Recenzie “133 de pagini cu povesti”

by | Jul 29, 2020 | Cărți pentru Copii, Educație, Familie, Părinți și copii, Recenzii cărți

Ca părinte, astăzi mă văd de multe ori în imposibilitatea de a-mi face copiii să citească poveștile copilăriei mele, poveștile clasice cu care am crescut. Asta pentru că din păcate ei nu mai rezonează cu ele. Sunt pline de foarte multe regionalisme, arhaisme pe care ei nu le înțeleg și ca atare nu au nici o dorința de a le citi.

Sunt în continuare fan al cărților originale, trebuie să recunosc faptul că dacă nu doresc să stau cu dicționarul permanent lângă ei pentru a le explica fiecare cuvânt în parte atunci trebuie să găsesc alte metode de a-i face să le citească.

În plus nu au nici răbdarea de a citi cartea din scoarță în scoarță cum e vorba. Așa că pot să va spun că am fost foarte încântată să descopăr la editura Dorința această carte intitulată “133 de pagini cu povești”.

Este o culegere care cuprinde 49 de povești în cele 136 de pagini ale sale. Sunt repovestiri scurte ale unei serii de povești clasice precum: Bucle Aurii și cei trei urși, Povestea lui Bambi, Punguță cu doi bani, Capra cu trei iezi, Scufița Roșie, Ursul păcălit de vulpe, Motanul încălțat, Ridichea uriașă, Albă că zăpadă, Frumoasă Adormită și multe altele.

Poveștile sunt repovestite în maxim 4 pagini fiecare. Paginile conțin pe lângă text și ilustrații haioase menite să trezească interesul copilului și să-l ajute să țină mai bine minte conținutul poveștii. Textul este scris cu caractere suficient de mari cât să fie ușor de citit. Propozițiile sunt scurte și ușor de înțeles pentru micii cititori, Un alt element care mi-a atras atenția la această carte este hârtia de foarte bună calitate. Este lucioasă astfel că ilustrațiile sunt foarte plăcute vizual, mai ales că sunt colorate .

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Editura Dorinta

Au timp, pe măsură ce cresc să descopere și variantele originale ale poveștilor. Momentan, pentru  piciul meu de clasa I această carte s-a dovedit soluția optimă pentru citit. Și fiica mea de clasa a III-a este încântată de cartea această. De multe ori ea îi citește, fratelui ei seară câteva povestioare.

Va urez lectură plăcută alături de micuții voștri și va aștept cu impresii în comentarii.

 

Titlu: 133
Autor: Editura Dorinta
An apariție : 2020
Editura: EDITURA DORINTA.NET
Nr. Pagini: 136
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 29.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Cartea este o culegere de repovestiri ale unor povesti celebre pentru copii, colorata si mult mai usor de citit pentru micii cititori decat povestile originale fiind mai scurte decat acestea.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

             "Cu ultima suflare" prezintă povestea incredibilă a unui doctor aflat în ultimul an de rezidențiat care află la doar 36 de ani că are cancer la plămâni în faza terminală.  A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în faza...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 721 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 27 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments