Recenzie ”Chimista” de Stephenie Meyer

de | oct. 13, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CHIMISTA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Ce pot să spun? Nu aparțin taberei de fani a lui Stephenie Meyer și nici celor care îi ceartă cărțile. Mayer mi-a atras cu siguranță atenția, chiar dacă nu am citit niciodată romanele originale Twilight. Știu însă esența lor și cine nu? Având în vedere superpopularitatea lor, la care filmele au contribuit și ele mult. Dar nu am suferit de o puternică prejudecată față de Mayer, așa că am început să citesc cu mare entuziasm. Dar „Chimista”

Știu că mulți se așteptau la ceva nou de la scriitoare, astfel încât să nu mai exploateze tema iubirii adolescentine între diferite creaturi. Și aici avem o carte despre personaje adulte, care promite un roman plin de acțiune, o urmărire și supraviețuirea în general. Nu voi spune nimic despre plauzibilitatea a ceea ce se întâmplă în ea. Mulțumirile de la sfârșitul cărții arată că Mayer s-a consultat cu multe persoane cu cunoștințe, prin urmare, nu totul este din pod. Mi-au plăcut chiar toate aceste gadgeturi chimice și partea despre câini.

Și, în general, impresia este că Stephanie a vândut cu adevărat drepturile la adaptarea filmului The Chemist chiar înainte de începerea lucrărilor la ea. Nu a scris o carte, ci un scenariu ca specialist. Pentru că ceea ce văd nu este un roman, ci un blockbuster tipic.

Când iai o carte foarte lăudată, speri că va corespunde descrierii sale, se va dovedi a fi o aventură interesantă și incitantă de care nu te poți rupe…

Nu m-am plictisit la final, dar m-am plictisit la început. Întorcând pagină după pagină aveam impresia că am fost atrasă într-un complot al unei povești de detectivi nu de foarte bună calitate. Cu elemente ale unui film de acțiune de la Hollywood, în care totul era amestecat, cu excepția clarității complotului. Tocmai mi-au lipsit claritatea, pulsul și intriga. Am citit cartea aproape două luni, amânând-o constant. Nu mi-a plăcut în mod deosebit nici complotul, nici personajele.

Personajul principal lucra pentru o organizație guvernamentală secretă. A torturat oameni cu diverse droguri pentru a obține informațiile de care avea nevoie. Ea a fost cea mai bună la acest lucru, dar acum viața ei este în pericol. Fata trebuie să fugă constant, să se ascundă, să fie atentă și chiar să doarmă înconjurată de un număr mare de capcane. Nu-mi pot imagina cum nu poți înnebuni cu toate acestea.

Dar autoarea nu a reușit să transmită toată aptitudinea profesională a eroilor, să-și arate abilitățile, astfel încât cititorul să creadă.

Nu pot spune că mă așteptam la ceva supranatural, dar nici nu mă așteptam la o carte de acțiune ieftină. O carte destul de ușoară, cu un complot turbulent și o linie de dragoste, nu se poate desigur că fără ea într-un thriller spion.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CHIMISTA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Stephenie Meyer sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CHIMISTA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Chimista
Autor: Stephenie Meyer
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 608
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 13.10.2021
Nota recenzorului: 5

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

O scurtă prezentare a acțiunii: Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar și pe el însuși? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârșit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste. Tu, cititorule,...

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 60 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 27 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments