, provocatoare și hotărâtă, tânăra a reușit să treacă peste trecutul tumultuos și să devină una dintre cele mai impunătoare femei.

Atitudinea de amazoană ușor „badass”, glumele seci și sarcasmul acid reușesc să creeze un adevărat model feminin, iar fizicul sexy și înclinările sale bisexuale o fac pe Elena o prezență fermecătoare, întunecată și elegantă, prezență care intimidează până și cei mai puternici bărbați. Un alt motiv pentru care mi-a plăcut Zona Zero fiind chiar alegerea unei femei pentru rolul simbolului puterii, distrugând miturile conform cărora bărbații sunt sexul puternic.

-Știi tu, de când m-ai făcut să par ca un prost în fața lor.

-Nu a trebuit să mă străduiesc prea tare, așa ești tu din naștere.

Totul pare real, palpabil, existent și firesc. Am mai citit cărți cu zombie, dar le-am abandonat deoarece simțeam o îndepărtare mult prea mare față de real. Zona Zero, în schimb, reușește să devină un univers ficțional prin faptul că se contopește idealistic cu realitatea; ajungi să te întrebi la sfârșit dacă nu cumva tot ce ai trăit a fost un vis, iar realitatea nu se ascunde cumva între paginile romanului. Zona Zero e exact distopia ce reprezintă materializarea unui posibil viitor crud, rece, tensionat, cu miros de moarte.

Încă sunt șocată, șocată ca un copil care află că Moș Crăciun nu există. Zona Zero are cărări abrupte, o acțiune bruscă, ciudată și încâlcită, dar fermecătoare. Am tremurat, și nu de frig. Te plesnește atât de tare peste față, încât rămâi cu vânătăi mult, mult timp.

Zona Zero e cartea de care te îndrăgostești iremediabil dacă iubești sarcasmul, glumele, libertatea, rebeliunea, The Walking Dead și personajele sexy. Și cine știe, poate Zona Zero e cea care există cu adevărat, și nu tu.

Titlu: ZONA ZERO
Autor: Lavinia Călina
An apariție : 2015
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1937

Alte recenzii de la Lavinia Călina:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Societatea. 300 de ani mai târziu” de Radu Niculescu
Recenzie ”Societatea. 300 de ani mai târziu” de Radu Niculescu

Societatea. 300 de ani mai târziu de Radu Niculescu este acea carte pe care nu m-am așteptat să o citesc prea curând. Nu mă laud cu mii de cărți citite, motiv pentru care nu sunt în măsură să spun ”le-am citit pe toate și nicio carte nu mă mai poate surprinde”. Dovada...

Recenzie “Pietrele vorbesc” de Savatie Baștovoi
Recenzie “Pietrele vorbesc” de Savatie Baștovoi

Savatie Baștovoi este eseist, poet, romancier, teolog și scriitor din Republica Moldova, iar cărțile lui se regăsesc pe rafturile magazinelor din inctinta multor mănăstiri din țara noastră. Faptul că i-am regăsit numele de mai mult ori mi-a stârnit curiozitatea și am...

Recenzie „Tăcerea din adâncuri” de Brittainy C. Cherry
Recenzie „Tăcerea din adâncuri” de Brittainy C. Cherry

Brittainy C. Cherry scrie într-un mod unic și are un stil care nu este recomandat oricui. Dacă ești pasionat de Romance, sigur îți pot recomanda cărțile ei, dar dacă vrei și o lecție de viață impresionantă, care te poate impacta, atunci trebuie să te gândești puțin...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc a fost redactor Booknation.ro și a scris 176 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments