Rezumat Ziua razbunarii - John Grisham

Ziua răzbunării, un thriller diferit de tot ce a scris John Grisham până acum. John Grisham este autorul a treizeci de romane pentru adulți, o lucrare de nonficțiune și șase romane pentru tineret.
Citește tot rezumatul cărții Ziua razbunarii... Este unul dintre romancierii cu cele mai remarcabile vânzări, cu peste 60 de milioane de copii vândute.    Pete Banning este fiul preferat al orașului Clanton – erou decorat în cel de-Al Doilea Război Mondial, exponent al unei familii importante din zonă, fermier de succes, tată, soț și totodată membru de vază al Bisericii Metodiste. El revine acasă din război, în orășelul său natal din Mississippi, și îl ucide pe predicatorul metodist al comunității aparent fără niciun motiv. După ce este condamnat, confruntându-se cu moartea prin spânzurare, respinge oferta guvernatorului de a-i fi comutată pedeapsa dacă își divulgă motivul și singura sa declarație – în fața șerifului, a avocaților săi, a judecătorului și a familiei – rămâne „Nu am nimic de spus“. El pare să nu se teamă de moarte și e gata să ia cu el în mormânt motivul secret al crimei comise. Călătoria incitantă prin care ne însoțește John Grisham ne poartă din junglele din Filipine și tranșeele războiului până în lumea plină de secrete a unui azil de boli mintale și sălile de tribunal în care avocații încearcă disperați să îi salveze viața lui Pete Banning.  Iată ce spune autorul despre romanul Ziua răzbunării, într-o scrisoare adresată cititorilor din lumea întreagă: Dragă cititorule, Acum 30 de ani, când am scris Și vreme e ca să ucizi, nu mi-am închipuit că vor urma atâtea altele după acest roman. Nici acum nu știu, ca să fiu sincer. Ziua răzbunării e romanul cu numărul 40 și, ca să sărbătorim această cifră rotundă, îi voi duce pe cititori acolo unde am început, în Ford County, Mississippi. Cu toate acestea, cartea este foarte diferită de celelalte, în primul rând pentru că acțiune are loc înainte să mă nasc. În urmă cu mulți ani, am auzit despre o crimă fără sens petrecută într-un orășel din apropiere. Un bărbat apreciat în comunitate își ucide un prieten, și el o personalitate a locului. Motivul acestei crime nu este nici astăzi cunoscut. Povestea aceasta m-a urmărit de atunci și pentru că nu aveam toate datele, am făcut ceea ce face orice scriitor. Am „furat-o” și am completat spațiile goale. Adevărul este că nu știu ce s-a întâmplat cu adevărat. Ceea ce știu este că mi-a plăcut enorm să-mi închipui cum ar fi putut decurge lucrurile. Era o poveste prea bună ca să o ignor. Sper că te vei bucura cititînd-o. Între timp, eu pregătesc romanul cu numărul 41 (The Guardians, lansată pe 15 octombrie în Statele Unite). - John Grisham Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Ziua razbunarii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Ziua razbunarii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Ziua razbunarii scrisă de John Grisham. Ziua razbunarii a apărut în anul 2019. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2019 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Ziua razbunarii este editura RAO - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura RAO aici. Cartea Ziua razbunarii face parte din categoria Carti thriller. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 496 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Ziua razbunarii și, de asemenea, sperăm că autorul John Grisham, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde