Recenzie „Cheia Maestrului” de Kevin Sands

de | feb. 21, 2018 | Beletristică, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Suspans

Observ că în ultima vreme am început să cutreier ,,teritorii” necunoscute în căutarea unor cărți și autori noi.

De data aceasta am zis să îmi pun puțin răbdarea la încercare. Pe lângă faptul că nu știam nimic despre scriitor, ori despre stilul său de a nara, Cheia Maestrului induce prin descriere și o tentă de roman istoric, categorie pe care o îndrăgesc în foarte puține cazuri.

Această carte se află undeva la mijloc. Acțiunea este situată în Anglia, la sfârșitul primăverii din anul 1665. Fiind ficțiune pentru adolescenți și citind descrierea, știam și nu prea la ce să mă aștept. Cert este că am rămas plăcut surprinsă.

Christopher Rowe este ucenicul adolescent al Maestrului Benedict Blackthorn. O fire curajoasă și extrem de curioasă, scotocește prin notițele personale ale maestrului său. Găsește o rețetă ale cărei cuvinte sunt ferecate cu ajutorul unui cod secret pe care reușește să îl descifreze. Șterpelește ingredientele trebuincioase din cămările maestrului, apoi se duce cu ele la cel mai bun prieten, un flăcău dârz, cu judecata la fel de șubredă ca a sa și îi spune: ,,Hai să făurim un tun”.

Maestrul Benedict este un membru de vază al Breslei Spițerilor, un om cu suflet bun și foarte învățat. Acesta este pe cale să afle rețeta prin care se obține Focul Arhanghelului – puterea supremă de pe Pământ, însă este urmărit de un coleg de breaslă care vrea să fure rețeta și să folosească Focul pentru scopuri întunecate, primul fiind înlăturarea regelui Carol de pe tronul Angliei.

Pe lângă asta, un anume Cult al Arhanghelului pare să intre în contat cu toți maeștrii care știu sau au aflat despre Foc, torturându-i pentru a afla informații, însă lăsau în urmă numai niște leșuri spintecate în stomac.

Când Maestrul Benedict simte că este în pericol de moarte, îi încredințează ucenicului său indiciile necesare pentru a găsi rețeta și totodată misiunea de a o salva împreună cu viața și tronul lui Carol, precum și soarta Angliei.

Ah, câte am putut să simt pentru această carte! Bine, mai mult pentru personaje, pentru că tot cadrul descris îmi aducea lacrimi în ochi, ca mai apoi să râd când Christopher și Tom purtau o discuție. Romanul are o cantitate de amuzament la pachet, suficientă să îndulcească amarul și durerea din spatele unor amintiri sau scene.

Fiind orfan, Christopher a fost crescut într-un orfelinat, unde condițiile de trai erau acceptabile, dar unde domina violența. Lucrul acesta nu l-a oprit însă pe flăcău să învețe cât mai mult și să priceapă cât mai multe. Ba chiar l-a ajutat, pentru că a reușit să se facă remarcat în fața Breslei Spițerilor, ajungând astfel să-și pună soartă în mâinile Maestrului Benedict.

Cartea este plină de întorsături de situații extrem de antrenante pentru minte. Uneori pare totul un puzzle în care piesele se obțin treptat, după ce ne încearcă milioane de emoții pentru personaje.

 

“How do you find what you already know?”

“I step aside and let my mind find it”

Cheia Maestrului este o poveste bine gândită, cu foarte multe teme abordate. Are și o tentă thriller, mai mult polițistă, care m-a făcut să citesc romanul cu sufletul la gură. Recomand pasionaților de ficțiune pentru adolescenți, cărți istorice și chiar cei care obișnuiesc să se delecteze cu romane polițiste ceva mai ușoare. Chiar îți pune mintea la contribuție!

Titlu: CHEIA MAESTRULUI
Autor: Kevin Sands
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1858

Alte recenzii de la Kevin Sands:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Libraria din Teheran” de Marjan Kamali
Recenzie ”Libraria din Teheran” de Marjan Kamali

Librăria din Teheran de Marjan Kamali - ficțiunea istorică cu savoare orientală, despre o dragoste adolescentină care se desfășoară în fundalul evenimentelor tumultoase ale Iranului anilor `50, cu evenimente care alternează planul trecut cu prezentul. Opinia mea...

Recenzie „Twisted Lies” de Ana Huang
Recenzie „Twisted Lies” de Ana Huang

Vă prezint cartea mea preferată din seria "Twisted", o serie care m-a încercat și m-a trecut prin multe stări, pentru că nu am simțit-o ca fiind una unitară ci cu 4 povești total diferite, uneori chiar scrisă de autoare diferite. Dar nu contează, am rămas cu o...

0 0 votes
Article Rating
Irina Nicoleta a fost redactor Booknation.ro și a scris 55 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments