Recenzie „15 lucruri la care să renunți pentru a fi fericit” de Luminița D. Saviuc

by | Jun 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA 15 LUCRURI LA CARE SĂ RENUNȚI PENTRU A FI FERICIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea 15 lucruri la care să renunți pentru a fi fericit  de Luminița D. Saviuc nu este un ghid care să îți promită că după ce o vei citi vei ajunge un om fericit. Este mai degrabă o carte în care autoarea își expune povestea de viață și te face să înțelegi că nu ești singurul care se confruntă cu un anume tip de probleme. Toți avem problem. Multe. Diverse. Însă renunțarea la câteva lucruri care nu ne sunt de folos, ne poate crește reziliența la problemele cotidiene cre se ivesc în viața fiecăruia dintre noi.

Autoarea vorbește despre faptul că sunt două forțe motivaționale de bază: frica și dragostea. Toate emoțiile se nasc din acestea două și orice acțiune pe care o întreprindem are la bază frica sau dragostea.

Un alt subiect abordat este puterea gândurilor noastre de a ne influența viața de zi cu zi. Inconștient ne modelăm viața potrivit convingerilor pe care le avem. Iată deci de ce este atât de importantă mentalitatea pe care o avem.

Cartea te îndeamnă la reflecție și la dezvoltare. Căutând lecțiile pe care le învățăm din orice întâmplare, descoperim sensul provocărilor prin care trebuie să trecem pentru a progresa.

Acceptarea schimbării ca factor permanent în viața noastră, ne va face să acceptăm mai ușor orice întâmplare și să renunțăm la atașamentul bolnăvicios.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Luminița D. Saviuc

Printre cele 15 lucruri la care să renunți pentru a fi fericit se numără renunțarea la trecut, la temeri, la rezistența față de schimbare, la critici, la nevoia de a-i impresiona pe alții. Pe restul vă las să le descoperiți.

Mi s-a părut superb un citat din Rumi: „Sarcina ta nu este să cauți dragostea, ci doar să cauți și să găsești toate barierele din tine pe care le-ai construit ca s-o ții afară”.

Este o carte care îndeamnă la introspecție și la o viață trăită din plin.

 

🔥 CARTEA 15 LUCRURI LA CARE SĂ RENUNȚI PENTRU A FI FERICIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: 15 Lucruri La Care Să Renunți Pentru A Fi Fericit
Autor: Luminița D. Saviuc
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 117 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments