11 Cărți care te vor Stoarce de Lacrimi

Mie îmi plac cărțile lacrimogene, cele care mă fac să simt, să trăiesc, cele prin care respir în același ritm cu ființele de hârtie care-și trăiesc existența în interiorul paginilor.

Dacă ești fan Sub aceeași stea, pregătește-ți șervețelele și o cană de ceai, și citește recomandările noastre de cărți care te vor stoarce de lacrimi 😀  Noi te-am avertizat, la finalul cărților vei fi doar tu cu tine, cu inima frântă și lacrimi în ochi.

1. Altfel, și totuși Alice. De ce o să plângi: pe parcursul lecturii realizezi că totul se poate schimba într-o secundă, și fericirea nu e decât o tristețe mascată.

2. Camera, de Emma Donoghue. De ce o să plângi: Dragostea de mamă pulsează în fiecare rând, accentuându-se legătura indestructibilă dintre părinte și copil.

3. Toată lumina pe care nu o putem vedea, de A. Doerr. De ce o să plângi: Deși e un thriller foarte bine creat, romanul prezintă povestea unei prietenii care merge până dincolo de granițele realității.

4. Măștile fricii, de Camelia Cavadia. De ce o să plângi: Cartea Cameliei te va face să realizezi că suntem diferiți, dar la fel. Și tuturor ne e frică, și e firesc. Și dacă frica nu ne omoară, uneori, ne face să ne dorim să fi fost morți.

5. Înainte să te cunosc, de Jojo MoyesDe ce o să plângi: Me before you ne învață un lucru esențial pentru existența noastră: sentimentele sunt permanente, dar oamenii, temporari.

6. Ugly love, de Collen Hoover. De ce o să plângi:  Lirismul cărții o să-ți facă inima să urle și creierul să dispere. Un roman diferit de stilul consacrat al lui Hoover, un roman ucigător despre cum e dragostea cu adevărat.

7. Zece respirații scurte, de K.A.Tucker. De ce o să plângi: pentru că te vei regăsi iremediabil în povestea fetei care se luptă cu propria persoană, al cărei suflet e fragmentat în mii de bucățele de praf de stele.

8. De vânzare: Mariana, 15 ani, de Iana Matei. De ce o să plângi: O poveste dură și adevărată despre traficul de persoane, care va stârni în tine o furtună de furie.

9.  Amintiri din viitor, de Andreea Russo. De ce o să plângi: Ce faci când trecutul ți-e pierdut, iar viitorul punct de sprijin? Ei bine, în ipostaza ta de cititor al acestei cărți, plângi.

10. Mara Dyer. Începutul, de Michelle Hodkin. De ce o să plângi: O poveste despre un trecut care te distruge pe interior, o poveste despre dragostea adevărată și iubirea de sine și despre cum prezentul e tot ce contează.

11. Aristotel și Dante descoperă secretele Universului, de B.A Saenz. De ce o să plângi: pentru că ești om și iubești, la fel ca protagoniștii romanului. Pentru dreptate, corectitudine, și dreptul la a iubi pe cine vrei, fără restricții.

Acestea au fost o parte din cărțile la care am plâns cu lacrimi de cleștar, o parte din cărțile care mi-au rupt inima în milioane de bucățele, o parte din cărțile care m-au făcut să simt.

Pe voi ce cărți v-au făcut să scoateți pachetul de șervețele din buzunar? 😀

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

Website Comments

 1. Avatar Barbalata Mirela
  Reply

  Ugly love, Raniti de Jasinda Wilder, cumparata dar necitita ….inca Zece respiratii scurte. De alungul anilor au fost mai multe dar nu le tin cont 🙂

 2. Avatar Claudia Jarca
  Reply

  Paula – Isabel Allende, o poveste reala, cutremuratoare pentru toate mamele din lume 🙁 ;
  Onoare – Elif Shafak;

  • Avatar Monica Dunareanu
   Reply

   Privighetoarea,Printre tonuri cenusii,O mare de lacrimi,Vanatorii de zmee,Splendida cetate a celor 1000 de sori,Calaretul de arama,Cantec lin,Tatuatorul de la Auschwitz,Arhitectul parizian,Durere,Singurul om.

 3. Avatar Monica Dunareanu
  Reply

  Sala de bal,Baiatul cu pijamale in dungi,Se numea Sarah,Vanatorii de zmee,Durere,Suflete in noapte,Arhitectul parizian,Splendida cetate a celor 1000 de sori,Cantec lin,Intai l-au omorat pe tata,Singurul om,Printre tonuri cenusii,O mare de lacrimi,Febra in zori,Calaretul de arama.

POST A COMMENT.