Editura RAO este editura cu care ”m-am trezit eu” citind. Primul volum care mi-a deschis apetitul pentru lectură și m-a făcut să vreau să mă pierd în lumea minunată a cărților a fost o carte publicată la această editură. Și de asemenea nu a rămas singura. Pentru mine Editura RAO reprezintă prestanță, calitate și excepțional. Rare au fost momentele când am rămas dezamăgită de o lectură luată de pe raftul acesteia. Lista de mai jos, este un reper, o sugestie. Editura RAO nu poate fi rezumată doar  la câteva titluri.

Regina Damnaților de Anne Rice – o poveste pe cât de întunecată, pe atât de captivantă, unde mitul vampiresc capătă materialitate și își pune masca seducției. Trecutul își cunoaște viitorul într-o bătălie epică, iar vampirii de o frumusețe orbitoare te seduc și te atrag în brațele întunecate ale morții. Deși este al treilea volum din seria Cronicile Vampirilor, menționez acest volum datorită abundenței de povești care se întrepătrund și rămân în memoria cititorului, nemaipunând la socoteală și faptul că Anne Rice ne îmbogățește cultura generală la fiecare lectură cu o multele informații extrase din istorie și adăugate unei ficțiuni captivante. Vezi cartea!

Spre far de Virginia Woolf – un clasic nemuritor despre lumina neobservată a celor din jur, despre pierderea ancorei invizibile a destinului, despre depozitarea amintirilor și chiar a vieții. O poveste pentru iubitorii romanelor clasice care ne învață să privim în jur și să observăm acea persoană care ne luminează viața, înainte ca valurile destinului să o smulgă și să o ducă în larg, pe vecie. Un roman despre iubire, dăruire, eclipsare și pierdere. Vezi cartea!

Cartea oglinzilor de Eugen Ovidiu Chirovici – un thriller care te invită să pătrunzi în tainele psihicului uman și te provoacă să vezi ambele fețe ale monedei în același timp. O oglindă în spatele căreia se ascunde un adevăr pe care tu nu-l poți vedea atâta timp cât rămâi captivat de mirajul imaginii reflectate. Mai mulți oameni pot deține câte un adevăr al aceleași povești, diferența constă în detalii și temporalitate, adevărul absolut al unuia poate fi doar o parte din adevărul altuia. Depinde în ce oglindă privim și din ce parte. Vezi cartea!

Codul lui Da Vinci de Dan Brown – o ficțiune împletită cu realitate care te va face să vrei să pătrunzi în tainele religiei și să le diseci pic cu pic până dai de miezul adevărului. Acțiune și adevăr aruncat în ficțiune și mister. Un suspans ce ne va pierde în trecut, istorie și credință. Cine deține adevărul și când o să pătrundem în tainele ascunse ale lumii? Un răspuns pe care-l vom afla într-un viitor apropiat sau poate niciodată! Cine va putea ști!? Vezi cartea!

Materia întunecată de Blake Crouch – un SciFi ce ne aruncă în jocul lumilor paralele unde fiecare decizie își crează propria lume, iar realitatea noastră palpabilă poate fi un bun mai prețios decât oricare altă bogăție. Ne-am întrebat de multe ori cum ar fi fost viața noastră dacă am fi luat altă decizie la un moment dat. Blake Crouch s-a întrebat același lucru și a preluat și inițiativa. Și-a transpus alegerile într-un SciFi impresionat care-ți dau fiori și te va face să te mulțumești cu viața pe care o ai și cu deciziile pe care le-ai luat. Vezi cartea!

Creatura de John Saul – o măiestrie a genului horror ce la final îți lasă o fereastră fictivă  ce te amăgește cu așa zisul final fericit al poveștii. Un gust dulce-amărui al bucuriei că ești în viață chiar dacă rezultatul este diform. John Saul este un autor pe care finalul fericit al poveștilor nu-l caracterizează. Răul întotdeauna învinge și o face cu mult fast. Acest lucru te va face să simți că ai ajuns în Rai atunci când ajungi la finalul din Creatura și îți dai seama că totuși, câțiva luptători ai binelui au scăpat cu viață din măcel. Vezi cartea!

Tronul de cleștar de Sarah J. Maas – începutul unei realități crunte împletită cu sensibilitate de epocă și transpusă într-o scenă unde magia și comploturile romane se prind într-un dans mortal ascuns sub faldurile feminității și al delicateții. O asasină migăloasă ce te va face să-ți dorești să-i poți dărui o altă viață. Viața care-o merită. Îi vei căuta tu însuți un cavaler în armură strălucitoare care să o răpească și să o ducă într-un castel. Dar un asasin de legendă nu se poate sustrage din lumea care l-a creat indiferent de cauze și dorințe. Vezi cartea!

Povestea Faridei. Fata care a învins ISIS de Farida Khalaf & Andrea C. Hoffmann – povestea terorii din mijlocul unui război religios, nejustificat și primitiv. O luptă pentru supraviețuire, pentru propria sănătate psihică, pentru integritate și onoare. Farida ne dă o lecție de viață și de supraviețuire, învățându-ne că puterea stă în fiecare dintre noi, iar lupta susținută pentru omul care ești poate avea şi câştig de cauză, în ciuda obstacolelor întâlnite. Vezi cartea!

Destin și furie de Lauren Groff – o poveste despre viața în doi, despre realitatea partenerilor dintr-o căsnicie, despre minciuni frumoase, sentimente ascunse, o poveste despre teama de a rămâne singur. Într-o căsnicie pot exista secrete, adevăruri măsluite și dorințe ascunse. Așteptările unuia pot fi minciunile celuilalt, minciunile unuia pot fi adevărurile celuilalt, iar viața în doi poate fi un ghem complicat țesut din iluzii, aparențe, dorințe și temeri ascunse. Vezi cartea!

 

Ce-a lăsat în urmă de T. R. Richmond – albumul unei vieți pierdute prematur, o colecție de impresii superficiale, o reflecție asupra imaginii pe care o creăm de fapt în ochii oamenilor cu care intrăm în contact, o poveste despre ceea ce lăsăm în urmă. Cât din ceea ce suntem cu adevărat lăsăm să se întrevadă. Câți vor fi capabili să o descrie pe adevărata tu, atunci când nu vei mai fi? Și cât poate fi adevăr sau simplă impresie? Despre ceea ce lăsăm în urmă dar și despre imaginea creată pentru cei din afara propriul eu interior ne dă idei T. R. Richmond într-un thriller psihologic magic, țesut din mister, suspans și impresii colective. Vezi cartea!
Ce-a lăsat în urmă de T. R. Richmond – albumul unei vieți pierdute prematur, o colecție de impresii superficiale, o reflecție asupra imaginii pe care o creăm de fapt în ochii oamenilor cu care intrăm în contact, o poveste despre ceea ce lăsăm în urmă. Cât din ceea ce suntem cu adevărat lăsăm să se întrevadă. Câți vor fi capabili să o descrie pe adevărata tu, atunci când nu vei mai fi? Și cât poate fi adevăr sau simplă impresie? Despre ceea ce lăsăm în urmă dar și despre imaginea creată pentru cei din afara propriul eu interior ne dă idei T. R. Richmond într-un thriller psihologic magic, țesut din mister, suspans și impresii colective. Vezi cartea!