Mie îmi plac cărțile lacrimogene, cele care mă fac să simt, să trăiesc, cele prin care respir în același ritm cu ființele de hârtie care-și trăiesc existența în interiorul paginilor.

Dacă ești fan Sub aceeași stea, pregătește-ți șervețelele și o cană de ceai, și citește recomandările noastre de cărți care te vor stoarce de lacrimi 😀  Noi te-am avertizat, la finalul cărților vei fi doar tu cu tine, cu inima frântă și lacrimi în ochi.

1. Altfel, și totuși Alice. De ce o să plângi: pe parcursul lecturii realizezi că totul se poate schimba într-o secundă, și fericirea nu e decât o tristețe mascată.

2. Camera, de Emma Donoghue. De ce o să plângi: Dragostea de mamă pulsează în fiecare rând, accentuându-se legătura indestructibilă dintre părinte și copil.

3. Toată lumina pe care nu o putem vedea, de A. Doerr. De ce o să plângi: Deși e un thriller foarte bine creat, romanul prezintă povestea unei prietenii care merge până dincolo de granițele realității.

4. Măștile fricii, de Camelia Cavadia. De ce o să plângi: Cartea Cameliei te va face să realizezi că suntem diferiți, dar la fel. Și tuturor ne e frică, și e firesc. Și dacă frica nu ne omoară, uneori, ne face să ne dorim să fi fost morți.

5. Înainte să te cunosc, de Jojo MoyesDe ce o să plângi: Me before you ne învață un lucru esențial pentru existența noastră: sentimentele sunt permanente, dar oamenii, temporari.

6. Ugly love, de Collen Hoover. De ce o să plângi:  Lirismul cărții o să-ți facă inima să urle și creierul să dispere. Un roman diferit de stilul consacrat al lui Hoover, un roman ucigător despre cum e dragostea cu adevărat.

7. Zece respirații scurte, de K.A.Tucker. De ce o să plângi: pentru că te vei regăsi iremediabil în povestea fetei care se luptă cu propria persoană, al cărei suflet e fragmentat în mii de bucățele de praf de stele.

8. De vânzare: Mariana, 15 ani, de Iana Matei. De ce o să plângi: O poveste dură și adevărată despre traficul de persoane, care va stârni în tine o furtună de furie.

9.  Amintiri din viitor, de Andreea Russo. De ce o să plângi: Ce faci când trecutul ți-e pierdut, iar viitorul punct de sprijin? Ei bine, în ipostaza ta de cititor al acestei cărți, plângi.

10. Mara Dyer. Începutul, de Michelle Hodkin. De ce o să plângi: O poveste despre un trecut care te distruge pe interior, o poveste despre dragostea adevărată și iubirea de sine și despre cum prezentul e tot ce contează.

11. Aristotel și Dante descoperă secretele Universului, de B.A Saenz. De ce o să plângi: pentru că ești om și iubești, la fel ca protagoniștii romanului. Pentru dreptate, corectitudine, și dreptul la a iubi pe cine vrei, fără restricții.

Acestea au fost o parte din cărțile la care am plâns cu lacrimi de cleștar, o parte din cărțile care mi-au rupt inima în milioane de bucățele, o parte din cărțile care m-au făcut să simt.

Pe voi ce cărți v-au făcut să scoateți pachetul de șervețele din buzunar? 😀