Recenzie “12 creatoare care au schimbat istoria” de Bertrand Meyer- Stabley

by | Aug 27, 2017 | Artă și Design, Biografii, Cultură Generală, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA 12 CREATOARE CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

   12 creatoare care au schimbat istoria de Bertrand Meyer- Stabley este o călătorie fascinantă în care vei ajunge să cunoști unele dintre cele mai importante nume feminine din istoria modei. Cartea îți oferă practic un bilet în primul rând pentru a descoperi poveștile fascinante, emoționante, pline de mister și de farmec ale celor ce au dat tonul în arta de a te îmbrăca.

   Autorul acestei minunate cărți, pe numele său Bertrand Meyer- Stabley, este un jurnalist reputat al revistei Elle, colaborator a numeroase alte publicații franceze și străine, prezentând nu doar o pasiune pentru documentarea minuțioasă a bibliografiilor unor nume puternice din istorie, dar și o pasiune pentru modul lor de se integra în cotidian prin ceea ce au făcut.

   Punctul de plecare al călătoriei magice îl constituie Rose Bertin, marea preoteasă a modei secolului al XVIII-lea, o tânără săracă cu ambiții mari și idei fără număr, care își dorea să facă lucruri amețitoare, care să entuziasmeze actrițe, doamne din lumea bună. Să nu uităm de faptul că ea era cea care o îmbrăca pe nimeni alta decât Maria Antoaneta!

  Dar drumul nu se încheie aici. Facem cunoștință cu alte nume mari, precum Jeanne Paquin, Jeanne Lanvin, Madeleine Vionnet, Coco Chanel, Elsa Schiaparelli, Nina Ricci, Madame Grès, Carven, Sonia Rykiel, Vivienne Westwood, Miuccia Prada.

  Capabile să stea ore în șir în picioare, înverșunate asupra unei rochii, tăind, rupând, redrapând materialul, modificând fiecare detaliu, potrivindu-l la milimetru pe manechin, în căutarea perfecțiunii, libertatea lor din trecut regăsindu-se la nesfârșit în libertățile creațiilor de azi.

   Dincolo de expunerea unor istorii, se află poveștile de viață ale unor femei simple, care au știut să lupte pentru visul lor, pentru ceea ce își doreau să facă, trecând astfel peste impedimentele ce le apăreau în cale. Poți oricând să iei una dintre aceste femei excepționale ca fiind un model care să te inspire să îți atingi potențialul și să îți vezi visul realizat.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții 12 CREATOARE CARE AU SCHIMBAT ISTORIA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Bertrand Meyer- Stabley sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA 12 CREATOARE CARE AU SCHIMBAT ISTORIA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: 12 Creatoare Care Au Schimbat Istoria
Autor: Bertrand Meyer- Stabley
An apariție : 2013
Editura: BAROQUE BOOKS & ARTS
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.08.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1278 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments