Recenzie „133 de pagini cu povesti”

de | iul. 29, 2020 | Cărți pentru Copii, Educație, Familie, Părinți și copii, Recenzii cărți

Ca părinte, astăzi mă văd de multe ori în imposibilitatea de a-mi face copiii să citească poveștile copilăriei mele, poveștile clasice cu care am crescut. Asta pentru că din păcate ei nu mai rezonează cu ele. Sunt pline de foarte multe regionalisme, arhaisme pe care ei nu le înțeleg și ca atare nu au nici o dorința de a le citi.

Sunt în continuare fan al cărților originale, trebuie să recunosc faptul că dacă nu doresc să stau cu dicționarul permanent lângă ei pentru a le explica fiecare cuvânt în parte atunci trebuie să găsesc alte metode de a-i face să le citească.

În plus nu au nici răbdarea de a citi cartea din scoarță în scoarță cum e vorba. Așa că pot să va spun că am fost foarte încântată să descopăr la editura Dorința această carte intitulată „133 de pagini cu povești”.

Este o culegere care cuprinde 49 de povești în cele 136 de pagini ale sale. Sunt repovestiri scurte ale unei serii de povești clasice precum: Bucle Aurii și cei trei urși, Povestea lui Bambi, Punguță cu doi bani, Capra cu trei iezi, Scufița Roșie, Ursul păcălit de vulpe, Motanul încălțat, Ridichea uriașă, Albă că zăpadă, Frumoasă Adormită și multe altele.

Poveștile sunt repovestite în maxim 4 pagini fiecare. Paginile conțin pe lângă text și ilustrații haioase menite să trezească interesul copilului și să-l ajute să țină mai bine minte conținutul poveștii. Textul este scris cu caractere suficient de mari cât să fie ușor de citit. Propozițiile sunt scurte și ușor de înțeles pentru micii cititori, Un alt element care mi-a atras atenția la această carte este hârtia de foarte bună calitate. Este lucioasă astfel că ilustrațiile sunt foarte plăcute vizual, mai ales că sunt colorate .

Au timp, pe măsură ce cresc să descopere și variantele originale ale poveștilor. Momentan, pentru  piciul meu de clasa I această carte s-a dovedit soluția optimă pentru citit. Și fiica mea de clasa a III-a este încântată de cartea această. De multe ori ea îi citește, fratelui ei seară câteva povestioare.

Va urez lectură plăcută alături de micuții voștri și va aștept cu impresii în comentarii.

Poate te intereseaza si:

157 de pagini cu povesti

181 de pagini cu povesti

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții 133?

Vezi toată lista de cărți scrise de Editura Dorinta sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA 133 CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: 133
Autor: Editura Dorinta
An apariție : 2020
Editura: EDITURA DORINTA.NET
Nr. Pagini: 136
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 29.07.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii. 

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Este a doua mea întâlnire cu autorul. Am citit și Iubita locotenentului francez care este mult mai cunoscută probabil și datorită ecranizării pe care eu n-am urmărit-o, dar am apreciat cartea. Colecționarul prezintă tragedia unei tinere fete răpită și sechestrată de...

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Inițial a fost foarte captivantă și teribil de creepy și dark, dar cred că autoarea a greșit complicând acțiunea cu acea tentă de paranormal. William era suficient pentru a menține teroarea la nivel ridicat, nu era nevoie și de acel Yeti/Big Foot sau ce creatură...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 1154 zile și a scris până acum 76 articole. Se află pe poziția 10 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments