Recenzie „15 lucruri la care să renunți pentru a fi fericit” de Luminița D. Saviuc

by | Jun 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA 15 LUCRURI LA CARE SĂ RENUNȚI PENTRU A FI FERICIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea 15 lucruri la care să renunți pentru a fi fericit  de Luminița D. Saviuc nu este un ghid care să îți promită că după ce o vei citi vei ajunge un om fericit. Este mai degrabă o carte în care autoarea își expune povestea de viață și te face să înțelegi că nu ești singurul care se confruntă cu un anume tip de probleme. Toți avem problem. Multe. Diverse. Însă renunțarea la câteva lucruri care nu ne sunt de folos, ne poate crește reziliența la problemele cotidiene cre se ivesc în viața fiecăruia dintre noi.

Autoarea vorbește despre faptul că sunt două forțe motivaționale de bază: frica și dragostea. Toate emoțiile se nasc din acestea două și orice acțiune pe care o întreprindem are la bază frica sau dragostea.

Un alt subiect abordat este puterea gândurilor noastre de a ne influența viața de zi cu zi. Inconștient ne modelăm viața potrivit convingerilor pe care le avem. Iată deci de ce este atât de importantă mentalitatea pe care o avem.

Cartea te îndeamnă la reflecție și la dezvoltare. Căutând lecțiile pe care le învățăm din orice întâmplare, descoperim sensul provocărilor prin care trebuie să trecem pentru a progresa.

Acceptarea schimbării ca factor permanent în viața noastră, ne va face să acceptăm mai ușor orice întâmplare și să renunțăm la atașamentul bolnăvicios.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Luminița D. Saviuc

Printre cele 15 lucruri la care să renunți pentru a fi fericit se numără renunțarea la trecut, la temeri, la rezistența față de schimbare, la critici, la nevoia de a-i impresiona pe alții. Pe restul vă las să le descoperiți.

Mi s-a părut superb un citat din Rumi: „Sarcina ta nu este să cauți dragostea, ci doar să cauți și să găsești toate barierele din tine pe care le-ai construit ca s-o ții afară”.

Este o carte care îndeamnă la introspecție și la o viață trăită din plin.

 

Titlu: 15 Lucruri La Care Să Renunți Pentru A Fi Fericit
Autor: Luminița D. Saviuc
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

"There's one novel, Cujo, that I barely remember writing at all. I don't say that with pride or shame, only with a vague sense of sorrow and loss. I like that book. I wish I could remember enjoying the good parts as I put them down on the page." Stephen King Eu am doi...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 258 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 37 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments