Recenzie “157 de pagini cu povesti”

by | Oct 20, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Ficțiune, Părinți și copii, Recenzii cărți

Nu este ușor în ziua de astăzi să-ți convingi copiii să citească. Și dacă i-ai convins să deschidă cartea, este cu atât mai dificil să-i convingi să o citească până la capăt. Poveștile pe care noi le citeam pe vremuri, pur și simplu nu se mai potrivesc copiilor generației de astăzi. Nu pentru că nu ar fi povești superbe și cu o mulțime de învățături utile de viață. Ci pentru simplul fapt că au un limbaj greoi, plin de arhaisme și regionalisme care sunt greu de înțeles pentru micii cititori crescuți într-o lume modernă și tehnologică.

În ajutorul noii generații de cititori a venit editura Dorința.net, creând o serie de culegeri de povești cum este și cartea de față, “157 de pagini cu povești“. Această carte conține 38 de povești clasice repovestite împreună cu ilustrații superbe, menite să trezească interesul literar al micilor cititori.

Printre poveștile pe care o să le descoperiți în paginile acestei cărți sunt următoarele: Pinocchio, Degețica, Povestea lui Mowgli, Jack și vrejul de fasole, Fata babei și fata moșneagului, Tom degețel, Cenușăreasa și multe altele.

Poveștile repovestite au o întindere cuprinsă între 2 și 7 pagini. Fiecare poveste este însoțită de ilustrații superbe care trezesc și mai mult interesul asupra textului prezentat. Spre deosebire de volumul cu 133 de povești în care numărul de pagini aferent fiecărei opere literare este cuprins între 2 ai 4 pagini.

Pentru că aveam deja în biblioteca volumul “133 de pagini cu povești” despre care v-am vorbit în articolul aferent nu eram convinsă de faptul că merită să investesc și în acest volum, convinsă fiind că probabil, multe din poveștile prezentate în primul volum se vor regăsi și în acesta. Am fost însă plăcut surprinsă să constat faptul că nici măcar una din poveștile prezentate în prima carte nu se regăsesc în volumul de față. Fiecare volum conține povești diferite, motiv pentru care se merită investiția în fiecare volum în parte.

Poate te intereseaza si:

181 de pagini cu povesti

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții 157?

Vezi toată lista de cărți scrise de autor colectiv sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA 157 CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: 157
Autor: autor colectiv
An apariție : 2020
Editura: EDITURA DORINTA.NET
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 20.10.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sălbaticele” de Rory Power

Recenzie ”Sălbaticele” de Rory Power

Recent am avut o colaborare cu cei de la Books Express și mi-au oferit cartea Sălbaticele (Wilder Girls în engleză). Era pe lista mea de cărți de citit de când a apărut în străinătate și, să fiu sinceră, m-a atras coperta. Este minunată și atrăgătoare, iar culorile și...

Recenzie ”Despre Franța” de Emil Cioran

Recenzie ”Despre Franța” de Emil Cioran

Emil Cioran a fost un filozof și scriitor român care și-a petrecut cea mai mare parte din viață în Franța. Lucrările sale sunt cunoscute în întreaga lume, iar prima lui carte, apărută în 1934, se numește Pe culmile disperării.   ”Despre Franța” este o carte subțire ca...

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 985 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 10 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments