Recenzie “157 de pagini cu povesti”

by | Oct 20, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Ficțiune, Părinți și copii, Recenzii cărți

Nu este ușor în ziua de astăzi să-ți convingi copiii să citească. Și dacă i-ai convins să deschidă cartea, este cu atât mai dificil să-i convingi să o citească până la capăt. Poveștile pe care noi le citeam pe vremuri, pur și simplu nu se mai potrivesc copiilor generației de astăzi. Nu pentru că nu ar fi povești superbe și cu o mulțime de învățături utile de viață. Ci pentru simplul fapt că au un limbaj greoi, plin de arhaisme și regionalisme care sunt greu de înțeles pentru micii cititori crescuți într-o lume modernă și tehnologică.

În ajutorul noii generații de cititori a venit editura Dorința.net, creând o serie de culegeri de povești cum este și cartea de față, “157 de pagini cu povești“. Această carte conține 38 de povești clasice repovestite împreună cu ilustrații superbe, menite să trezească interesul literar al micilor cititori.

Printre poveștile pe care o să le descoperiți în paginile acestei cărți sunt următoarele: Pinocchio, Degețica, Povestea lui Mowgli, Jack și vrejul de fasole, Fata babei și fata moșneagului, Tom degețel, Cenușăreasa și multe altele.

Poveștile repovestite au o întindere cuprinsă între 2 și 7 pagini. Fiecare poveste este însoțită de ilustrații superbe care trezesc și mai mult interesul asupra textului prezentat. Spre deosebire de volumul cu 133 de povești în care numărul de pagini aferent fiecărei opere literare este cuprins între 2 ai 4 pagini.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de autor colectiv

Pentru că aveam deja în biblioteca volumul “133 de pagini cu povești” despre care v-am vorbit în articolul aferent nu eram convinsă de faptul că merită să investesc și în acest volum, convinsă fiind că probabil, multe din poveștile prezentate în primul volum se vor regăsi și în acesta. Am fost însă plăcut surprinsă să constat faptul că nici măcar una din poveștile prezentate în prima carte nu se regăsesc în volumul de față. Fiecare volum conține povești diferite, motiv pentru care se merită investiția în fiecare volum în parte.

Poate te intereseaza si:

181 de pagini cu povesti

Titlu: 157
Autor: autor colectiv
An apariție : 2020
Editura: EDITURA DORINTA.NET
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 20.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Cartea este o culegere de repovestiri ale unor povesti celebre pentru copii, colorata si mult mai usor de citit pentru micii cititori decat povestile originale fiind mai scurte decat acestea.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

"There's one novel, Cujo, that I barely remember writing at all. I don't say that with pride or shame, only with a vague sense of sorrow and loss. I like that book. I wish I could remember enjoying the good parts as I put them down on the page." Stephen King Eu am doi...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 780 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 25 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments