Recenzie “181 de pagini cu povesti”

by | Oct 22, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Ficțiune, Părinți și copii, Recenzii cărți

Cum va spuneam și în alte recenzii la cărți cu povești, astăzi este foarte dificil să convingi nouă generație să citească o carte. Și asta nu doar datorită faptului că ei sunt mult mai atrași de imagini, de filme și de sunete decât de pagina clasică de hârtie a unei cărți. Ci în principal datorită faptului că multe din cărțile copilăriei noastre sunt pline de regionalisme și arhaisme pe care copiii noștri nu le înțeleg, nici măcar în măsura în care le înțelegeam noi. Diferența dintre ei și noi este faptul că pe vremuri copilăria petrecută la bunici la sat ne aducea oarecum în contact cu bătrânii care mai utilizau un astfel de limbaj. Astăzi însă nimeni nu mai folosește regionalisme și arhaisme, nici măcar la sat.

Acesta este motivul principal pentru care poveștile de altă dată sunt atât de greu de parcurs. Recunosc faptul că au fost momente când am fost tentată să le caut filmul sau desenul animat în ideea de a cunoaște măcar acțiunea atunci când au avut de citit o poveste pe care nu au reușit să o citească din plăcere.

181 de pagini cu povești” cuprinde 32 de povești clasice repovestite într-o manieră amuzantă, plăcută și mult mai scurtă decât varianta originală, însoțită de o ilustrație deosebită. Printre poveștile pe care le întâlnim în acest volum avem: Craisa zăpezii, Sarea în bucate, Mică sirenă, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, Heidi fetiță munților, Alice în Țară Minunilor, etc.

Poveștile sunt mai lungi ca întindere decât în celelalte două cărți pentru că și poveștile readaptate sunt mai complexe decât în primele două volume. Practic editura a pregătit cărțile pentru a fi un ajutor etapizat în lectura micilor cititori. “133 de pagini cu povești” se adresează copiilor care atunci încep să descifreze tainele lecturii. Mi se pare un volum de povești foarte potrivit pentru această perioada cu narațiuni scurte și amuzante.

Apoi urmează volumul “157 de pagini cu povești” care se adresează unui cititor mai avansat. Poveștile sunt mai lungi decât în prima carte deși la fel de plăcut prezentate.

După care urmează volumul de față care mi se pare perfect pentru a fi lecturat înainte de a trece la cărțile în varianta originală, perioada când deja micul cititor este format și își selectează personal lista de lecturi.

Apreciez mult calitatea hârtiei folosite pentru aceste cărți. Este lucioasă și ilustrațiile se văd minunat pe acest tip de hârtie. În plus, literele sunt mari și bine evidențiate astfel că pot fi citite cu ușurință de copii.

Va spun sincer că am devenit fan al editurii Dorința.net și le recomand cu drag, ca părinte care a descoperit soluția de a-și face copiii să îndrăgească activitatea de lecturare.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții 181?

Vezi toată lista de cărți scrise de autor colectiv sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA 181 CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: 181
Autor: autor colectiv
An apariție : 2020
Editura: EDITURA DORINTA.NET
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 22.10.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că reușesc să cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 941 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 10 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments