Recenzie “157 de pagini cu povesti”

by | Oct 20, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Ficțiune, Părinți și copii, Recenzii cărți

Nu este ușor în ziua de astăzi să-ți convingi copiii să citească. Și dacă i-ai convins să deschidă cartea, este cu atât mai dificil să-i convingi să o citească până la capăt. Poveștile pe care noi le citeam pe vremuri, pur și simplu nu se mai potrivesc copiilor generației de astăzi. Nu pentru că nu ar fi povești superbe și cu o mulțime de învățături utile de viață. Ci pentru simplul fapt că au un limbaj greoi, plin de arhaisme și regionalisme care sunt greu de înțeles pentru micii cititori crescuți într-o lume modernă și tehnologică.

În ajutorul noii generații de cititori a venit editura Dorința.net, creând o serie de culegeri de povești cum este și cartea de față, “157 de pagini cu povești“. Această carte conține 38 de povești clasice repovestite împreună cu ilustrații superbe, menite să trezească interesul literar al micilor cititori.

Printre poveștile pe care o să le descoperiți în paginile acestei cărți sunt următoarele: Pinocchio, Degețica, Povestea lui Mowgli, Jack și vrejul de fasole, Fata babei și fata moșneagului, Tom degețel, Cenușăreasa și multe altele.

Poveștile repovestite au o întindere cuprinsă între 2 și 7 pagini. Fiecare poveste este însoțită de ilustrații superbe care trezesc și mai mult interesul asupra textului prezentat. Spre deosebire de volumul cu 133 de povești în care numărul de pagini aferent fiecărei opere literare este cuprins între 2 ai 4 pagini.

Pentru că aveam deja în biblioteca volumul “133 de pagini cu povești” despre care v-am vorbit în articolul aferent nu eram convinsă de faptul că merită să investesc și în acest volum, convinsă fiind că probabil, multe din poveștile prezentate în primul volum se vor regăsi și în acesta. Am fost însă plăcut surprinsă să constat faptul că nici măcar una din poveștile prezentate în prima carte nu se regăsesc în volumul de față. Fiecare volum conține povești diferite, motiv pentru care se merită investiția în fiecare volum în parte.

Poate te intereseaza si:

181 de pagini cu povesti

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții 157?

Vezi toată lista de cărți scrise de autor colectiv sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA 157 CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: 157
Autor: autor colectiv
An apariție : 2020
Editura: EDITURA DORINTA.NET
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 20.10.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 838 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 12 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments