Recenzie „12 creatoare care au schimbat istoria” de Bertrand Meyer- Stabley

de | aug. 27, 2017 | Artă și Design, Biografii, Cultură Generală, Istorie, Recenzii cărți

   12 creatoare care au schimbat istoria de Bertrand Meyer- Stabley este o călătorie fascinantă în care vei ajunge să cunoști unele dintre cele mai importante nume feminine din istoria modei. Cartea îți oferă practic un bilet în primul rând pentru a descoperi poveștile fascinante, emoționante, pline de mister și de farmec ale celor ce au dat tonul în arta de a te îmbrăca.

   Autorul acestei minunate cărți, pe numele său Bertrand Meyer- Stabley, este un jurnalist reputat al revistei Elle, colaborator a numeroase alte publicații franceze și străine, prezentând nu doar o pasiune pentru documentarea minuțioasă a bibliografiilor unor nume puternice din istorie, dar și o pasiune pentru modul lor de se integra în cotidian prin ceea ce au făcut.

   Punctul de plecare al călătoriei magice îl constituie Rose Bertin, marea preoteasă a modei secolului al XVIII-lea, o tânără săracă cu ambiții mari și idei fără număr, care își dorea să facă lucruri amețitoare, care să entuziasmeze actrițe, doamne din lumea bună. Să nu uităm de faptul că ea era cea care o îmbrăca pe nimeni alta decât Maria Antoaneta!

  Dar drumul nu se încheie aici. Facem cunoștință cu alte nume mari, precum Jeanne Paquin, Jeanne Lanvin, Madeleine Vionnet, Coco Chanel, Elsa Schiaparelli, Nina Ricci, Madame Grès, Carven, Sonia Rykiel, Vivienne Westwood, Miuccia Prada.

  Capabile să stea ore în șir în picioare, înverșunate asupra unei rochii, tăind, rupând, redrapând materialul, modificând fiecare detaliu, potrivindu-l la milimetru pe manechin, în căutarea perfecțiunii, libertatea lor din trecut regăsindu-se la nesfârșit în libertățile creațiilor de azi.

   Dincolo de expunerea unor istorii, se află poveștile de viață ale unor femei simple, care au știut să lupte pentru visul lor, pentru ceea ce își doreau să facă, trecând astfel peste impedimentele ce le apăreau în cale. Poți oricând să iei una dintre aceste femei excepționale ca fiind un model care să te inspire să îți atingi potențialul și să îți vezi visul realizat.

Titlu: 12 CREATOARE CARE AU SCHIMBAT ISTORIA
Autor: Bertrand Meyer- Stabley
An apariție : 2013
Editura: BAROQUE BOOKS & ARTS
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2137

Alte recenzii de la Bertrand Meyer- Stabley:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra a fost redactor Booknation.ro și a scris 116 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments